freegossip.gr
freegossip.gr

News, Lifestyle

Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Μαίρη Ράζη βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Μαίρη (Μαρία) Ραζή (Κωνσταντινούπολη 18 Σεπτεμβρίου 1948-) είναι 74 χρονών , Ελληνίδα θεατρική και τηλεοπτική ηθοποιός.

Βιογραφικά στοιχεία
Σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.[1] Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία ενώ φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ενώ αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε εργάσθηκε ανελλιπώς στο ελληνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις και με συνεργασίες οπως τους Σωτήρη Μουστάκα, Θύμιο Καρακατσάνη, Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Καζάκο. Το 1990 ίδρυσε το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στην οδό Ερμού, ενώ το 2001 ίδρυσε την δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 1981 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωτήρη Τσόγκα και μαζί απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Κοραλία Τσόγκα, ηθοποιό.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 βραβεύτηκε για τη συνολική της παρουσία από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης New Media Studies by Stamatis Malelis στην Αθήνα.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μαίρη Ραζή: «Αυτό που βιώσαμε, όταν φύγαμε από την Πόλη, ήταν σκληρό και άθλιο»

“Όλο αυτό εμένα μου προξένησε τεράστια ανασφάλεια. Κάνω τεράστιο αγώνα σε όλη μου τη ζωή για να επιβιώνω εξαιτίας αυτού” εξομολογήθηκε η Μαίρη Ραζή.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαίρη Ραζή στο περιοδικό Λοιπόν και την δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή την παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» στο θέατρο Πρόβα. Μέσα σε όλα, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε από καρδιάς στην μνήμες που έχει από τον ξεριζωμό της Σμύρνης.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τώρα δυστυχώς έχουμε και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σας ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις;

Ένας πόλεμος πάντα ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις. Είναι τραγικό όλο αυτό που γίνεται, Σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός. Δεν μπορώ ούτε να το παρακολουθώ, μαυρίζει η ψυχή μου.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πώς είναι να ξεριζώνεσαι από τη χώρα σου, το σπίτι σου;

Δεν υπάρχει χειρότερο και ξέρεις πως το έχω βιώσει. Όταν έβλεπα αυτούς τους ανθρώπους που το περνάνε τώρα, σπάραζε το μέσα μου. Ξεριζωθήκανε. Σε αναγκάζουν να αφήσεις ένα μεγάλο κομμάτι της ύπαρξής σου. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν καν αν θα γυρίσουν πίσω, αλλά κι αν γυρίσουν, αν θα βρουν κάτι. Άνθρωποι που έχασαν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει. Δεν είναι τα πράγματά σου, είναι που φεύγεις στο πουθενά επειδή σε διώχνουν. Δεν έχεις επιλογή. Αν μείνεις, θα σκοτωθείς.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Όλο αυτό εμένα μου προξένησε τεράστια ανασφάλεια. Κάνω τεράστιο αγώνα σε όλη μου τη ζωή για να επιβιώνω εξαιτίας αυτού. Δηλαδή δεν μπόρεσα να ξανά δω την πιο αγαπημένη μου φίλη. Όταν πήγα στην Κωνσταντινούπολη μετά από πολλά χρόνια και είδα μια συμμαθήτριά μου, έκλαιγα με αναφιλητά. Δεν είναι τα πράγματα και τα σπίτια που αφήνεις πίσω. Είναι οι άνθρωποι. Έχω τόσο βαθύ τραύμα, που δεν θέλω να πηγαίνω στην Πόλη. Αυτό που βιώσαμε όταν φύγαμε από την Πόλη ήταν σκληρό και άθλιο. Όταν ήρθαμε εδώ, μείναμε δέκα άτομα μέσα σε ένα σπίτι. Οι Έλληνες μας κορόιδευαν για τον τρόπο που μιλάγαμε. Η τότε κυβέρνηση μας απαξίωσε.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μαίρη Ράζη: «Το ρεζιλίκι μένει. Δεν είναι αυτό το θέατρο»

Η ηθοποιός Μαίρη Ράζη, έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα On Time.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, για την αχαριστία που έχει βιώσει στον χώρο αλλά και για το ρατσισμό που είχε βιώσει όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: «Το Τέρας κι εγώ» ανεβαίνει για έκτη χρονιά – Η Μαίρη Ραζή μίλησε στο in για την επιτυχία του
«Κάτι ψιθυριζόταν στα καμαρίνια…»
Εσύ το περίμενες όλο αυτό που έσκασε για τους δύο συγκεκριμένους συναδέλφους σου;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Γιατί να το περιμένω; Από κάτι ψιθύρους και κουτσομπολιά στα παρασκήνια κάτι ερχόταν στα αυτιά μας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης μένει στην ίδια γειτονιά με μένα και τον ξέρω από παιδί, δεν με ενδιέφεραν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του. Δεν με ενδιαφέρει κανενός η σεξουαλική του προτίμηση, είναι δικό του θέμα, προσωπικό.

Ένας μορφωμένος άνθρωπος, με πετυχημένη καριέρα, καλός ηθοποιός, με έργα, αλλά κοίταξε, το πάθος πάντα δεν ελέγχεται. Βεβαίως θα κρίνει η δικαιοσύνη, μένει να αποδειχτούν όλα αυτά, όπως επίσης και για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Κάτι ψιθυριζόταν στα καμαρίνια, παντρεμένος, εντάξει θα πάει και με κάποια και τι έγινε; Θα τον κρεμάσουμε; Έλεος! Αλλά, άλλο αυτό, άλλα αυτά που καταγγέλθηκαν.

Μαίρη Ράζη βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαίρη Ράζη βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Επειδή μας έχουν κάνει πολλά δώρα καλλιτεχνικά και ο ένας και ο άλλος, παραμένω σε αυτό που έχουν προσφέρει στην τέχνη κι όχι σε οτιδήποτε άλλο και φυσικά περιμένω να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αλλά το ρεζιλίκι μένει. Το θέατρο δεν είναι αυτό. Το θέατρο είναι φως. Βρέθηκαν και δυο τρεις που είναι σκοτεινοί. Έγινε. Αυτό δεν αλλάζει. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι είμαι με την πλευρά των θυμάτων και θλίβομαι για όλα αυτά.

«Ξέρεις τι είναι στην Ελλάδα να σε φωνάζουν τουρκόσπορο;»
Η Μαίρη Ράζη μίλησε επίσης για το ρατσισμό που βίωσε όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη.

Ένιωσες στα 15 σου χρόνια, που ήρθες από την Τουρκία στην Ελλάδα, ρατσισμό;

Βέβαια. Το ρωτάς; Πολύ. Ακόμα και στο θέατρο όταν βγήκα το ένιωσα αυτό. Μου έλεγαν κάποιοι «άντε από ‘δω, ξέρουμε τι είναι οι Πολίτισσες». Τα άκουγα, αλλά δεν έδινα σημασία. Αναπτύσσαμε μηχανισμούς και δεν τα ακούγαμε. Ξέρεις τι είναι στην Ελλάδα να σε φωνάζουν τουρκόσπορο; Δυστυχώς έτσι ήταν τα πράγματα. Κι εμείς έπρεπε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Όταν πήγα στη δραματική σχολή έκανα με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου ορθοφωνία για να μη φαίνεται. Κι έτσι ποτέ δεν έλεγα ότι είμαι από την Κωνσταντινούπολη. Το έκρυβα. Μετά από χρόνια ανακάλυψαν τα ΜΜΕ και ο κόσμος ότι είμαι από την Κωνσταντινούπολη. Τα τελευταία χρόνια το είπα. Από τότε που έπαιξα με την αγαπημένη μου φίλη Κάρμεν Ρουγγέρη στο «Η ώρα η καλή», εκεί πια μαλάκωσε η ψυχή μου και είδα τη θετική πλευρά αυτών των ανθρώπων. Κι αυτό το οφείλω στον Πάνο Αμαραντίδη που μου έγραψε έναν τόσο ωραίο ρόλο.

Ήμουν πολύ σκληρή. Να σκεφτείς ότι τον πρώτο καιρό που είχα βγει στο θέατρο και μου έπαιρναν συνέντευξη απαγόρευα να με ρωτήσουν ή να μου μιλήσουν για την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκλαιγα. Αυτό ακόμα και τώρα έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να το ξεπεράσω. Δηλαδή δεν βλέπω τούρκικα σίριαλ, είναι σαν να μην έχω περάσει από ‘κει. Δεν θέλω να θυμάμαι γιατί στεναχωριέμαι.

«Έχω εισπράξει τεράστια αχαριστία από…»
Αφοπλιστική ήταν επίσης, και για την αχαριστία που έχει βιώσει μέσα στο χώρο.

Έχετε νιώσει να αδικείστε από τον χώρο;

Θα στο πω όπως το νιώθω. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, αλλά δικό τους. Δεν μου αρέσει να λέω ότι αδικήθηκα. Τα διαπιστευτήριά μου εγώ τα έχω, εκείνοι αδίκησαν τους εαυτούς τους, αφού δεν με σκέφτηκαν. Το σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξω τη στάση ζωής μου για να αρέσω. Έτσι λειτουργώ, με χαμηλούς τόνους. Έχω τη θεατρική μου πορεία, έχω κάνει ενενήντα έργα.

Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι παίζουν μόνο θέατρο και δεν κάνουν τηλεόραση. Φυσικά θα μπορούσα να εκφράσω μια πίκρα, ένα παράπονο, αλλά επειδή δεν ανήκουν στον χώρο τον συναισθημάτων μου να νιώθω έτσι, δεν θα το κάνω. Υπό έννοια φυσικά και έχω αδικηθεί, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Τι μου λείπει και δεν δουλεύω αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση; Δεν το καταλαβαίνω.

Εισπράξατε αχαριστία από ανθρώπους που βοηθήσατε;

Έχω εισπράξει μεγάλη αχαριστία. Για την ακρίβεια, είμαι λουσμένη με αυτή. Ωστόσο έχω λάβει και πολλή αγάπη και έχω ισορροπία στη ζωή μου. Δεν θέλω να παραπονιέμαι. Όλοι οι ηθοποιοί με φωνάζουν Μαιρούλα. Τι άλλο να ζητήσω;

 

Μαίρη Ραζή: “Αυτό που βιώσαμε, όταν φύγαμε από την Πόλη, ήταν σκληρό και άθλιο”

 

 

Μαίρη Ραζή: «Φυσικά κι έχω αδικηθεί, έχω εισπράξει μεγάλη αχαριστία»

 

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :