Μάνδρα: Μέχρι και 10.000.000 ευρώ οι αποζημιώσεις!

0

Το κόστος που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές στους πληγέντες στην Μάνδρα, ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ!
Στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να φτάσει, συνολικά, το κόστος που θα κληθούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές στους πληγέντες στην Μάνδρα. Οι αποζημιώσεις θα αφορούν στις ζημιές του κλάδου ασφάλισης περιουσίας και αυτοκινήτου. Οι πληροφορίες προκύπτουν από τους μεσίτες αντασφάλισης.

Η «ακτινογραφία» των ζημιών στην Μάνδρα

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα NextDeal, μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα πάντα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, φαίνεται να έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις της Johnson & Johnson Hellas. Στην οποία όμως η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο καθώς η εταιρία είναι αντασφαλισμένη στο εξωτερικό.

click4more
Μάνδρα: Ξεσπά ο θείος του νεκρού οδηγού! «Πού είναι η κυρία Δούρου…
Ακόμη σημειώνεται ότι σε αυτό το στάδιο, οι μεσίτες αντασφαλίσεων δεν έχουν ακόμα αναγγελίες ζημιών που να ενεργοποιούν τις αναλογικές ή μη αναλογικές αντασφαλιστικές συμβάσες τους καθώς δεν έχουν καταγραφεί όλες οι ζημιές. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι από τους πραγματογνώμονες και τους εκτιμητές των ζημιών. Σύμφωνα πάντως με τον Ερρίκο Μοάτσο, πρόεδρο της Επιτροπής Περιουσίας της Ενωση Ασφαλισιτκών Εταιρειών Ελλάδος, μετά από δύο περίπου εβδομάδες θα έχουμε τις πρώτες πιο σιγουρες εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών, όταν και θα σταλούν σχετικά ερωτηματολόγια από την ΕΑΕΕ στις ασφαλιστικές εταιρίες, για να γίνει η καταγραφή των αναγγελιών απαιτήσεων από τους ασφαλισμένους.

Οι ασφαλιστές εκτιμούν πως οι περισσότερες ζημιές θα είναι για αποθήκες, logistics και επιχειρήσεις καθώς οι κατοικίες στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ασφαλιστικές καλύψεις, εκτός από σπίτια που είναι αγορασμένα με δάνειο, όπου η κάλυψη είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη. Επίσης, και στον κλάδο αυτοκινήτου οι ασφαλισμένες ζημιές θα είναι λίγες καθώς τα περισσότερα οχήματα περιορίζονται μόνο στην υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης, κυρίως λόγω κόστους.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!