Κόσμος

Μάνος Βενιέρης βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Μάνος Βενιέρης βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία Manos Venieris (Μάνος Βενιέρης)
Ηθοποιός
Μάνος Βενιέρης (1943–2020)

Συγγραφέας | Ηθοποιός | Διευθυντής. Ο Μάνος Βενιέρης γεννήθηκε το 1943 στη Νίκαια του Πειραιά. Ήταν συγγραφέας και ηθοποιός, γνωστός για … Γεννήθηκε: 1943. Πέθανε: 8 Σεπτεμβρίου 2020 (ηλικία 77)

Μάνος Βενιέρης

Γεννήθηκε: 4 Οκτωβρίου 1947, Νίκαια
Πέθανε: 7 Σεπτεμβρίου 2020Ποιός ήταν ο Μάνος Βενιέρης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 73χρονη ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού και συγγραφέα, Μάνου Βενιέρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Μάνος Βενιέρης έγινε γνωστός και από τα θεατρικά παιδικά έργα που συμμετείχε και σκηνοθετούσε, ήταν ο Οδυσσέας από το πασίγνωστη παιδική σειρά «Οδύσσεια του Διαστήματος», ήταν ο Τέρρυ στην «Κάντυ – Κάντυ» (για κάποιο διάστημα πριν τον Αργύρη Παυλίδη) και βέβαια ήταν ο ανεπανάληπτος He-Man.

Μαρία Μπονίκου γιός! Ο μοναδικός ύποπτος για την δολοφονία της

Ο Μάνος Βενιέρης

Μοναδικός αφηγητής με καταπληκτική άρθρωση, δάνεισε τη φωνή του σε δεκάδες ήρωες παιδικών σειρών και παραμυθιών (Ιστορίες της Βίβλου, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Dragonball, Χελωνονιτζάκια κ.ά.).

Μάνος Βενιέρης βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία
Μάνος Βενιέρης βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Γεννήθηκε το 1947 στη Νίκαια, και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του «Ωδείου Αθηνών» και του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Δίδασκε στη «Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα», Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε το 1983 στον «Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου» του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο «Σκέπασε Μάνα Σκέπασε». Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Δωδώνη».

Μαρία Μπονίκου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, η δολοφονία, η καταγωγή, οι σπουδές, και ο γιός

Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού μονόπρακτου «Οι Παλιατσούρες», από τις εκδόσεις «Κάλβος», το 1970.

Related Articles

Back to top button