freegossip.gr
freegossip.gr

News, Lifestyle

Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Μαρία Παπαφωτίου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Σπούδασε το εργαστήριο υποκριτικής Studio ΝΑΜΑ της Ελένης Σκότη. Είναι απόφοιτος της σχολής
Studio Υπό το Μηδέν Νίκου Καραγέωργου (2008-12).

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2013, όταν συμμετείχε στην σατιρική σειρά του ALPHA “Ελληνοφρένεια”. Το 2014 μας συστήθηκε ως Λούλα, στην κωμική σειρά του ANT1 “Καλές Δουλειές”, σε σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ. Την ίδια χρονιά έπαιξε την Δάφνη, στη σειρά του ANT1 web “Stick Around”, σε σκηνοθεσία Λίνο Χριστοδούλου. Επίσης, είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαφήμιση για τον Κωτσόβολο το 2015, και συμμετείχε σε γαλλική διαφήμιση για τη Renault το 2012.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, όπως: “Αθώος Κόσμος (2015)” σε σκηνοθεσία Γιώργου Καμαρινού, “Bam Boom Bang vol.2 (2014)”, σε σκηνοθεσία Φανούριο Καζάκη, “Broken Eptagon (2013)”, σε σκηνοθεσία Τάσου Ζουγανέλη, κ.α.

Βιογραφικό

Η Μαρία Παπαφωτίου διπλωματούχος μηχανικός του Ε.Μ.Π. και μαθήτρια του Νίκου Καραγέωργου. Βρίσκεται επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης τα τελευταία 6 χρόνια. Ασχολείται συστηματικά με τον κλασικό χορό για περισσότερο από 17 χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου Άναμμα που ξεκίνησε την πορεία της το 2017 στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου της Νοτίου Κορέας με την παράσταση ”Από την Αντιγόνη στη Μήδεια” σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Θέατρο: Σεργιάνι με την Μαρία Παπαφωτίου στο Μινόρε όταν μαθήματα κωμωδίας μοιράζονται σε δυο κόσμους

Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός με τα θέατρα studio υπό το μηδέν, Από Μηχανής, Βρετάνια, Καρέζη, Μικρό Παλλάς, Επί Κολωνώ, Άλφα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ΕΘΑΛ, ΘΟΚ καθώς και ως βοηθός σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο. Έχει δουλέψει με τους σκηνοθέτες Νίκο Καραγέωργο, Πάνο Αγγελόπουλο, Ρέινα Εσκενάζυ, Ισμήνη Πρωίου, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Δημήτρη Λάλο και Κώστα Γάκη.

Θανάσης Πατριαρχέας-Μαρία Παπαφωτίου: Ευτυχισμένοι μαζί!

Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά “Τα πέντε κλειδιάʼʼ σε σκηνοθεσία Ρ. Εσκενάζυ. Στο θέατρο την περίοδο 2019-2021 βρισκόταν στην παράσταση “Ιστορία χωρίς όνομα” σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Πηνελόπης Δέλτα, για τον οποίον ήταν υποψήφια στην κατηγορία της γυναικείας ερμηνείας στα 10α θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης.

Η Μαρία Παπαφωτίου μοιράζεται φέτος τις ημέρες της εβδομάδας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 4
Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 4

Από Παρασκευή έως Κυριακή παίζει στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην «Ασκητική» του και στις αρχές της εβδομάδας ταξιδεύει στην Κύπρο για τη σειρά «Βρέχει έρωτα», όπου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απολαμβάνοντας τη συνεργασία της με το Νικήτα Τσακίρογλου φέτος δοκιμάστηκε και στον ρόλο της βοηθού σκηνοθέτη του Κώστα Γάκη στην «Απολυμένη» στο θέατρο Βρετάνια με την Κατερίνα Διδασκάλου, με την οποία παίζει μαζί στην «Ασκητική».

Έχοντας για πρότυπο της, την Ελένη Σκότη αναζητά στη σκηνή την αλήθεια, μέσω της μεθόδου της ομάδας Νάμα, που προτείνει αρχή, μέση και τέλος. Και μέσω των ακροβατικών που άρχισε πρόσφατα της δίνεται η ψευδαίσθηση ότι είναι ατρόμητη…

* Παράλληλα με τη φοίτηση στο Ε.Μ.Π άρχισα να σπουδάζω και θέατρο. Η συνάντηση που με καθόρισε και με διαμόρφωσε υποκριτικά ήταν αυτή με τον δάσκαλό μου Νίκο Καραγεώργο . Η πνοή, πως να το πω, που έχω μέσα μου γι αυτό που κάνω είναι όλη δικιά του. Μου έμαθε θέατρο απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη.

Η “Ιστορία χωρίς όνομα” κλείνει το θερινό της ταξίδι με τρεις στάσεις στην Αττική

Μικρή ήμουν το κλασικό παιδάκι που έπαιρνε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο και έκανε θεατρινισμούς και στην αληθινή ζωή. Αυτό δεν το έχω αποβάλει ακόμη. Αν ήμουν ξανά 18 δε θα γινόμουν ούτε ηθοποιός ούτε μηχανικός. Δικηγόρος θα γινόμουν και θα κέρδιζα τη μια υπόθεση πίσω από την άλλη. Θα τους έπειθα όλους!

* Το θέατρο μου δίνει την αίσθηση ότι δε θα πεθάνω ποτέ. Η υποκριτική έχει έναν ιδεαλισμό που τον κυνηγάω με μανία. Στη σκηνή είμαι καλύτερο παιδί απ’ ότι στη ζωή!

* Η οικονομική κρίση είναι ανύπαρκτο ζήτημα για έναν ηθοποιό. Και δε μιλάω εκ του ασφαλούς διότι έχω φτάσει σε σημεία να σκέφτομαι αν θα πάρω καφέ ή εισιτήριο του μετρό! Και φυσικά έχω γίνει δυσκίνητη στην καθημερινότητά μου. Ξέρεις κάτι όμως; Ποτέ δεν ένιωσα ότι αυτό επηρεάζει τη χαρά μου γι αυτό που κάνω. Κάθε τρεις και λίγο ψάχνω για δουλειά. Και πολύ καλά κάνω. Η φύση του επαγγέλματός μας δεν έχει μονιμότητα. Αντιτίθεμαι φοβερά στη νοοτροπία του πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του ηθοποιού. Είναι πολύ ευχάριστη.

* Η τέχνη μπορεί να δώσει απαντήσεις στην τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα αν μπορεί να φτάσει παντού. Υπάρχουν παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα, προτείνουν την αισθητική τους και κυρίως χαρίζουν το έργο τους με απλοχεριά. Αυτό ας πούμε το θεωρώ σπουδαία πολιτική πράξη. Έχει σημασία να μπορούμε να απευθυνόμαστε στο ευρύ κοινό και όχι να εκφραζόμαστε αυτιστικά και στο μεταξύ μας. Ελάχιστα μπροστά πήγε η τέχνη με τον δεύτερο τρόπο.

Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

* Στην παράσταση “Ασκητική” αφηγούμαστε το μεγάλο φιλοσοφικό κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη συνεργασία μου με τον Νικήτα Τσακίρογλου. Είναι 60 χρόνια ενεργός ηθοποιός. Δεν του ξεφεύγει οξεία. Πέρα απ την τεχνική του αρτιότητα πάνω στη σκηνή με εντυπωσιάζει η σιγουριά στο βλέμμα του και η υπόκλιση του. Κάνει την ωραιότερη υπόκλιση!

* Το να είμαι βοηθός σκηνοθέτη του Κώστα Γάκη στην «Απολυμένη» δεν ήταν μια άνετη διαδικασία. Είναι άλλωστε και βαρύ πόστο. Ο Γάκης είναι εξαιρετικά απαιτητικός στη δουλειά και οριακά συγκεντρωτικός. Είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που έχει στο κεφάλι του και πρέπει να το δει να συμβαίνει. Ο πιο ιδιοφυής και εμπνευσμένος άνθρωπος που ξέρω.

Δημήτρης Μαύρος: Με διπλή παρουσία επιστρέφει στην τηλεόραση

* Πριν το «Βρέχει έρωτα» δεν είχα ξανακάνει τηλεόραση. Δεν είχα καμία ιδεοληψία για το μέσο. Μου ζητήθηκε να μάθω να δημιουργώ και να χαίρομαι μ’ έναν άλλο τρόπο α’π αυτόν που είχα συνηθίσει. Να κάνω επιλογές που εγώ σαν ηθοποιός δε θα τις επέλεγα. Λοιπόν αυτό είναι απολαυστικό. Ήμουν πολύ τυχερή στο ξεκίνημά μου γιατί η Ρένα Ρίγγα, μια σπουδαία σεναριογράφος μου εμπιστεύτηκε τον ρόλο της Έλενας. Στη δουλειά αυτή κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις στα χέρια σου ένα πολύ καλό και δυνατό κείμενο.

* Η τηλεόραση μ’ έμαθε πολλά! Καταρχήν το γκρο πλάν είναι μια αμείλικτη υπόθεση .Άρα η δουλειά είναι πιο τίμια. Δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Βασικά δεν πρέπει να αρέσεις σε όλους. Συνειδητοποίησα ότι εκτιμώ φοβερά τους ηθοποιούς που βρίσκονται στην τηλεόραση και τα καταφέρνουν. Είναι πολύ ικανοί. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ευαγγελία Μουμούρη. Μια ηθοποιός άψογα θεατρικά προετοιμασμένη στους ρόλους της και με το γκελ που ζητάει η κάμερα. Την ακολούθησα πιστά!

Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

* Με τον Σταμάτη Γαρδέλη εντυπωσιάστηκα από το πόσο πουθενά πάνω του δε βλέπεις την περίοδο των ζεν – πρεμιέ που έντονα έζησε στο παρελθόν. Απόλυτα συνειδητός και με διεισδυτική ικανότητα στο ρόλο. Έκανε κάτι φοβερό. Στη σειρά υποδύομαι την κόρη του. Ε λοιπόν ακόμα και εκτός γυρίσματος μου έκανε παρατήρηση να μην καπνίζω πολύ να τρώω καλά γιατί είμαι πετσί κ κόκκαλο να κοιμάμαι σωστά κλπ!!! Αυτό λειτούργησε εντελώς! Η σχέση που χτίστηκε στο σήριαλ είναι καταπληκτική!

* Δεν πιστεύω σε όρους όπως καριέρα, πρωταγωνίστρια κτλ. Πιστεύω σε μια πορεία που έχει περιόδους ευφορίας, πτώσεις, παύσεις. Δεν έχω καμία εμμονή με τον πρώτο ρόλο. Αυτό που λαχταράω είναι συνεργασίες. Όταν σου μιλάει ο κόσμος για τη δουλειά σου έχει μια ευθύτητα. Αν σε δουν απ’ την τηλεόραση νιώθουν και μια οικειότητα. Τους ενδιαφέρει πολύ πως τους φαίνεσαι από κοντά. Άρα η εικόνα μας παίζει σημαντικό ρόλο στη δουλειά μας. Αυτό διαπιστώνω.

Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαρία Παπαφωτίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

* Η Κύπρος είναι η πιο όμορφη εμπειρία που είχα μέχρι στιγμής στη δουλειά. Συνάντησα ανθρώπους εξαιρετικής ιδιοσυγκρασίας και ένιωσα απ όλη την ομάδα της σειράς, τους παραγωγούς, το σκηνοθετικό επιτελείο και τους τεχνικούς ότι με νοιάζονται πολύ. Θα έμενα με μεγάλη χαρά στο νησί!

* Στο Επί Κολωνώ αισθάνομαι πολύ καλά απ την πρώτη μέρα. Το επίπεδο του τμήματος είναι υψηλό και έχουμε πια μεγάλο δέσιμο. Η Ελένη Σκότη για μένα αποτελεί πρότυπο. Η προσέγγιση της στην υποκριτική έχει μεγάλη καθαρότητα. Το πρώτο της και αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο είναι η αλήθεια στη σκηνή. Η μέθοδος που προτείνει έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι σαφής. Αυτή μελετάμε για τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο. Μέσα σε όλο αυτό που πολλές φορές είναι δύσκολο και επώδυνο εγώ αισθάνομαι ότι πληθαίνω και βαθαίνω την υποκριτική μου ουσία .Η δουλειά που γίνεται από την ομάδα Νάμα ανήκει στην ερευνητική μεριά του θεάτρου και αυτό με αφορά πολύ.

* Δεν έχω καμία ανάγκη ούτε να γράψω ούτε να σκηνοθετήσω. Και κανένα ταλέντο. Να χορογραφήσω θα ήθελα! Αχαχα άσχετο!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :