MasterChef: Το ταξίδι των φιναλίστ στην Ισπανία και η πρώτη σκληρή δοκιμασία για τον τελικό

Στο επεισόδιο της Δευτέρας του MasterChef είδαμε την τετράδα των φιναλίστ να απολαμβάνει όμορφες στιγμές στην Ισπανία, λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό.

Ο Πάνος και ο Χρήστος, οι οποίοι όπως είδαμε από προηγούμενα επεισόδια έφυγαν από το παιχνίδι, ακολούθησαν τους δύο φιναλίστ Μανώλη και Σπυριδούλα σε ένα υπέροχο ταξίδι στην Ισπανία.

Στο χθεσινό επεισόδιο οι τέσσερις φίλους περιπλανήθηκαν στους δρόμους του Μπιλαμπάο και να δοκιμάζουν πίντσος. Μάλιστα, κάποια στιγμή βρέθηκαν και σε κουζίνα για να φτιάξουν τα δικά τους πίντσος που άρεσαν πολύ σε επαγγελματία σεφ που φημίζεται για τα καλύτερα στην πόλη.

Η παρέα λίγο αργότερα βρέθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν, τη μητρόπολη της μοντέρνας γαστρονομίας την οποία ήθελε πάρα πολύ να ανακαλύψει.

Λίγο αργότερα οι δύο φιναλίστ, ο Μανώλης και η Σπυριδούλα έπρεπε να υποβληθούν σε μία νέα ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία καθώς έπρεπε να δημιουργήσουν ένα υψηλής αισθητικής αλλά και παρασκευών πιάτο. Επρόκειτο για ένα πιάτο με χτένια κονσομέ με μήλο και μάραθο που είχε δημιουργήσει ένας από τους καλύτερους Ισπανούς chef.

Επίσης, οι δύο φιναλίστ έπρεπε να δημιουργήσουν μέσα στον χρόνο που τους δόθηκε άλλα δύο πιάτα, ένα με βασικό υλικό το μπαρμπούνι και ένα ακόμα ως επιδόρπιο που ήταν παγωτό ρούμι με χαβιάρι και αβοκάντο.

Ο guest Chef Paulo, ο οποίος και ήταν ο μοναδικός που ψήφισε τα τρία πιάτα-αντιγραφές, δοκίμασε τις δημιουργίες των δύο φιναλίστ και είχε να τους κάνει πολλές παρατηρήσεις σε αυτή την πρώτη δοκιμασία του τελικού.

Slide Up
x