Κοινωνικά

Mαθήματα αυτοάμυνας σε εφοριακούς για να αποφεύγουν τις επιθέσεις

Εντατικές… προπονήσεις ξεκινούν από τις 25 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις σε βάρος τους.

Μετά το φετινό «θερμό» καλοκαίρι που καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις ξυλοδαρμών εφοριακών από οργισμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε για ακόμα μία χρονιά την έναρξη προγράμματος Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας για όλους τους υπαλλήλους της.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κάθε Τετάρτη, στις 17:30, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, στο Ελληνικό.

Πρόστιμα και ποινές για τους «θερμόαιμους»

Μετά τις επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος, πληροφορίες αναφέρουν πως έρχονται πρόστιμα και ποινές σε όσους βιαιοπραγήσουν σε βάρος των εκλεκτών.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατέληξαν στο νοσοκομείου, όταν επιχείρησαν να ελέγξουν έναν φορτηγατζή στο Ρέθυμνο, ο οποίος φέρεται να τους επιτέθηκε όταν του ζήτησαν παραστατικά και αποδεικτικά έγγραφα για το φορτίο που μετέφερε. Μάλιστα η γυναίκα εφοριακός είχε μεταφερθεί με ρήξη τυμπάνου στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός του φορτηγού πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είχε υποστηρίξει πως επιτέθηκε στους ελεγκτές, επειδή αρνήθηκαν να ελέγξουν τα βιβλία του και επέμεναν να του κόψουν πρόστιμο. Είχε τονίσει δε, πως ο άνδρας εφοριακός του είχε επιτεθεί καθώς ήταν πιο ψηλός και γεροδεμένος.

Τελευταίο και πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η περίπτωση των δύο εφοριακών από τις Σέρρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο σε κέντρο στο οποίο γινόταν γαμήλια δεξίωση. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είχαν πάει στο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση στην Αθήνα, ωστόσο όταν μπήκαν στον χώρο, ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε από τα μικρόφωνα την άφιξή τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close