Ματθίλδη Μαγγίρα βιογραφικό! Η ηλικία, οι σπουδές, τα κιλά, η κατατωγή και το ύψος

Ματθίλδη Μαγγίρα βιογραφικό! Η ηλικία, οι σπουδές, τα κιλά, η κατατωγή και το ύψος
Ματθίλδη Μαγγίρα
Γέννηση 6 Ιουνίου 1969 (52 ετών)
Ξάνθη

Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Σπουδές Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Ιδιότητα ηθοποιός
Σύζυγος Άλεξ Φόστερ
(νυμφ. 2003-2011)
Τέκνα Λήδα Φόστερ
Αδέλφια Μπέττυ Μαγγίρα
Καλλιτεχνικά ρεύματα κωμωδία
Σημαντικά έργα Οι Μικρομεσαίοι
Δέκα Μικροί Μήτσοι
δεδομένα (π • σ • ε )
Η Ματθίλδη Μαγγίρα (Ξάνθη 6 Ιουνίου 1969) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Βιογραφία
Έχει σπουδάσει στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. – μετέπειτα Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Πατέρας Κατερίνας Καινούργιου στα …ΑΡΜΑΤΑ κατά της Μπέττυς Μαγγίρα

Το 1992 συμμετείχε στην κωμική σειρά του Mega Οι Μικρομεσαίοι ενώ χαρακτηριστικός υπήρξε ο ρόλος της ως λαϊκής τραγουδίστριας στους Δέκα μικρούς Μήτσους, στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου. Το 1997 δάνεισε τη φωνή της στη Μεγάρα από την ταινία κινουμένων σχεδίων Ηρακλής της Walt Disney Pictures (στην ελληνική μεταγλώττιση). Το 2007 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Μαρία η Άσχημη στο ρόλο της Ελεωνόρας Στεφανέλλη.

Στο θέατρο γνώρισε επιτυχία στην πρώτη σεζόν της παράστασης Σεσουάρ για δολοφόνους ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία Εφάπαξ.

Το 2019 εμφανίστηκε στην ταινία πάνω στη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου Ευτυχία, υποδυόμενη τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Παρουσίαση
Το 2007 και το 2009 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην εκπομπή Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Το 2008 και το 2009, μαζί με την αδερφή της Μπέττυ Μαγγίρα, παρουσίασαν τον ελληνικό τελικό για την Eurovision ενώ ανέλαβαν και την παρουσίαση του διαγωνισμού.

Συμμετοχή σε show
Το 2010 έλαβε μέρος στο Dancing with the Stars και κατέλαβε την 2η θέση μαζί με τον χορευτή της Ρίχαρντ Σιλάγκι. Το 2016 ήταν διαγωνιζόμενη στο Your Face Sounds Familiar, στο οποίο κατέλαβε την 4η θέση με το τραγούδι Dangerous του Μάικλ Τζάκσον.

Η Κατερίνα Καινούργιου …μάτιασε την Μπέττυ Μαγγίρα! Εκτός εκπομπής και θετικός στον κορονοϊό ο σύζυγός της

Άλλες δραστηριότητες
Από το 2010 έως το 2012 δίδαξε devised theatre στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”. To 2012 έβγαλε τη δική της σειρά ρούχων M&M.

Προσωπική ζωή
Το 2003 παντρεύτηκε με τον Αμερικανό μουσικό Άλεξ Φόστερ, ενώ την ίδια χρονιά, ήρθε στον κόσμο και η κόρη τους, Λήδα. Το 2011, το ζευγάρι χώρισε αλλά κράτησαν φιλικές σχέσεις για χάρη της κόρης τους. Αδερφή της Ματθίλδης, είναι η επίσης ηθοποιός και παρουσιάστρια Μπέττυ Μαγγίρα.