freegossip.gr

News, Lifestyle

img
freegossip.gr

News, Lifestyle

Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ at Music & Drama Productions

 

Studied Πιάνο-Ακκορντεόν at Ελληνικό Ωδείο ΑθηνώνΓεννημένος στη Λεμεσό της Κύπρου είναι 29 ετών και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές από την ηλικία των 5 ετών, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και τραγουδιού σε ωδεία.

Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά
Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά

Στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στο πιάνο, στο ακορντεόν, στα ανώτερα θεωρητικά, στην ενορχήστρωση, στη σύνθεση και το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το Royal Schools of Music. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, ένα άλμπουμ με 11 τραγούδια από τη MINOS EMI – Universal.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: “Με έπαιρναν τηλέφωνο θεατρικοί παραγωγοί και μου έλεγαν ότι χαλάω την πιάτσα”

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Down Twon, όταν τον ρώτησαν πως θα χαρακτήριζε τον εαυτό του, τραγουδιστή, συνθέτη ή θεατρικό παραγωγό είχε πει:

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο. Όταν με ρωτάνε πόσων χρονών είμαι και λέω 29, κανείς δεν το πιστεύει με το βιογραφικό που έχω. Μου λένε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. «Πότε πρόλαβες και έκανες σπουδές μουσικολογίας, υποκριτικής, έκανες ενορχηστρώσεις, έδωσες συναυλίες και ανέβασες τόσες παραγωγές; Συν πάρα πολλά master class στο εξωτερικό». Ε, τα πρόλαβα γιατί έχω πολύ ανήσυχο μυαλό, που δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο αντικείμενο».

Πέρσι ζωντάνεψε στη σκηνή την Παριζιάνα. Τώρα, ετοιμάζεται για Το Κλουβί με τις Τρελές, απτόητος από τις δυσκολίες της εποχής. Ο Κύπριος Μαυρίκιος Μαυρικίου είναι μόλις 29 ετών και κάνει τα musical όνειρά του πραγματικότητα στη θεατρική Αθήνα.

Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά
Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά

Το σπίτι του βρίσκεται στην Καλλιτεχνούπολη, σχεδόν 30 χλμ. μακριά από την Αθήνα. Κυριαρχεί το χρυσό, ένα πιάνο με ουρά, πολλά βραβεία και φωτογραφίες στους τοίχους. Διάλεξε αυτό το σπίτι για να είναι κοντά στον Μίμη Πλέσσα, τον μέντορά του όπως τον αποκαλεί. Έχει τρία σκυλιά που έχει πάρει από καταφύγια, είναι πολύ ευγενικός και πολύ ετοιμόλογος.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Το περιστατικό βίας στον στρατό μετά το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»! «Πήγα στο νοσοκομείο»

Του λέω πως το σπίτι του είναι μακριά για έναν παραγωγό θεάτρου, αφού οι περισσότεροι μένουν στο κέντρο. «Έχω ένα σπίτι στα Ιλίσια, κοντά στο Hilton, αλλά το χρησιμοποιώ σπάνια», μου εξηγεί. «Εδώ είναι το ησυχαστήριό μου. Απέχει 25 λεπτά με το αυτοκίνητο και φτάνοντας ξεφεύγω απ’ όλη αυτή την τρέλα της πόλης. Είναι σαν να βρίσκομαι στην εξοχή».

Πώς θα χαρακτήριζες επαγγελματικά τον εαυτό σου: τραγουδιστή, συνθέτη, θεατρικό παραγωγό;

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο. Όταν με ρωτάνε πόσων χρονών είμαι και λέω 29, κανείς δεν το πιστεύει με το βιογραφικό που έχω. Μου λένε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. «Πότε πρόλαβες και έκανες σπουδές μουσικολογίας, υποκριτικής, έκανες ενορχηστρώσεις, έδωσες συναυλίες και ανέβασες τόσες παραγωγές; Συν πάρα πολλά master class στο εξωτερικό». Ε, τα πρόλαβα γιατί έχω πολύ ανήσυχο μυαλό, που δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο αντικείμενο.

Μαυρίκιος Μαυρικίου δουλειά! Γυναίκα Μουσική & Στίχος Μαυρίκιος Μαυρικίου

Και πώς έφτασες να γίνεις θεατρικός παραγωγός;

Παρακολουθώντας την αγορά, άρχισα να βλέπω παραγωγές στο θέατρο που με δυσαρεστούσαν. Μου φαίνονταν φτηνές, πρόχειρες και λίγες σε σύγκριση με ό,τι έβλεπα στο εξωτερικό. Έτσι οραματίστηκα να κάνω μια εταιρεία παραγωγής με τα δικά μου στάνταρ. Ξεκίνησα δειλά ανεβάζοντας παιδικά έργα με την Κέλλυ Σταμουλάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο θέατρο Αλίκη και στα θέατρα του Μαροσούλη. Συνεργάστηκα με τη Μελίνα Κανά, την Κωνσταντίνα, την Ελένη Καστάνη, τον Τάσο Χαλκιά και πολλούς άλλους σπουδαίους συντελεστές.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Απαντά στον Γιώργο Βάλαρη και αποκαλύπτει! “Προτίμησε να κάνει πόλεμο…”

Πέρσι, πλέον, είπα πως ήρθε η ώρα να κολυμπήσω στα βαθιά. Εδώ θα κάνω μια παρένθεση: είχα την τιμή να γνωρίσω και να γίνω φίλος με τον Μίμη Πλέσσα, κάτι που ήταν μεγάλη τομή στη ζωή μου. Τον νιώθω μέντορα, δάσκαλό μου, οικογένεια, και με ενέπνευσε κατά κάποιον τρόπο να τολμήσω την πρώτη μου μεγάλη παραγωγή σε κεντρική θεατρική σκηνή. Υπενοικιάζω, λοιπόν, το θέατρο Broadway και ανεβάζω την Παριζιάνα, που είναι γεμάτη από τα τραγούδια του Μίμη, σε σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, με έναν πολύ ζηλευτό θίασο και συντελεστές με χρόνια πείρας, με 35 άτομα στη σκηνή και ζωντανή ορχήστρα, την οποία διηύθυνα εγώ σε κάθε παράσταση.

Μαυρίκιος Μαυρικίου βιογραφικό σήμερα! Ο ΓΑΜΟΣ, η ηλικία, τα τραγούδια, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα παιδιά

Αυτό δεν είχε ρίσκο οικονομικό;

Είχε, αλλά δεν φοβήθηκα. Αν δεν πήγαινε καλά, ίσως να μην μπορούσα να συνεχίσω. Για μένα το «βγαίνω οικονομικά» δεν σημαίνει ότι γίνομαι πλούσιος. Μπορεί να σημαίνει ότι μπαίνω και λίγο μέσα, αλλά αξίζει τον κόπο αυτή η επένδυση. Και η Παριζιάνα άξιζε.

Μαυρίκιος Μαυρικίου ”Θα μείνω στον τόπο”

Έπεσες και στη χρονιά του κορονοϊού, που έκλεισαν τα θέατρα.

Καμιά μεγάλη δουλειά δεν έβγαλε πέρσι τα έξοδά της. Παραγωγοί έμπειροι 30 χρόνια, με εκατομμύρια στην άκρη, έχασαν πάρα πολλά λεφτά. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία το ότι δεν καταστράφηκα μέχρι σημείου να μην μπορώ να ξανασηκωθώ στα πόδια μου. Είμαι πάντα πολύ ρεαλιστής. Έτσι, ξαναπήρα το Broadway και, μετά την Παριζιάνα, αποφάσισα να ανεβάσω ένα άλλο διάσημο έργο, αλλά σε εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική κατεύθυνση, Το Κλουβί με τις Τρελές, με δική μου μουσική.

Δεν θα είναι το κλασικό musical που ξέρουμε;

Πήρα τα δικαιώματα για την πρόζα, αλλά όχι για τη μουσική. Οπότε, δεν θα ακούσουμε το I Am What I Am. Θα ακουστεί όμως η δική μου μουσική, από αυτό τον εξαιρετικό θίασο που έχω στήσει για να μεταφέρω στη σκηνή την πολύ διάσημη ιστορία του έργου.

Μαυρίκιος Μαυρικίου ”μήπως ο Μαυρίκιος δεν μπορεί να είναι με γυναίκες;”

 

Δεν παύει να είναι ένα κλασικό musical. Έχει πολλές απαιτήσεις.

Είναι μια δική μας προσέγγιση. Ο μεταφραστής και σκηνοθέτης της παράστασης, Βασίλης Πλατάκης, πήρε στοιχεία από τις δύο ταινίες και από το musical και έβαλε μέσα και πολλές αναφορές στην Ελλάδα. Εγώ έχω γράψει ήδη 32 κομμάτια, θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα και για τα σκηνικά πήραμε τα δικαιώματα για τα αυθεντικά της παράστασης από το εξωτερικό.

Ξέρω ότι ο αδερφός σου διαχειρίζεται τα κόστη και τις αμοιβές.

Ναι. Είναι στο γραφείο παραγωγής υπεύθυνος για όλα τα οικονομικά και λογιστικά, αυτά που σιχαίνομαι εγώ ως καλλιτέχνης δηλαδή, και έτσι κατά κάποιον τρόπο ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Εγώ κάνω μεν τις πρώτες συζητήσεις με τους ηθοποιούς, αλλά τα διαδικαστικά τα αναλαμβάνει ο Φειδίας. Έχει αυτόν τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης που θαυμάζω.

Πότε εγκαταστάθηκες στην Ελλάδα;

Έφυγα από την Κύπρο το 2009 για να σπουδάσω μουσική και παρέμεινα. Θεωρώ πως η αγορά στην Ελλάδα γι’ αυτό που κάνω εγώ μπορεί να είναι εξίσου δύσκολη με την Κύπρο, αλλά είναι πιο ανοιχτή. Έχεις περισσότερα θέατρα, περισσότερες μουσικές σκηνές, περισσότερες δυνατότητες να κινηθείς. Και εγώ θέλω να κινούμαι.

Τι άνθρωπος είσαι, πού βγαίνεις, έχεις προσωπική ζωή;

Δεν έχω χρόνο για προσωπική ζωή. Έχω βάλει πρώτη προτεραιότητα τη δουλειά και νιώθω ευθύνη. Έχω 60 ανθρώπους που δουλεύουν στην εταιρεία μου, είτε ως καλλιτέχνες, είτε ως μουσικοί, είτε ως τεχνικοί, είτε στο γραφείο παραγωγής, και οφείλω να είμαι παρών για να ελαχιστοποιήσω το ρίσκο. Δεν βγαίνω έξω. Μόνο όταν με καλέσει κάποιος φίλος θα βγω ή θα πάω σε κάποια πρεμιέρα.

Την περίοδο της διαμονής του στην Ελλάδα ο Μαυρίκιος γνωρίζει και συνεργάζεται με σπουδαίους και αξιόλογους καλλιτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Χρήστος Δάντης, Μελίνα Ασλανίδου, Μελίνα Κανά, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκκας, Ελένη Δήμου, Λένα Αλκαίου, Ευρυδίκη, Ηρώ, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ Σαΐα, Julie Massino, Σία Κοσκινά και άλλους.

Την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά την κυκλοφόρησε από την MINOS EMI – Universal, με τίτλο «Διασκευές» με την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα. Ο δίσκος παρουσιάστηκε με μια μεγαλειώδη καλοκαιρινή περιοδεία στις γειτονιές της Ελλάδας με τον ίδιο τον συνθέτη να τον συνοδεύει στο πιάνο, την Ορχήστρα των Αισθήσεων, την οποία δημιούργησε ο Μαυρίκιος το 2014 και αποτελείται από 20 μουσικούς να τους πλαισιώνει και φιλικές συμμετοχές διακεκριμένων ερμηνευτών.

Ενώ, έχει συμμετάσχει και στη «Μεγάλη Συνάντηση» του Μίμη Πλέσσα και του Κώστα Χατζή, οι οποίοι τον επέλεξαν ως ερμηνευτή των τραγουδιών τους στο Μικρό Παλλάς.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :