Meadows: Αυτό είναι το σανατόριο των χολιγουντιανών σεξομανών

0

Ο δόκτωρ Πάτρικ Καρνς υπόσχεται πως μπορεί να κάνει περδίκι κάθε εξαρτημένο από το σεξ άνδρα σε μόλις 45 ημέρες – Ο Γουάινσταϊν και ο Σπέισι μόλις έγιναν δύο ακόμη πειραματόζωά του

Είσαι εξαρτημένος από το σεξ; Την πέφτεις σε ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει; Δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου τη σαρκική επαφή; Έχεις εξαψήφιο τραπεζικό λογαριασμό; Ε, το πρόγραμμα «Gentle Path» έχει φτιαχτεί για σένα. Και για τον Γουάινσταϊν και για τον Σπέισι και για τον επόμενο «σάτυρο» του Χόλιγουντ. Στην έρημο της Αριζόνα, συγκεκριμένα στο Γουίκενμπεργκ, η φημισμένη κλινική αποτοξίνωσης μπορεί να καυχιέται πως οι ιλουστρασιόν τοίχοι της (που ως γνωστόν έχουν αυτιά) έχουν ακούσει τις ιστορίες απεξάρτησης της Κέιτ Μος, του Τάιγκερ Γουντς, της Ελ ΜακΦέρσον, της Σελένα Γκόμεζ αλλά και της Ντονατέλα Βερσάτσε. Είναι τρόπον τινά ένα άσυλο παραστρατημένων διασημοτήτων που έχουν θέματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον τζόγο, πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, αλλά και κοινών (αλλά πλούσιων) θνητών που είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά ή τα αγαπημένα πρόσωπά τους και αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές. Οι υπεύθυνοι της κλινικής ευαγγελίζονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν μέχρι κι εκείνους που φοβούνται την αγάπη. Το μόνο που χρειάζονται είναι τη συναίνεση του ασθενούς και 32 χιλιάδες ευρώ το μήνα -τουλάχιστον τόσο κοστολογείται το περιλάλητο πρόγραμμα απεξάρτησης από το σεξ με την βαριά υπογραφή του δόκτορος Πάτρικ Καρνς.

Ο άλλος Dr Love

 

Ο 74χρονος σήμερα Καρνς θεωρείται ο πατέρας της ορολογίας σεξουαλική εξάρτηση. Πολυγραφότατος και εμπειρότατος, έπειτα από 30 χρόνια στο θεραπευτικό κουρμπέτι, ο Αμερικανός θεραπευτής δημιούργησε το πρόγραμμα 45 ημερών Gentle Path, μέσω του οποίου υπόσχεται πως μπορεί να επαναφέρει στη σεξουαλική «τάξη» κάθε εξαρτημένο άτομο. Μάλιστα, στην πατρίδα του έχει θεσπιστεί και βραβείο με το όνομά του, το οποίο απονέμεται σε επιστήμονες που διακρίνονται για το έργο τους στην ερμηνεία και τη θεραπεία της σεξουαλικότητας. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες το πρόγραμμά του μπορεί να αντιμετωπίσει, εκτός από την εξάρτηση από το σεξ, την υπερσεξουαλικότητα, την εξάρτηση από το πορνογραφικό υλικό, τις σχέσεις και την αγάπη αλλά και τη σεξουαλική ανορεξία. Η μέθοδός του, την οποία έχει εμπιστευτεί ο  Γουάινσταϊν και σύμφωνα με τη φημολογία και ο Κέβιν Σπέισι, εστιάζει στην αναθεώρηση των πεποιθήσεων του ατόμου αναφορικά με την εξάρτησή του, εν προκειμένω από το σεξ. Γι’ αυτό και το Gentle Path δεν ακολουθεί μανιέρες και δεν έχει στεγανά, αλλά προσαρμόζεται και εξελίσσεται περίπτωση την περίπτωση και ασθενή τον ασθενή. Μάλιστα, ο Καρνς θεωρεί ότι το γεγονός πως τα γκρουπ των 28 ατόμων περιλαμβάνουν αποκλειστικά άνδρες βοηθούν τους ασθενείς να «ξεγυμνωθούν» – μεταφορικά πάντα- και να μιλήσουν με παρρησία για την εξάρτησή τους. Όσο για το τι κάνουν αυτές τις 45 ημέρες; Τα πάντα. Από ψυχοθεραπεία μέχρι ζωγραφική και ιππασία, ενώ υπάρχει και μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς. Ο Καρνς επιμένει ακόμη στη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), ελληνιστί Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων διαμέσου της οποίας ο ασθενής επανατοποθετείται απέναντι σε παλαιότερα τραυματικά βιώματά του.  

Χολιγουντιανό άσραμ

Φυσικά, στην απεξάρτηση δε βοηθούν μόνο τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του Καρνς, αλλά και το ειδυλλιακό περιβάλλον. Σαν ένα ινδουιστικό Άσραμ μεταμφιεσμένο σε μικρό σπίτι στο λιβάδι καταμεσής της ερήμου, το Meadows προσφέρει στους εκλεκτούς ασθενείς του ηρεμία, χαλάρωση και ζεν με το καντάρι. Μικρά, χαμηλά ξύλινα καταλύματα, γκαζόν αρκετό για κυλιστεί και να βοσκήσει ένα κοπάδι βουλιμικά βόδια, υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου και διατροφικό πλάνο που αποθεώνει την ορθορεξία προφανώς και ικανοποιούν και με το παραπάνω τους εξαρτημένους μεν, καλομαθημένους δε τροφίμους. Εννοείται ότι το αλκοόλ απαγορεύεται δια ροπάλου (όπως άλλωστε και τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν ίχνη αλκοόλης), ενώ ο Καρνς εγγυάται πως στις 45 ημέρες παραμονής κάποιου ασθενούς εντός των 140 στρεμμάτων του Meadows το μόνο που επιτρέπεται να οργιάζει είναι η φύση. Τίποτα παραπάνω.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com