Ροή ειδήσεων

Μέρκελ: «Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά χρειάζονται βελτιώσεις στις διαβουλεύσεις»

Την επιθυμία της Γερμανίας, αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντησή τους στο Παρίσι.
«Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων. Φαντάζομαι ότι θα είναι εντατικές οι διεργασίες στο Eurogroup σήμερα. Ευχόμαστε να υπάρξει μια βελτίωση στην ουσία των όσων είπαμε, ώστε να ψηφίσουμε στην ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η κα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, αναγνώρισε επίσης ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, κάτι που είναι κοινός στόχος όλων των χωρών μελών της ΕΕ και κατέληξε ότι «θα καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να γίνει αυτό».
Σε ερώτηση μάλιστα για τη δήλωση του Β. Σόιμπλε, περί Δούρειου Ίππου, η κα Μέρκελ θέλησε να πάρει αποστάσεις και αρκέστηκε απλά να απαντήσει ότι… δεν γνωρίζει πολλά από ελληνική μυθολογία!
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν ευθύνη, ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εισακουστεί και η ψήφος του ελληνικού λαού.
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Ολάντ, και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ότι πρόθεση της Αθήνας είναι να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. 

Back to top button