freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Μίλτος Πασχαλίδης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 31 Ιουλίου 1969 (52 ετών)
Καλαμάτα, Μεσσηνία
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική
Σπουδές Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ελληνικό Ωδείο
Ιδιότητα τραγουδιστής και τραγουδοποιός
Όργανα φωνή και κιθάρα
Καλλιτεχνικά ρεύματα Έντεχνο

Ο Μίλτος (Μιλτιάδης) Πασχαλίδης (Καλαμάτα, 31 Ιουλίου 1969) είναι Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός (συνθέτης & στιχουργός) της έντεχνης και ροκ μουσικής. Επιπλέον έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο, ενώ στο ξεκίνημά του υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Χαΐνηδες.

Μίλτος Πασχαλίδης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 2
Μίλτος Πασχαλίδης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 2

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μίλτος Πασχαλίδης

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Διδάχθηκε κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα, με τη συμμετοχή του, αρχικά, στους Χαϊνηδες για να ακολουθήσει η προσωπική του καλλιτεχνική πορεία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Λάρισα και ζει στην Αθήνα. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Μίλτος Πασχαλίδης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μίλτος Πασχαλίδης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκινεί: «Θάνο, μαέστρο μου, σ’ευχαριστώ για όλα»

‘Εχει συνεργαστεί με πληθώρα ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής: Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Σωκράτη Μάλαμα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Γιώτα Νέγκα, Χρήστο Θηβαίο, Δημήτρη Μπάση, Νατάσσα Μποφίλου, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Χαρούλη, Μιρέλα Πάχου. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες και στιχουργούς: Θάνο Μικρούτσικο, Μίκη Θεοδωράκη, Άλκη Αλκαίο, Μάνο Ελευθερίου, Μάριο Τόκα, Αντώνη Μιτζέλο, Οδυσσέας Ιωάννου.

Μίλτος Πασχαλίδης: Το δημόσιο ευχαριστώ στον Θάνο Μικρούτσικο και η συγκινητική ανάρτηση

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1995 (Παραμύθι με λυπημένο τέλος). Το 2020 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Στη χώρα των αθώων”[2]. Εκτός από τη σύνθεση τραγουδιών έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Προσωπική δισκογραφία
Παραμύθι με λυπημένο τέλος (1995)
Κακές συνήθειες (1998) (Ενορχήστρωση: Αντώνης Μιτζέλος)
Βυθισμένες άγκυρες (2001)
Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος (2003)
Εχουν περάσει χρόνοι δέκα (2005) – ζωντανή ηχογράφηση
Ψωμί κι εφημερίδα (2007)
Ξένιος – Η Κρήτη εντός μου (2010)
Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει (2012)
Καλοκαίρι στην Αμοργό (2014)
Ο,τι αγαπάς δεν τελειώνει (Ζωντανή ηχογράφηση στο Θέατρο Βράχων) (2015)
Περσείδες (2016)

Μίλτος Πασχαλίδης: Σπάνια έξοδος με την σύντροφό του! Αυτό είναι το πρόσωπό της!

Τραγούδια που ζούνε λαθραία (2017), Μουσική: Μάριος Τόκας, Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Στη χώρα των αθώων (2020)
Συνεργασίες – Συμμετοχές
Χαϊνηδες (1991)
Νεάρχου Παράπλους (1994)
Συμμετοχές ως συνθέτης/στιχουργός (ενδεικτικά)
Δίσκος: Παυσίλιπον – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
“Απουσία”, Στίχοι & μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης, (EMI: 24/1/1997)(Ενορχήστρωση: Αντώνης Μιτζέλος)

Δίσκος: Στη χώρα ασμάτων – Καλλιόπη Βέττα
“Άνοιξη”, Στίχοι: Γιώτα Βασιλακοπούλου, Μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης, (VIRGIN: 14/5/1997)

Δίσκος: Του έρωτα και της φυγής – Δημήτρης Μητροπάνος
“Πεθαμένες Καλησπέρες”, Στίχοι & μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης, (MINOS: 18/12/1998)

Δίσκος: Λόγια Ψυχής – Θανάσης Ζαχαρόπουλος
“Το Βαλσάκι Της Ησυχίας”, Στίχοι: Μίλτος Πασχαλίδης, Μουσική: Θανάσης Ζαχαρόπουλος, (THESIS: 10/9/1998)

Δίσκος: Αλλάζει κάθε που βραδυάζει – Ελένη Τσαλιγοπούλου
“Κι Αν Με Βγάλανε Ελένη”, Στίχοι: Ισαάκ Σούσης, Μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης, (SONY MUSIC: 30/11/1999)

Δίσκος: Απροσδόκητος ήλιος – Χριστίνα Μαργκόζη
“Νυχτώνει γύρω”, Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης, Μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης, (POLYMUSIC: Μάρτιος 2006)

Δίσκος: Τι τα θέλεις – Δημήτρης Μπάσης
“Χόρεψε στην Καταιγίδα” Στίχοι: Πόλυ Κυριάκου, Μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης (2017)

Μίλτος Πασχαλίδης: Βόλτα στα μαγαζιά με την κούκλα σύντροφό του! Δείτε φωτογραφίες!

Συμμετοχές ως τραγουδιστής (ενδεικτικά)
Δίσκος: 16 πειραγμένα τραγούδια – Βαγγέλης Γερμανός
“Μάσκες”, Στίχοι & μουσική: Βαγγέλης Γερμανός, (LYRA: 19/5/1998)

Δίσκος: Stavento – Γκαϊφύλλιας Θανάσης
“Κομοτηνή και Αντιστέκομαι”, Στίχοι & μουσική: Θανάσης Γκαϊφύλλιας, (KITARO RECORDS: 21/4/1999)

Δίσκος: Το μαντήλι της νεράιδας – Φένια Παπαδόδημα
“Ο Παπαγάλος”, Στίχοι: Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης (2000)

Δίσκος: Χωρίς σύνορα – Apurimac
“Τσε Γκεβάρα – Hasta Siempre”, Μουσική: Carlos Puebla, Ελληνικοί στίχοι: Δέσποινα Φορτσέρα (2000)

Δίσκος: Μάνος Λοΐζος – 20 Χρόνια μετά…
“Τσε Γκεβάρα” & “Ο Γέρο Νέγρο Τζιμ”, (MINOS: 2/8/2002)

Δίσκος: Της πόλης ξωτικό – Απόστολος Μπουλασίκης
“Βόλτα”, Στίχοι & μουσική: Απόστολος Μπουλασίκης, (EMI: 8/7/2003) [3]

Συγγραφικό έργο
Δύο νύχτες στο Σαράντι, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2010
Επόπτης, εκδ. Λιβάνη, 2012
Αγύριστο κεφάλι : Ο Άλκης Αλκαίος που γνώρισα…, εκδ. Λιβάνη, 2014

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner