Hit enter after type your search item
img

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η Ελένη Φιλίνη ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Οι ..βιασμοί, τα κλειστά στόματα, η κάλυψη μέσω…κουλτούρας στο θέατρο!

/
/

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η Ελένη Φιλίνη ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Οι ..βιασμοί, τα κλειστά στόματα, η κάλυψη μέσω…κουλτούρας στο θέατρο!Παρακολουθώντας και εκείνη με κομμένη την ανάσα, όπως το Πανελλήνιο, τις ραγδαίες εξελίξεις, ειδικά στην υπόθεση Λιγνάδη, η αγαπημένη ηθοποιός η οποία έχει μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε δεχτεί η ίδια στα πρώτα της βήματα – αλλά και αργότερα-  εκφράζει τους προβληματισμούς της και τονίζει πως αν η όλη κινητοποίηση που συμβαίνει τώρα γινόταν νωρίτερα, ίσως να είχαν γλιτώσει πολλά θύματα από τους θύτες τους.

Ελένη Φιλίνη: Σκηνοθέτες μου είπα αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις το ρόλο

Κυρία Φιλίνη, πώς σχολιάζετε όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες;

Είναι μια τραγωδία όλο αυτό που συμβαίνει.

Γνωρίζατε τα περιστατικά αυτά, γνωρίζατε τα όσα καταγγέλλουν κάποιοι ηθοποιοί στο χώρο σας;

Όχι, ήξερα για κάποιους ότι «την πέφτουν», αλλά μέχρι εκεί, όχι αυτά τα «τέρατα» που βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ήταν μια πολύ μεγάλη δραματική σχολή που πήγαινα εγώ, που είχα ακούσει σαν μαθήτρια ότι γίνονταν μέχρι και βιασμοί σε μαθητές.

Αν είχε ξεκινήσει το κουβάρι από τότε, δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ που έχουμε φτάσει, διότι θεωρώ ότι όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια ασυδοσία, δυστυχώς οι θέσεις κλειδιά ήταν σε λάθος χέρια.

Η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ

Είχατε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν εσείς. Και το έχετε παραδεχτεί ανοιχτά…

Σε ποιον χώρο και ποιος ή ποια δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

Το θέατρο είναι μια μικρογραφία της ζωής. Ρωτήστε σε μαγαζιά, εταιρίες, νοσοκομεία και δείτε πόσες σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχουν γίνει.

Έχασα πάρα πολλές δουλειές, θα είχα κάνει άλλη καριέρα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Έχασα δουλειές, πληγώθηκα, πόνεσα.

Παρ’ όλα αυτά δεν είχατε προβεί σε κάποια καταγγελία.

Δεν με βίασε κανείς, το ότι μου την «κόλλησαν» κάποιοι, είχα το δικαίωμα και έφυγα από την δουλειά μου. Να πάω να πω τι;

Έφυγα από τη δουλειά. Εγώ πριν από 20 χρόνια μίλησα για τις καταστάσεις που είχα βιώσει στην δουλειά μου, για το ότι έχασα δουλειές, χωρίς να πω ονόματα, γιατί κάποιοι άνθρωποι είχαν φύγει από τη ζωή.

Και σκέφτηκα τότε ότι τα θύματα δεν είναι μόνο αυτοί που τα βιώνουν αλλά είναι και οι οικογένειές τους από πίσω. Είναι πολλά τα θύματα, και δεν εννοώ τους βιαστές, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Όταν ανέφερα τις δυσάρεστες εμπειρίες μου πριν από 20 χρόνια, κάποιες πρωινές εκπομπές ειρωνεύτηκαν τις δηλώσεις μου.

Η αστυνομία ερευνούσε και παλαιότερα για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως ξαφνικά η έρευνα διεκόπη, γιατί, τι συνέβη; Βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε όλα αυτά τα χρόνια και φτάνουμε στο σήμερα που είναι όλα μπάχαλο με τον κορονοϊό, μαζί με αυτό.

ΤΟΥΜΠΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ! ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ΓΙΑ ΚΙΜΟΥΛΗ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΧΑΙΚΑΛΗ: “ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ…”

Αυτό έπρεπε να το είχαμε προλάβει πολλά χρόνια πριν και να είχαμε σταματήσει κάποιους βιασμούς παιδιών.

Και για άλλον μεγάλο ηθοποιό του θεάτρου έχω ακούσει σκηνικά, δεν τον πρόλαβα, δεν το έζησα, αλλά κάποιοι παλιοί συνάδελφοι τα ήξεραν. Όλο αυτό είναι παγκόσμιο και η εξουσία βρίσκεται σε λάθος χέρια, ειδικά στο χώρο μας.

Από πολύ παλιά συνέβαινε όλο αυτό, και ειδικά με την «χρυσόσκονη» της κουλτούρας στα «ποιοτικά» θέατρα με τους «ποιοτικούς» ηθοποιούς, εκεί γίνονταν τα τέρατα… τουλάχιστον το εμπορικό θέατρο ήταν πιο αληθινό!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :