Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό

Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ Δημοσιεύματα στις 23 Φεβρουαρίου 2023 ανέφεραν ότι ο Κοκλώνης μαζί με άλλα πρόσωπα που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Κοκλώνης και επτά συνεργάτες του σε διάφορες εταιρίες φέρονταν πως εμπλέκονται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο Νίκος Κοκλώνης αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως οι επιχειρήσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν ελεγχθεί και δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό.

Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 8

Ο Νίκος Κοκλώνης (Αθήνα, 4 Αυγούστου 1983) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, παραγωγός, τραγουδιστής και τηλεπαρουσιαστής. Είναι ιδρυτής της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Barking Well Media και εκδότης του περιοδικού ΟΚ!, καθώς και ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων Znews και OK mag ενώ παλαιότερα υπήρξε ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας AirFastTickets που χρεοκόπησε. Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά singles, το Goutsou Goutsou, το Eho Mati και το Resital Erminias.

Σταδιοδρομία
Επιχειρηματικότητα
Ίδρυσε την AirFastTickets με έδρα τον Πειραιά. Πουλώντας εισιτήρια με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς, κατάφερε να επιτύχει υψηλούς τζίρους, μέχρι τη στιγμή που η IATA έκλεισε την πρόσβαση της Airfast στην έκδοση εισιτηρίων. Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και του υψηλού κόστους στην ανάπτυξη λογισμικού, ο Κοκλώνης αθέτησε να παραδώσει εγγυητική ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στην IATA η οποία το 2014, έκλεισε τη θυγατρική της Airfast στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και το ελληνικό γραφείο.

Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 9

Ο Κοκλώνης ξεκίνησε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ και είπε ότι η εταιρεία θα εκκαθαρίσει τις πληρωμές της. Τον Μάιο του 2015, ο Κοκλώνης καταφέρνει και πουλάει το 51% της εταιρείας στην Hainan Airlines για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω διαφωνίας με τους νέους μετόχους, τελικά η εταιρεία εισήλθε σε πτώχευση και εκκαθαρίστηκε τον Οκτώβριο. Την χρονιά εκείνη, πριν από την πτώχευση, η εταιρεία είχε έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως.

Ο Κοκλώνης εμφανίστηκε στη λίστα τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω από 40 ετών του διεθνούς επιχειρηματικού περιοδικού Fortune το 2015, ωστόσο αργότερα το περιοδικό διευκρίνισε πως η συμπερίληψη του Κοκλώνη έγινε το 2014, «πριν τις εξελίξεις που αφορούσαν στις διαφορές μεταξύ της Airfasttickets και της IATA». Το 2016, ο Κοκλώνης ίδρυσε τη YoTrip, μια εταιρεία που προσφέρει ταξιδιωτικά προϊόντα.

Ήταν αντιπρόσωπος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber, η οποία έδρευε και στεγαζόταν στη Λεωφόρο Συγγρού.[8] Η εταιρεία συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δίνοντας έπαθλα στους νικητές του τηλεπαιχνιδιού Κάνε Παζάρι, ωστόσο οι παίκτες κατήγγειλαν τη μη παραλαβή των δώρων που κέρδισαν.

Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό ημερομηνία γέννησης
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 10

Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στην εταιρεία, καθώς αυτή παραβίασε τις διατάξεις για την Προστασία Καταναλωτή και ειδικότερα αυτές που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο Κοκλώνης αποχώρησε από τη Dealber τον Ιούλιο του 2017[12] αλλά επανήλθε τον Απρίλιο του 2023 έχοντας κοινή έδρα με την Barking Well στην Παιανία.

Έχει επίσης κατηγορηθεί για εμπλοκή σε σχήματα πυραμίδας στην Ινδία, μέσω της εταιρείας Drego Consultants Private Limited στην Βομβάη.

Τηλεόραση
Ο Κοκλώνης παρουσιάζει στην Ελλάδα, αρχικά στο Open TV από τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα στον Alpha TV από τον Σεπτέμβριο του 2021, την διαγωνιστική εκπομπή Just the 2 Of Us, δημιουργία του BBC. Στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, η εκπομπή συζητήθηκε για ένα μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής, καθώς στην εκπομπή του J2Us συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι ερμηνεύτριες Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης. Η εκπομπή Just The 2 Of Us είναι μια παραγωγή της εταιρείας Βarking Well Media, την οποία ο Νίκος Κοκλώνης ίδρυσε το 2018.

Νίκος Κοκλώνης ύψος κιλά,  ημερομηνία γέννησης
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 11

Η τηλεοπτική πορεία του Κοκλώνη ξεκίνησε το 2016 με την ταξιδιωτική εκπομπή Celebrity Travel, που αρχικά μεταδιδόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Την σεζόν 2017-2018, η εκπομπή μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και τον Σεπτέμβριο του 2018, στο Open TV.

Τον Μάρτιο του 2019, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή It’s Show Time στο ίδιο κανάλι όπου και τελικά με το τέλος της σεζόν η εκπομπή κόβεται. Το 2020, ξεκινά να παρουσιάζει στο ίδιο κανάλι το τηλεοπτικό σόου του BBC, Just the 2 Of Us, με κριτική επιτροπή την Βίκυ Σταυροπούλου, την Δέσποινα Βανδή, την Μαρία Μπακοδήμου και τον Σταμάτη Φασουλή.

Νίκος Κοκλώνης ύψος
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 12

Η εταιρεία του Κοκλώνη, Barking Well Media συμμετείχε και στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές του Open TV, Ευτυχείτε και Έλα χαμογέλα!, ενώ είχε αναλάβει εξολοκλήρου την παραγωγή και για τις ακόλουθες εκπομπές του ίδιου σταθμού: Just The 2 Of Us, Style Me Up, Μy Greece, Γράμμα για σένα και Γλυκιές αλχημείες. Τη σεζόν 2020-2021 η Barking Well ήταν παραγωγός και για τις εκπομπές Roomies και Celebrity Game Night, του Mega Channel.

Την άνοιξη του 2021 ξεκίνησε συνεργασία με τον Alpha TV, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού Η Τέλεια Απόδραση. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διευρύνθηκε η συνεργασία με το τελευταίο κανάλι για την παραγωγή και την επιμέλεια στην πρωινή καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή Super Κατερίνα.

Στο ίδιο σταθμό πήρε μεταγραφή ο ίδιος ο Κοκλώνης ως παρουσιαστής. Μέσα από τη συχνότητα του Alpha TV προβλήθηκε ο τρίτος κύκλος του Just The 2 Of Us, που έκανε θεαματικό φινάλε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2022 έχοντας καλεσμένο τον διεθνή Έλληνα σταρ Νίκο Αλιάγα. Η Barking Well ανέλαβε την παραγωγή και για το τηλεπαιχνίδι Total Blackout, ένα διεθνές φορμάτ που επέστρεψε το 2022 τηλεοπτικά επίσης από τον Alpha. Η Barking Well ανέλαβε στη συνέχεια την παραγωγή του Chart Show για τον ίδιο σταθμό.

Νίκος Κοκλώνης κιλά
Νίκος Κοκλώνης βιογραφικό, ηλικία, οι 8 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, οι ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ 13

Την σεζόν 2021-2022 η Barking Well διεύρυνε τη συνεργασία με το Mega, αναλαμβάνοντας την παραγωγή για τις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές Χαμογέλα και Πάλι και Τι λες Τώρα. Επιπλέον, ανέλαβε την παραγωγή του Fame Story στο Star Channel που έκανε πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 με τα live show να παρουσιάζει ο Κοκλώνης.

Ο Κοκλώνης ήταν ο οικοδεσπότης της εορταστικής βραδιάς που διοργάνωσε το Fashion TV, για τα 25α «τηλεοπτικά» του γενέθλια, στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώθηκε το λανσάρισμα της ελληνικής έκδοσης (franchise) του καναλιού. Ο Κοκλώνης παρουσίασε και την εκδήλωση του Fashion TV, World’s Excellence Gala, τον Οκτώβριο του 2023.

Η εταιρεία Barking Well Media του Κοκλώνη έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό Open από την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024 αναλαμβάνοντας την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών.

Επενδύσεις στα μέσα ενημέρωσης

Το 2018, μέσω της Barking Well Media δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό Znews.gr, μια ιστοσελίδα που ασχολείται με ειδήσεις σχετικά με την εγχώρια τηλεοπτική βιομηχανία και άλλα θέματα επικαιρότητας. Από τον Δεκέμβριο του 2020 εκδίδει στην Ελλάδα το περιοδικό ΟΚ!, το οποίο κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο. Τον Αύγουστο του 2021 έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ιστοσελίδα του ΟΚ! στο okmag.gr.[2]

Έλεγχος από την Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δημοσιεύματα στις 23 Φεβρουαρίου 2023 ανέφεραν ότι ο Κοκλώνης μαζί με άλλα πρόσωπα που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα της αρμόδιας «Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος», το οποίο έχει διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα, οι εταιρίες αυτές ήταν «οχήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι οποίες, μέσα από τη δράση που παρουσιάζουν από τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούν, ξεπλένουν χρήματα των παράνομων δραστηριοτήτων του Νικολάου Κοκλώνη και άλλων άγνωστων προσώπων».

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!