Hit enter after type your search item

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Νίκος Ξανθόπουλος (14 Μαρτίου 1934) είναι Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής. Έγινε πολύ γνωστός και δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών, ερμηνεύοντας κυρίως το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

Βιογραφία
Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου Με τον Ορφέα τον Αύγουστο.

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα” και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό Εικόνες.

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Θέατρο – Κινηματογράφος
Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο έγινε με τον θίασο Κατερίνας στην κομεντί Βιργινία. Συνέχισε στο ελεύθερο θέατρο με διάφορους ρόλους: Η κυρία δε με μέλει, Λα μάμα, Ηλέκτρα (θίασος Ροντήρη, όπου έπαιξε τον ρόλο του Ορέστη), Είσοδος υπηρεσίας, Σκάνδαλα στην εξοχή και το Τραγούδι του νεκρού αδερφού (θίασος Κατράκη). Συμμετείχε σε 24 θεατρικές παραγωγές και έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου.

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1958 στην κωμωδία του Φίλιππα Φυλακτού Το εισπρακτοράκι, στο πλευρό του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Ρίζου.

Ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής καθιερώθηκε από τον σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο (Κλακ Φιλμ), με τον οποίο είχε αποκλειστική συνεργασία από το 1964 μέχρι το 1971, σε μουσικές δραματικές ταινίες.

Εκκίνηση στις ταινίες της νεοσύστατης Κλακ Φιλμ έκανε το 1963 στην ταινία Πληγωμένες καρδιές, στον ρόλο του κακού κουνιάδου. Η αρχή της τυποποίησης των ρόλων του Ξανθόπουλου έγινε έναν χρόνο αργότερα στην ταινία Αγάπησα και πόνεσα, όπου παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που καθιέρωσαν τον Ξανθόπουλο στη συνείδηση του κόσμου σαν παιδί του λαού.

Τηλεόραση – Εποχή Βιντεοκασετών

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στη σειρά Αγρίμια.

Οκτώ χρόνια μετά τα Αγρίμια, το 1981, παίζει στο σίριαλ του Ερρίκου Θαλασσινού Το ημερολόγιο ενός θυρωρού. Υποδύεται τον καπετάνιο που θέλει να μπαρκάρει και δεν μπορεί να βρει κάπου να αφήσει τον γιο του. Ο ρόλος ήταν αφορμή να ξαναρχίσει το κάπνισμα.

Το 1994 έπαιξε στην τηλεοπτική δραματική σειρά Στην κόψη του ξυραφιού.

Το 1989 συνεργάζεται με τον Απόστολο Τεγόπουλο και τον Πάνο Κοντέλλη στο Μινόρε μιας καρδιάς που κυκλοφόρησε σε 3 κασέτες και κατόπιν παίχτηκε στην ΕΡΤ σε 16 επεισόδια. Κατόπιν προέκυψε το Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι. Κυκλοφόρησε σε δύο κασέτες. Αργότερα προβλήθηκε σε 8 επεισόδια στο MEGA.

Ακολούθησαν άλλες δύο βιντεοπαραγωγές, Η καρδιά του πατέρα και Έρωτας στο περιθώριο, που παίχτηκε και στην τηλεόραση στο κανάλι ΑΝΤ1, το 1992.

Τραγούδι
Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μετά το 1971 σταμάτησε τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και μεταπήδησε σε νέα καριέρα στο λαϊκό τραγούδι. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και 55 σινγκλ. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει γύρω στα 300 τραγούδια. Τα τραγούδια του υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Άκης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος και άλλοι.

Στην μακρά αποχή του από κινηματογράφο και τηλεόραση είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και περιοδεύσει σε ΗΠΑ, Αυστραλία και σχεδόν όλη την Ευρώπη, γνωρίζοντας πάντα την αποδοχή και την αποθέωση από την ελληνική ομογένεια.

Φιλμογραφία*
Έτος Τίτλος Ρόλος
1958 Το εισπρακτοράκι
1959 Πώς περνούν οι παντρεμένοι Νότης
1960 Ηδονή και πάθος Αλέξης [1]
Το κορίτσι του δρόμου
Σταχτοπούτα [2] Μίλτος Σαράντης
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα Ανδρέας
Τα ντερβισόπαιδα Νίκος

1961 Η ζωή μου αρχίζει με σένα Αλέξης Πάλμας
Ο παλικαράς καλόγερος
Το σπίτι της ηδονής Χρήστος Μπουγάς
1962 Η εκδίκηση του καβαλάρη Κωνσταντής
Δεν γνώρισα μητέρα Γιώργος
Κατρακύλισμα στον βούρκο Αλέκος
Οι επικίνδυνοι
1963 Αγάπησα και πόνεσα
Πληγωμένες καρδιές Θανάσης Κουκουλής
Λενιώ, η βοσκοπούλα Δημητρός
Μίσος Κώστας Μανούσος

Αμαρτωλά χέρια Στέφανος
Για την αγάπη του παιδιού μου Τάσος
1964 Είναι μεγάλος ο καημός Μιχάλης
Δίψα για ζωή Σταύρος
Είμαι μια δυστυχισμένη [3] Βασίλης
Οι επικίνδυνοι

Ζητιάνος μιας αγάπης Μάνος
Ζωή γεμάτη πόνο [3] Πέτρος
1965 Απόκληροι της κοινωνίας Μανούσος
Καρδιά μου, πάψε να πονάς [3] Νίκος Αναγνωστόπουλος
Με πόνο και με δάκρυα Αλέκος Κωνσταντινίδης
Περιφρόνα με, γλυκιά μου Νώντας [4]
1966 Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ [3] Πέτρος Καρράς

Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο Νίκος Λιώσης
Ο κατατρεγμένος Μάνος Στόικας
Σκλάβοι της μοίρας [3] Κώστας Αναγνώστου
1967 Άδικη κατάρα Πέτρος Δαμιανός
Κάποτε κλαίνε κι οι δυνατοί Ανδρέας Γεραλής
Τα ψίχουλα του κόσμου [5] Δημήτρης Φωκάς
1968 Η καρδιά ενός αλήτη Νίκος / Ανδρέας Σαρρής
Ταπεινός και καταφρονεμένος Μανούσος [6]
Ξεριζωμένη γενιά Βασίλης Καρατζόγλου
1969 Η σφραγίδα του Θεού Ανδρέας
Για την τιμή και για τον έρωτα [3] Χρήστος Κλαδάς

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ένας άνδρας με συνείδηση Στέλιος Τσακανάς / Φώτης Κεντήρης
Φτωχογειτονιά, αγάπη μου [7] Λευτέρης
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου [8] Βασίλης Καρατζόγλου
1970 Εσένα μόνο αγαπώ Ζαφείρης Κώσης
Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά Γιακουμής
Ο αετός των σκλαβωμένων [3] Μανώλης Σγουρός
1971 Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη Πέτρος Αποστόλου
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν Φάνης
1995 Με τον Ορφέα τον Αύγουστο Αλέκος Ντράλος
2005 Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί Νίκος Ξανθόπουλος
* Δεν αναφέρονται οι τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Δισκογραφία
1966 ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ~PHILIPS LP
1968 ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ~POLYDOR LP
1969 100% ~POLYDOR LP
1971 ΑΡΑΜΠΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ~POLYDOR LP
1974 ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ~POLYDOR LP
1978 ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ~VENUS LP
1979 ΑΣΕ ΜΕ ΖΩΗ ~OLYMPIC LP & CD

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

1979 14 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝ/ΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ~POLYDOR LP & CD
1989 ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ~POLYDOR LP
1995 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1964-1971 ~POLYDOR CD
1996 ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΟΥ ~POLYGRAM CD
1996 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ~POLYDOR CD:l
1996 ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ~ΑΚΤΗ LP & CD
1997 ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ~ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ CD
1998 ΣΠΑΝΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ~FM RECORDS 2CDs
2006 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ~POLYDOR / UNIVERSAL MUSIC 2CDs

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Νίκος Ξανθόπουλος: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό – Στην εντατική εδώ και έναν μήνα

Ο Νίκος Ξανθόπουλος συνεχίζει να βιώνει δύσκολες ώρες, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Το παιδί του λαού παραμένει στην εντατική σχεδόν ένα μήνα και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ξανθόπουλο, συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα στην εντατική ιδιωτικής κλινικής. Η οικογένειά του δεν βγάζει κάποιο δελτίο τύπου ή κάποιες πληροφορίες για το λόγο ότι δεν έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Μόνο ότι άνοιξε τα μάτια του, αυτή ήταν η πιο θετική εξέλιξη τα Χριστούγεννα, αλλά δεν υπήρξε κάποια άλλη ανταπόκριση στον οργανισμό του.

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και αυτά προξένησαν και άλλες δυσλειτουργίες στα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στην εντατική», είπε αρχικά ο Νίκος Νικόλιζας στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται.

Κλείνοντας, ο Νίκος Νικόλιζας ανέφερε: «Οι γιατροί είναι πολύ επιφυλακτικοί για το λόγο ότι είναι πάρα πολύς ο χρόνος που βρίσκεται στην εντατική και φοβούνται για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

Δήμητρα Κατσαφάδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πόσο χρονών είναι η Νάνσυ Ζαμπέτογλου! Το ΠΛΟΥΣΙΟ βιογραφικό! ΓΑΜΟΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΡΙΕΡΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :