Ροή ειδήσεων

Οι μπίζνες της Λάσπα στο νησάκι του Αστέρα!

«Ιδιοκτήτρια» νησιού με πέντε γράμματα; Λάσπα! Η Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια και ο σύζυγός της Νεκτάριος Νικολόπουλος βρέθηκαν με δικό τους νησί, την όμορφη Υδρούσα, που βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αστέρα Βουλιαγμένης». Ποιος να το ‘λεγε ότι η Κατερίνα Λάσπα θα συναγωνιζόταν τον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ του Σκορπιού αλλά και τον εμίρη του Κατάρ!
«Δεν αγοράσαμε νησί. Το νοικιάσαμε. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!» δηλώνει με φανερή αγανάκτηση στην «Espresso» η γνωστή παρουσιάστρια. Η ίδια και ο σύζυγός της Νεκτάριος Νικολόπουλος ζουν έναν εφιάλτη τις τελευταίες ημέρες, αφού καθημερινά πολιορκούνται από δημοσιογράφους που επιθυμούν να μάθουν πώς έβαλαν τα γυαλιά σε Αραβες και Ρώσους billionaires και κατόρθωσαν να αγοράσουν την Υδρούσα, το νησάκι του Σαρωνικού που βρίσκεται απέναντι από τον «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη.
«Δεν κρύβεται κανένας Ρώσος μεγιστάνας πίσω μας, διότι πολύ απλά το επινοικιάσαμε για 25 χρόνια. Συμμετέχουμε μετοχικά στο εγχείρημα αξιοποίησης του νησιού συνδράμοντας με κεφάλαια τον πραγματικό του ιδιοκτήτη, τον Κώστα Σελίμη. Είναι γελοίο, άτοπο και ανόητο να πιστέψει κανείς πως εγώ και ο σύζυγός μου, που δουλεύουμε από τότε που γεννηθήκαμε για να ζήσουμε, μια ωραία ημέρα αγοράσαμε ένα νησί. Είμαι έξαλλη με τη διάσταση που πήρε το θέμα, διότι ο Νεκτάριος εργάζεται 23 ώρες την ημέρα και είναι αυτοδημιούργητος. Κοιμάται ακριβώς μία ώρα. Εγώ μεγαλώνω το παιδί μας, φροντίζω το σπίτι μας και τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες ασχολούμαι με το site μου, το KL2» δηλώνει εκνευρισμένη η Κατερίνα Λάσπα και συνεχίζει:
Αθλια κατάσταση«Οι εποχές είναι ταραγμένες. Με πήρε η μητέρα μου όταν το διάβασε και γελούσε. Οι γονείς μου μετράνε τα χρήματα της σύνταξης του πατέρα μου ευρώ ευρώ για να τα φέρουν βόλτα. Ηταν να μη γελάσει; Αλλά στην προέκτασή του ως θέμα δημιούργησε πρόβλημα στον Δήμο της Βούλας και “έσκασε” μέχρι και το ΣΔΟΕ».
Η παρουσιάστρια μίλησε για τον αγώνα που έκανε το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια προκειμένου να πάρει άδεια από την Πολιτεία για την επιχειρηματική του κίνηση, με σκοπό την αξιοποίηση της Υδρούσας. Οταν με τον σύζυγό της βρέθηκαν πρώτη φορά πάνω στο νησί, σοκαρίστηκαν από την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Τώρα σκοπός τους είναι να αναπτυχθεί ένας νέος χώρος και ένας πνεύμονας πρασίνου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρότζεκτ, σύνθετο, που θα λειτουργήσει από την 1η Μαΐου.
«Δημιουργούνται αυτόν τον καιρό οι συνθήκες για να μεταφέρεται ο κόσμος από τη στεριά στην Υδρούσα. Δεν θα φτιάξουμε λιμάνια, ούτε θα αγοράσουμε αεροπλάνο, όπως έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες. Εχουν αγοραστεί πλοιάρια που θα κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και κυρίως μια όαση πρασίνου, που ήταν και το πρώτο μας μέλημα. Δεν πάμε να κάνουμε έναν lifestyle χώρο» αποκαλύπτει. H ίδια είναι άλλωστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβαλλοντολογικά, αφού είναι πρέσβειρα του Ecocity και για δέκα συνεχή χρόνια παρουσιάζει τα οικολογικά βραβεία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στις εργασίες περιλαμβάνονται ο καθαρισμός του βυθού περιμετρικά του νησιού, με τη συνδρομή του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων, ενώ θα δημιουργηθούν πίστες για mountain bike, εξαιρετικές παραλίες για μπάνιο, ανοιχτό θέατρο 500 θέσεων, θα φιλοξενούνται πολιτιστικές δράσεις, όπως και οικολογικές, και όλα αυτά με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο εκπόνησε τη μελέτη και επιφυλάσσει μια σπάνια ανάπλαση για τα ελληνικά δεδομένα.

Back to top button