Οι New York Times σχολιάζουν τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

Οι New York Times σχολιάζουν τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

O σάλος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας στον καλλιτεχνικό κόσμο με αφορμή της καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως βγήκε από τα σύνορα και έκανε και τον ξένο Τύπο να ασχοληθεί με αυτές κάνοντας λόγο για “θεμέλια που τρίζουν στο Εθνικό Θέατρο”.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The New York Times σε άρθρο της που δημοσίευσε, χθες αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το άρθρο αναφέρει “Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές”.
Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά και στη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελία αλλά στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το ΣΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο του, ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που δίνει αγώνα για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού μαζί με μια ομάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.
Αναφέρονται δε και συγκεκριμένα περιστατικά και ονόματα ανθρώπους που έχουν εξομολογηθεί τις ιστορίες του αλλά και κάποιων που έχουν καταγγελθεί. 
Αυτό που φαίνεται πως προκαλεί εντύπωση στον διεθνή Τύπο είναι η στάση που έχει κρατήσει το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εντοπίζουν πως το κύριο πρόβλημα για τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, είναι ότι πολλές από τις παραβάσεις χρονολογούνται από χρόνια και η δίωξη μπορεί να περιορίζεται από το καταστατικό της χώρας.
 
 

Γράψτε ένα σχόλιο