Όλγα Μαλέα σύζυγος και παιδιά! Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους


Όλγα Μαλέα σύζυγος και παιδιά! Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους Η ελληνίδα σκηνοθέτις και σεναριογράφος Όλγα Μαλέα επανήλθε με μια νέα ταινία. Ο λόγος, για το ψυχολογικό θρίλερ «Μαντζουράνα». Η Όλγα Μαλέα γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική (1982) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα χρόνο μετά, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Yale στις Η.Π.Α., για να σπουδάσει Ψυχολογία.Την εποχή που έκανε το […]
Σύνταξη ΙΝ

Η ελληνίδα σκηνοθέτις και σεναριογράφος Όλγα Μαλέα επανήλθε με μια νέα ταινία. Ο λόγος, για το ψυχολογικό θρίλερ «Μαντζουράνα».

Όλγα Μαλέα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η Όλγα Μαλέα γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική (1982) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα χρόνο μετά, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Yale στις Η.Π.Α., για να σπουδάσει Ψυχολογία.Την εποχή που έκανε το διδακτορικό της στην Ψυχολογία «γύρισε» μαζί με τους συμφοιτητές της το πρώτο της βίντεο.
Έκτοτε δεν έχασε την επαφή της με το μέσο αυτό. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ για την ελληνική και ιταλική τηλεόραση, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο για το «Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη». Αυτή η ενασχόλησή της κράτησε 10 χρόνια, από το 1985 έως το 1995.

Την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Ο Οργασμός της Αγελάδας», τη σκηνοθέτησε το 1996 με τις Ελένη Γερασιμίδου, Ναταλία Στυλιανού και Ειρήνη Μπαλτά.
Δύο χρόνια μετά ακολούθησε η μοντέρνα κομεντί «Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών». Το 2000 σκηνοθετησε τη κομεντί «Ριζότο» και αντίστοιχα το 2004 και το 2007 τις κωμωδίες «Λουκουμάδες με Μέλι» και «Πρώτη Φορά Νονός», η τελευταία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου.
Όλες οι ταινίες της Όλγας Μαλέα έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τα 250.000 εισιτήρια, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν και σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Το αμερικανικό περιοδικό «Variety» την έχει παρουσιάσει ως υποσχόμενη ευρωπαία σκηνοθέτις.
Σχετικά με την προσωπική της ζωή, η Όλγα Μαλέα, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

Ο Οργασμός της Αγελάδας
1996 – Κομεντί

Ελένη Γερασιμίδου, Ναταλία Στυλιανού, Ειρήνη Μπαλτά
Όλγα Μαλέα

Σε κάποια κωμόπολη της Θεσσαλίας δύο μαθήτριες βιώνουν εφηβικές ανησυχίες, σεξουαλικά ξυπνήματα και την καταπίεση από το περιβάλλον και το ανδρικό κατεστημένο.

Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών

1998 – Κομεντί

Ναταλία Δραγούμη, Λήδα Ματσάγγου, Ναταλία Στυλιανού
Όλγα Μαλέα
Η Όλγα Μαλέα δημιουργεί μια ταινία με πολλές αρετές όσον αφορά στη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τους χώρους.
Μοντέρνα και αρκετά διασκεδαστική κομεντί η οποία εστιάζει στην ασυνεννοησία που διέπει τις σχέσεις των δύο φύλων, ιδιαίτερα στον τομέα του σεξ.

Ριζότο
2000 – Κομεντί

Κλέων Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Άννα Μάσχα, Δήμητρα Ματσούκα
Όλγα Μαλέα

Οι γάμοι δύο ζευγαριών περνούν κρίση. Οι γυναίκες μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στο σπίτι και στην εργασία, ενώ οι άνδρες τους ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ. Κάποια στιγμή οι γυναίκες, οι οποίες τυγχάνει να εργάζονται στην ίδια εταιρεία, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη συζυγική εστία και να συγκατοικήσουν, αναγκάζοντας έτσι τους συζύγους τους να συμμαχήσουν προκειμένου να τις φέρουν πίσω.

 

Λουκουμάδες με Μέλι
2004 – Κωμωδία

Δημήτρης Πιατάς, Σοφία Φιλιππίδου, Φαίη Ξυλά
Όλγα Μαλέα

Ένας νέος με σεξουαλικά προβλήματα και με απέχθεια στους λουκουμάδες επισκέπτεται τη γενέτειρά του. Εκεί, χάρη στη Φένια, τον παλιό του έρωτα, και το Μαρικάκι, ένα γουρουνάκι που οσμίζεται από μακριά τα γλυκίσματα, ανακαλύπτει τι του έχει συμβεί στο παρελθόν…

 

Πρώτη Φορά Νονός

2007 – Κωμωδία

Δεκαετία του 1960. Αδυνατώντας να παραστεί στη βάφτιση του παιδιού ενός τοπικού παράγοντα, ένας Έλληνας πολιτικός που ζει στην Αμερική στέλνει στην Κρήτη τον εντεκάχρονο γιο του. Το αγόρι φτάνει στο νησί και βρίσκεται αντιμέτωπο με τα έθιμα των ντόπιων, με τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού και κυρίως με μια γλώσσα που πολύ λίγο γνωρίζει.