Hit enter after type your search item

Ολυμπιακός: «Είδωλο ο Καρεμπέ σε μια χώρα που αντιμετώπισε τον παππού του ως κανίβαλο»

/
/
img

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα έκανε στον Κριστιάν Καρεμπέ, η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδας «El Confidencial», μιλώντας με τα καλύτερα.

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα αυτό, αναφέρει για τον σύμβουλο στρατηγικής του Ολυμπιακού: «Ο Καρεμπέ, είδωλο σε μια χώρα που αντιμετώπισε τον παππού του ως κανίβαλο».

«Το TVE μεταδίδει μια σειρά ντοκιμαντέρ με την ονομασία «Tribus XXI» που δείχνουν τον Κριστιάν Καρεμπέ να επισκέπτεται διάφορες ιστορικές κοινότητες. Το ενδιαφέρον του Καρεμπέ για αυτές τις φυλές δεν είναι τωρινό…. Ωστόσο, η ζωή του Καρεμπέ δεν ήταν ποτέ εύκολη. Ο διάσημος πρώην μέσος, γεννήθηκε στο αρχιπέλαγος της Νέας Καληδονίας, το οποίο ανήκει στην Γαλλία. Με μόλις 230.000 κατοίκους.

Το 2018, πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, αλλά επικράτησε το «όχι». Η Νέα Καληδονία βρίσκεται υπό γαλλική κυριαρχία από τα μέσα του 21ου αιώνα. Αυτός ήταν ο τόπος καταγωγής του Κριστιάν Καρεμπέ και των 18 αδελφών του (σ.σ:17 σύμφωνα με την wikipedia). Από αυτό το νησί του Ειρηνικού, «ανιχνεύτηκε» από σκάουτερ της Ναντ. Ο Καρεμπέ έφτασε εκεί (σ.σ: Ναντ) επηρεασμένος από μια τραγική οικογενειακή εμπειρία», προσθέτει η ηλεκτρονική εφημερίδα, εξηγώντας:

«Στην Ευρώπη των αρχών του εικοστού αιώνα, ήταν σύνηθες να διοργανώνονται εκθέσεις που χρησιμεύουν ως γνωριμία αυτών των μακρινών εθνών. Ο στόχος ήταν να δικαιολογηθεί η κυριαρχία και η ηθική ανωτερότητα που είχε η Δύση σε αυτούς. Στις εκθέσεις δεν υπήρχε πρόβλημα να δείξουμε τον δικό τους τρόπο ζωής. Τελετές, έθιμα, κτήρια, τρόποι δράσης, αλλά και τους ίδιους τους ντόπιους σε έναν τρελό ανθρώπινο ζωολογικό κήπο. Αυτόχθονες, έφταναν από τα μέρη όπου οι δυνάμεις άσκησαν την κυριαρχία τους και όπου εμφανίζονταν σε κλουβιά μαζί με άλλα θηρία και ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μασούρας: Ο παίκτης προπονητή! (vid)

Η έκθεση του Παρισιού το 1931 είχε μια ευρεία οργανωτική δομή από τη Γαλλική Δημοκρατία, αλλά συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των έξι μηνών που διήρκεσε, είχε περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες.

Μεταξύ των Ινδιάνων της Ωκεανίας ήταν ο Γουίλι Καρεμπέ. Ένας άνδρας που έφτασε από τη Νέα Καληδονία, ο οποίος εμφανίστηκε ως κανίβαλος που έτρωγε τους συνανθρώπους του και, εκτός από το να είναι βίαιος, επικοινωνούσε με μια παράξενη διάλεκτο. Φυσικά, δεν ήταν αλήθεια, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Τα παιδιά είχαν κάποιον να φοβούνται, ενήλικες να σκεφτούν την ηθική υπεροχή του δυτικού πολιτισμού και οι πολιτικοί να δικαιολογήσουν το καθεστώς τους σε αυτές τις περιοχές.

Η ιστορία του παππού Καρεμπέ, βρέθηκε στις σελίδες του βιβλίου του Didier Daeninckx με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Cannibale». Οι συνέπειες από εκείνους τους έξι μήνες που εκτέθηκε σε ένα κλουβί, ενώ τον παρατηρούσαν από τα κάγκελα οι «πολιτισμένοι» άντρες, κράτησε όλη του τη ζωή.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, στο ίδιο Παρίσι, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Έκθεση, ο εγγονός του, φορώντας την φανέλα της εθνικής Γαλλίας ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής»…

 

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :