Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
μητρική γλώσσα Orlando Bloom (Αγγλικά) Γέννηση 13 Ιανουαρίου 1977 (45 ετών) Καντέρμπερι, Κεντ, Αγγλία

Ο Ορλάντο Μπλουμ (Orlando Jonathan Blanchard Bloom, 13 Ιανουαρίου 1977) είναι Άγγλος ηθοποιός. Γνωστός για τους ρόλους του ως “Legolas” από την τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (σειρά ταινιών) αλλά και ως “Γουίλ Τέρνερ” από την επίσης γνωστή τριλογία Οι Πειρατές της Καραϊβικής (σειρά ταινιών).

Βιογραφία
Ο Ορλάντο Μπλουμ γεννήθηκε στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Από μικρός, αν και δυσλεκτικός, ενθαρρύνθηκε από τη μητέρα του να αρχίσει μαθήματα ηθοποιίας. Το 1993 μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει ηθοποιία, φωτογραφία και γλυπτική στο Fine Arts College του Hampstead. Έπειτα, παρακολούθησε μαθήματα για δύο χρόνια στο National Youth Theatre, όπου και κέρδισε υποτροφία για το British American Drama Academy. Ο Μπλουμ άρχισε την επαγγελματική του πορεία συμμετέχοντας στις σειρές Casualty και Midsomer Murders αλλά και στην ταινία Wilde, η οποία αποτέλεσε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο.

Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 1998 έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού ενός φίλου του και διαγνώστικε ως ανίκανος να περπατήσει ξανά. Ωστόσο, κατάφερε να αναρρώσει και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέσα σε 12 μέρες. Η κυριότερη συνέπεια από την πτώση του ήταν εσωτερικά μεταλλικά στηρίγματα που τοποθετήθηκαν στην σπονδυλική του στήλη για να την στηρίζουν και τα οποία αφαιρεθήκαν μετά από καιρό, με την εξαίρεση ενός. Για να δυναμώνει την πλάτη του συχνά παρακολουθεί μαθήματα yoga και Pilates.

Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 2009 ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF.[5]

Επαγγελματική πορεία

Ο Ορλάντο Μπλουμ υπογράφει αυτόγραφα
Η πρώτη εμφάνιση του Μπλουμ στη μεγάλη οθόνη ήταν ,το 1997, στην ταινία Wilde όπου υποδυόταν έναν «συνοδό κυρίων». Δύο μέρες αφότου αποφοίτησε από το Guildhal το 1999, πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο ως το ξωτικό “Legolas” στην υπερπαραγωγή Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Αρχικά, είχε προσπαθήσει να επιλεγεί στον ρόλο του Faramir, που κάνει την εμφάνιση του στην δεύτερη ταινία της τριλογίας αλλά, ο σκηνοθέτης Peter Jackson τελικά προτίμησε να τον δει στον ρόλο του Legolas. Καθώς γύριζε μια σκηνή, έσπασε ένα πλευρό πέφτοντας από ένα άλογο, αλλά τελικά ανάρρωσε και συνέχισε να δίνει το παρών στα γυρίσματα της ταινίας. Η εμπορική επιτυχία της τριλογίας, μετέτρεψε τον Μπλουμ από έναν άγνωστο ηθοποιό σε διασημότητα διεθνούς βεληνεκούς.

Οι stars του Χόλιγουντ και της μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό!

Το 2004 το περιοδικό People του απέδωσε τον τίτλο του πιο “hot” εργένη του Hollywood. Ο Μπλουμ, το 2001 πήρε μέρος στην ταινία Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη (Black Hawk Down), ενώ τo 2003 συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού (Pirates of the Caribbean: The Cures of the Black Pearl) η οποία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Μετά την επιτυχία των «πειρατών», ο Μπλουμ πήρε μέρος στην ταινία Τροία (Troy), υποδυόμενος τον πρίγκιπα της Τροίας, Πάρη. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην υπερπαραγωγή Το Βασίλειο των Ουρανών (Kingdom of Heaven) και στην ταινία Elizabethtown αλλά χωρίς την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία.

Κάρα Ντελεβίν το νέο κορίτσι του Ορλάντο Μπλουμ για την Amazon

Αυτή η «αποτυχία» ως πρώτου ανδρικού ρόλου σε ταινία έθεσε σε αμφισβήτηση την ικανότητα του να φέρνει κόσμο στις αίθουσες από μόνος του, χωρίς τη βοήθεια άλλων μεγάλων ανδρών ηθοποιών. Το 2006, συμπρωταγωνίστησε για ακόμη μία φορά στην δεύτερη ταινία των πειρατών της Καραϊβικής με τίτλο Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) αλλά και στην ανεξάρτητη ταινία Το Καταφύγιο (Haven) στην οποία ήταν και συμπαραγωγός. Ως το Μάιο του 2007, ο Μπλουμ έχει εμφανιστεί σε τέσσερις από τις δεκαπέντε πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

Η Τζένιφερ Άνιστον έγινε 50 και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι – Παρών και ο Μπραντ Πιτ!

Στις 25 Μαΐου 2007 βγήκε στις αίθουσες η τελευταία ταινία της τριλογίας των πειρατών της Καραϊβικής με τίτλο Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου (Pirates of the Caribbean: At World’s End). Το 2008 ο Μπλουμ έκανε μία δευτερεύουσα εμφάνιση στην ταινία Love and Other Disasters. Επίσης, έπαιξε στο Λονδίνο στην θεατρική παράσταση In Celebration αλλά και στην πρώτη του τηλεοπτική διαφήμιση για λογαριασμό ιαπωνικού προϊόντος. Την διαφήμιση αυτή ακoλούθησε και μια άλλη για λογαριασμό αυτή τη φορά της Toyota. Η επόμενη ταινία του αναμένεται να είναι το Main Street μαζί με τον Κόλιν Φερθ και υποδύθηκε ήδη για μία ακόμη φορά το ρόλο του Λέγκολας στη δεύτερη και τρίτη ταινία The Hobbit του Πίτερ Τζάκσον, τα έτη 2013 και 2014 αντίστοιχα.

Προσωπική ζωή
Το 2007 ξεκίνησε τη σχέση του με το μοντέλο Μιράντα Κερ. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2010 και λίγο αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2011, γεννήθηκε ο γιος τους, Φλιν-Κρίστοφερ. Το ζευγάρι χώρισε τον Οκτώβριο του 2013.

Τον Ιανουάριο του 2016, ξεκίνησε τη σχέση του με την τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι και είναι ακόμα μαζί. Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, αρραβωνιάστηκαν.

Φιλμογραφία
Έτος Ταινία Ρόλος Σημειώσεις
1998 Wilde Συνοδός Κυρίων (Rentboy)
2001 Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη (Black Hawk Down) Todd Blackburn
2001 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού Λέγκολας
2002 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι Λέγκολας
2003 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά Λέγκολας
2003 Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού Γουίλ Τέρνερ
2003 Η Συμμορία του Νεντ Κέλλυ (Ned Kelly) Joseph Joe Byrne

Ορλάντο Μπλουμ – Κέιτι Πέρι: Η φωτό της απρόσμενης επανασύνδεσης

2004 Τροία Πάρις
2004 Το Καταφύγιο Shy
2005 The Calcium Kid Jimmy Connelly
2005 Elizabethtown Drew Baylor
2005 Το Βασίλειο των Ουρανών Balian de Ibelin
2006 Η Αγάπη και τα άλλα δεινά Πάολο
2006 Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού Γουίλ Τέρνερ
2007 Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου Γουίλ Τέρνερ
2008 New York, I love you Ντέιβιντ

2011 Οι τρεις Σωματοφύλακες Μπάγκινκχαμ
2013 Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή Λέγκολας
2013 Το Ακρωτήρι της Βίας (Zulu) Μπράιαν Έπκιν
2014 Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών Λέγκολας
2015 Digging for Fire Ben
2017 Unlocked Jack Alcott
2017 Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ Γουίλ Τέρνερ Άλλος Τίτλος: ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε Παραμύθια’
2017 Romans Malky
2017 S.M.A.R.T. Chase Danny Stratton Κινέζικης Παραγωγής

Ο Ορλάντο Μπλουμ ιδρώνει στο γυμναστήριο και εμείς ιδρώνουμε μαζί του

Ο Ορλάντο Μπλουμ έκανε τους θαυμαστές του να παραληρούν δημοσιεύοντας βίντεο από τις ασκήσεις γυμναστικής του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» φορά μονάχα το σορτς του και σηκώνει τη μπάρα ή κάνει ασκήσεις για την πλάτη επιδεικνύοντας τη σωματική του διάπλαση και τους γραμμωμένους του κοιλιακούς.

Πίσω από αυτό όμως κρύβεται και κάτι ακόμα. Ένας προσωπικός στόχος που επιτεύχθηκε. Ο Ορλάντο Μπλουμ εκμυστηρεύτηκε ότι στα 19 του χρόνια έσπασε την πλάτη του και τότε οι γιατροί του είπαν ότι δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά.

Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ορλάντο Μπλουμ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο ηθοποιός υπέστη το εν λόγω ατύχημα το 1998. Τότε είχε πέσει από ύψος τριών ορόφων όταν υποχώρησε η υδρορροή από την οποία κρατιόταν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ορλάντο Μπλουμ αναφέρεται σε αυτό το ατύχημα. Στο παρελθόν είχε μοιραστεί στιγμιότυπο με τον κηδεμόνα που φορούσε στον κορμό του ώστε να στηρίζει την πλάτη του μετά το ατύχημα.

«Αυτός είμαι στο στήριγμα πλάτης γύρω στο 1998, περίπου 3 μήνες αφότου έπεσα 3 ορόφους και τσάκισα τη σπονδυλική μου στήλη, γλιτώνοντας οριακά τον θάνατο και την παράλυση. Ευγνώμων καθημερινά για τα άκρα μου που μου επιτρέπουν να ξεπεράσω τα όριά μου και να ζήσω τη ζωή στα άκρα μου (πιο ασφαλής τώρα). «Μέχρι τότε, δεν είχα μια υγιή εκτίμηση για τη ζωή και τον θάνατο – ότι δεν είμαστε ανίκητοι», είχε πει σε συνέντευξή του για το ατύχημα.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner