Ροή ειδήσεων

Παγετός και χιονιάς σε όλη την Ελλάδα: ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν τα φαινόμενα!

Χιονόνερο στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινά τμήματα στις βορειότερες περιοχές, και παροδικές χιονοπτώσεις στην Αττική, στη Βοιωτία στην Εύβοια, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου όμως τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, θα έχουμε σήμερα!
Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Πιθανότητα για λίγα χιόνια μικρής διάρκειας υπάρχειστη βορειοανατολική χώρα και στις Σποράδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -9 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -5 έως 7 στην Ήπειρο, από -2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από -2 έως 2 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 1 έως 4 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 2 έως 6 στην Κρήτη και από 2 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση το απόγευμα.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.
Στην Αττική
Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στην Πάρνηθα, θα έχουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Στην Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Back to top button