Κοινωνικά

Πανελλαδικές: Παράταση στα μηχανογραφικά – Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής

«Είναι τιμή που ο πρωθυπουργός κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, συμβολίζει το βάρος που δίνει στην Παιδεία», δήλωσε η Νίκη Κεράμεως στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την ακύρωση της ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής, στην Πάτρα και τη χορήγηση παράτασης για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. 

Παράλληλα, είπε πως θα προχωρήσουν κανονικά οι 4,500 προσλήψεις στην Παιδεία.

Τι είπε αναλυτικά η υπουργός:

–    Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

–    Είμαστε υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν και οι απαραίτητες δομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

–    Δε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες, θα ισχύει όπως το ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα προβούμε όμως σε εξορθολογισμό της ύλης.

–    Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, στις 23 Ιουλίου, θα υπάρχει η κατάργηση του ασύλου.

–    Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών, για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα.

–    Δε θα προχωρήσει η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα Νομικής. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους.

–    Θα δημιουργηθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια  εκπαίδευση, για να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η Παιδεία για εμένα

«Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η Παιδεία αποτελεί για εμένα προσωπικά απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα το πρόγραμμά μας για μία ποιοτική Παιδεία για όλα τα ελληνόπουλα, για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι «θέλω να γνωρίζουν ότι είναι σύμμαχοί μας στη μεγάλη προσπάθεια να προσφέρουμε στα ελληνόπουλα όσο τον δυνατόν καλύτερη Παιδεία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου, που αλλάζει συνέχεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close