Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Πάνος Καμμένος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Εν ενεργεία Ανέλαβε καθήκοντα 24 Φεβρουαρίου 2012
Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ελλάδας Περίοδος 23 Σεπτεμβρίου 2015 – 14 Ιανουαρίου 2019
Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Προκάτοχος Ιωάννης Γιάγκος
Διάδοχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Περίοδος
27 Ιανουαρίου 2015 – 28 Αυγούστου 2015
Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Προκάτοχος Νίκος Δένδιας

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Διάδοχος Ιωάννης Γιάγκος
Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Περίοδος
19 Σεπτεμβρίου 2007 – 7 Οκτωβρίου 2009
Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Προκάτοχος θέση δημιουργήθηκε
Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων
Περίοδος
10 Οκτωβρίου 1993 – 11 Ιουνίου 2019
Προσωπικά στοιχεία

Γέννηση 12 Μαΐου 1965 (56 ετών), Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Πολιτικό κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες
(2012-σήμερα)
Νέα Δημοκρατία
(1993-2011)
Δημοκρατική Ανανέωση
(1985-1993)
Σύζυγος Ελένη Τζούλη

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Παιδιά 4 γιοί, 1 κόρη
Σπουδές Πανεπιστήμιο της Λυών
Επάγγελμα Οικονομολόγος
Βραβεύσεις
Μεγαλόσταυρος της Τιμής (Πατριαρχείο Τσεχίας)
Ανώτερος Ταξιάρχης των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου
(Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)
Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας (Γαλλική Δημοκρατία)
Θρήσκευμα Χριστιανός ορθόδοξος

Το ‘ριξε στο ζεϊμπέκικο ο Πάνος Καμμένος μετά τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος (Αθήνα, 12 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 14 Ιανουαρίου 2019, οπότε και παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με την κυβέρνηση Τσίπρα στο Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα.

Το 2012 ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την αποχώρηση από τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της αντίθεσής με τη μνημονιακή πολιτική, την οποία όμως υποστήριξε από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2015 στη συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κριτική του στις προηγούμενες κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως λαϊκιστική,  ενώ κατά το παρελθόν έχει κατακριθεί για συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με δημόσια πρόσωπα καθώς και εμπρηστικά και ομοφοβικά σχόλια.

Πάνος Καμμένος: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης! Καλώ τον Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα!»

Βιογραφικά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι γιος του Ηλία Καμμένου. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλιά οικογένεια του Γαλαξειδίου, μέλη της οποίας διετέλεσαν πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, αντιστράτηγοι κ.α. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Πολιτική σταδιοδρομία
Το 1993 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με τη ΝΔ ως τις εκλογές του 2009. Έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.[12] Το 2007 διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όπου υπουργός και πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης. Συμμετείχε πολλές φορές ως ειδικός μεσολαβητής και επίσημος παρατηρητής σε εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες του εξωτερικού.

Καμμένος για Κουντουρά: Ο πατέρας της έχει γράψει τον ύμνο της Χούντας!

Έξοδος από τη Νέα Δημοκρατία
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από εντολή του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στις 16 Νοεμβρίου του 2011 ανακοίνωσε την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου οδήγησε στην διαγραφή του.[13] Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με άλλους 20 βουλευτές, ύστερα από την επιλογή του να καταψηφίσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.

Καμμένος από Μαξίμου: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση

Ίδρυση Ανεξαρτήτων Ελλήνων και προεδρία του κόμματος
Στις 21 Ιανουαρίου 2012 με δηλώσεις του ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος,[16] του οποίου θα ηγείτο διακόπτοντας με αυτόν το τρόπο την πολιτική του διαδρομή με την Νέα Δημοκρατία.[17] Στις 24 Φεβρουαρίου, μέσω των προσωπικών του ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ο Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες»[18] και δημοσίευσε την διακήρυξή του.

Σφοδρή επίθεση Πάνου Καμμένου στον Άρη Πορτοσάλτε: «Δε θα ξαναπιάσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις στο στόμα σου»!

Στα τέλη Απριλίου του 2012 και λίγο πριν τις εκλογές στις 6ης Μαΐου κυκλοφόρησαν σενάρια για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων,[22] κάτι που οδήγησε σε σκληρή κριτική κατά των δύο ηγετών, του Αλέξη Τσίπρα και Καμμένου, τόσο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

«Βόμβα» Καμμένου: Εάν ο Τσίπρας κρατήσει τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, δεν θα ξαναπεράσει νομοσχέδιο – Υπαινιγμοί για χρηματισμό Κοτζιά από τον Σόρος!

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 670.329 ψήφους, αριθμό που ανέρχεται σε ποσοστό της τάξης του 10,6% και αναδείχτηκαν τέταρτο κόμμα.[26]

Συγκυβέρνηση
Τον Ιανουάριο του 2015 και ύστερα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκίνησε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.[27] Ο Πάνος Καμμένος ορίστηκε Υπουργός Άμυνας.[28] Το ίδιο έτος και λόγω του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση παραιτήθηκε αφού πρώτα ψήφισε το επονομαζόμενο μνημόνιο 3. Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπερψήφισε τη συμφωνία.[29]

Στις δεύτερη εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015,[30] ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε ξανά κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να τοποθετείται και πάλι στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μακεδονικό ζήτημα
Το 2018, παρά τις διάφορες αντιδράσεις και αρνήσεις του για την ονομασία,[31][32][33][34][35] εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.[36] Τον Ιούνιο του 2018 η συμφωνία υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Παραίτηση
Στις 13 Ιανουαρίου 2019 παραιτήθηκε από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με αφορμή την ονοματοδοσία της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία και ζήτησε την απομάκρυνση των στελεχών του κόμματός του από τα αρμόδια υπουργεία. Επιπλέον, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα διαγραφούν όσοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα ανταλλάξουν την θέση τους στο εκάστοτε υπουργείο με μια θετική ψήφο.[38][39][40] Διάφοροι βουλευτές του κόμματος του διαφώνησαν, ενώ άλλοι υποστήριξαν τον Πάνο Καμμένο. Στη πρώτη του τοποθέτηση σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία μετά τη παραίτηση ανέφερε ότι «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία».

Νέο σποτ των ΑΝΕΛ: Ο Thanassis χάθηκε!

Κριτική
Ο Πάνος Καμμένος έχει δεχτεί κριτική για δηλώσεις του για πολιτικά πρόσωπα, ιδιαίτερα όσον αφορά κατηγορίες του περί συνεργασιών αυτών με εταιρίες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων, πολυεθνικές εταιρίες ή συμμετοχής αυτών σε “παγκόσμια κλειστά φόρουμ”, χρησιμοποιώντας φορτισμένο λόγο, για τις οποίες δηλώσεις έχει αντιμετωπίσει προσφυγές για συκοφαντική δυσφήμηση.[42][43]

Επίσης, καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας το 2012 ο Πάνος Καμμένος ήρθε αντιμέτωπος με άλλα κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων τον κατηγόρησαν για πολιτικό λαϊκισμό, χαρακτηρίζοντας τον ‘επικίνδυνο’, καθώς και ‘δημαγωγό’.

Νέο σποτ των ΑΝΕΛ: Ο Thanassis χάθηκε!

Έχει επικριθεί από μερίδα του Τύπου στις αρχές του 2012 για την πολιτική του στάση στη κρίση χρέους, με ομιλίες σχετικά με την δανειακή σύμβαση του 2010, και για επικλήσεις σε θεωρίες συνωμοσίας, καλώντας σε εξέγερση τους πολίτες.[53][54] Στο παρελθόν έχει επικριθεί και για τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου “Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη”, όπου υποστήριξε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κάτι που απεδείχθη ψευδές μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2002.[55][56]

Ομοφοβικά σχόλια
Στις 30 Ιανουαρίου του 2012, αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση στη προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του βουλευτή, όπου σχολίασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ομοφυλόφιλου υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. Η ανάρτηση αυτή διαγράφηκε την επόμενη μέρα.[57][58]

Πυρκαγιές στο Μάτι
Στις 26 Ιουλίου 2018, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής και αντιδράσεων από κατοίκους του Ματιού,[59][60][61][62][63][64] για τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική.[65][66][67] Δημοσιογράφοι και πολίτες[68] χαρακτήρισαν τη στάση του μη πρέπουσα και κατώτερη των περιστάσεων,[69] ενώ ο ίδιος ο Καμμένος συγκρούστηκε μέσω Twitter με τον δημοσιογράφο Άρη Προτοσάλτε,[70] με τη κυβέρνηση να ανακοίνωνει την ίδια ημέρα τηλεοπτικό εμπάργκο[71] στο σταθμό ΣΚΑΪ.

Δικαστικές υποθέσεις
Τηλεφωνικές συνομιλίες «συνδικάτου του εγκλήματος»
Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ’ τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ ο Καμμένος – Φωτογραφήθηκε με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.[73]

Δικαστική διαμάχη με τον Θεόδωρο Τσουκάτο
Τον Ιούνιο του 2010 ήρθε σε σύγκρουση με τον πρώην βουλευτή Θεόδωρο Τσουκάτο, όταν τον κατηγόρησε για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Siemens. Ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει λόγο για παράνομο χρηματισμό από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.[74] Ο Θεόδωρος Τσουκάτος άσκησε αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση, και ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε ανταγωγή για το ίδιο θέμα. Η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, ισχυρίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ότι οι κατηγορίες βασίστηκαν κυρίως στα στοιχεία που προέκυψαν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, προσωπικά έγγραφα του πρώην διευθυντή της ελληνικής αντιπροσωπείας και της τελικής σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την Εταιρία.[75] Η αγωγή κρίθηκε αβάσιμη από την Ελληνική δικαιοσύνη και δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο.

Υπόθεση CDS του Αντρίκου Παπανδρέου
Το 2011 ο Καμμένος είχε καταγγείλει στην Βουλή την συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο διοικητικό συμβούλιο της ελβετικής εταιρείας IJ Partners που σύμφωνα με τον Καμμένο επένδυε σε Συμβάσεις Ανταλλαγής Κινδύνου Αθέτησης (CDS) εις βάρος της Ελλάδας.[77] Σύμφωνα με τον Business Insider, τα εν λόγω CDS, άξιζαν 27 δισεκατομμύρια ευρώ στις 2 Ιουνίου 2011[78]. Ο Αντρίκος Παπανδρέου με επιστολή του δήλωσε ότι η συμμετοχή του στην εταιρεία που επένδυσε στα CDS δεν είχε καμία σχέση με τα CDS αλλά αφορούσε την παροχή στρατηγικής ενημέρωσης για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Μηναία αποζημίωση στους Έλληνες στρατιωτικούς της Αδριανούπολης

Τον Ιούνιο του 2013 το δικαστήριο καταδίκασε εν μέρει τον Καμμένο για εξύβριση του Αντρίκου Παπανδρέου.[80] Στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλει στον Αντρίκο Παπανδρέου και παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρει το όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.[81]

Για την ίδια υπόθεση, ο Πάνος Καμμένος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2014 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε καταβολή 100.000 ευρώ στην IJ Partners (την εταιρεία που είχε κατηγορήσει για επένδυση σε CDS εις βάρος της Ελλάδας), για ηθική βλάβη. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί του Καμμένου περί έμμεσης εμπλοκής του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην αγοραπωλησία τους ήταν ψευδείς και συκοφαντικοί.[82]

Δικαστικές διαμάχες με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Τον Ιούλιο του 2013, η εφημερίδα “Τα Νέα”, επικαλούμενη καταγγελία που είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, δημοσίευσε ενα άρθρο το οποίο ενέπλεκε τον Πάνο Καμμένο στην «περίεργη» διαδρομή του σκάφους «Iliatoras of London» και την ύπαρξη offshore στο εξωτερικό.[83] [84] Τελικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.[85]

Τον Απρίλιο του 2013 ο Πάνος Καμμένος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για σχόλιο του τελευταίου στο Twitter αναφορικά με τη χρήση βαφής μαλλιών.[86]

Κάλεσμα σε βία
Τον Σεπτέμβριο του 2013, προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Σκουριών[87] με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στη περιοχή. Τις επόμενες ημέρες σχηματίστηκε δικογραφία[88] εις βάρος του ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα ο Καμμένος δήλωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το έργο των εργολάβων που δηλητηριάζουν και καταστρέφουν την περιοχή της Χαλκιδικής. Λίγες ημέρες αργότερα ο Καμμένος δέχθηκε επίθεση στην περιοχή της Αμφιάλης από πλήθος εξαγριωμένων διαδηλωτών[89][90]. Σε δηλώσεις του κατηγόρησε Έλληνες δημοσιογράφους για υποκίνηση, χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον Άρη Πορτοσάλτε[91], με τον δεύτερο να απαντά στη συνέχεια με αγωγή[92]. Δύο μήνες αργότερα προτάθηκε στη βουλή η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου[93] λόγω των δηλώσεων περί λιντσαρίσματος και στις 19 Νοεμβρίου 2013 αποφασίστηκε από την επιτροπή δεοντολογίας η άρση.[94]

Πάνος Καμμένος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Το Μάρτιο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε και το δικαστήριο αθώωσε τον Καμμένο.[95]

Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία
Τον Νοέμβριο του 2017 και ύστερα από διάφορες αναφορές σε Ελληνικά ΜΜΕ δέχτηκε έντονη κριτική[96] για συναλλαγή με τη Σαουδική Αραβία που αφορούσε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού.[97][98][99] Έγγραφα τα οποία διέρρευσαν, έδειχναν ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν γνώριζαν και ούτε συμφώνησαν σε κάποια αγορά πυρομαχικών, από το κλειστό, πλέον, εργοστάσιο του Παπαδόπουλου στην Αξιούπολη του Δήμου Παιονίας στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς.[100] Ρόλο στην πώληση είχε ιδιώτης,[101] αργότερα όμως ο εν λόγω μεσάζων δεν αναγνωρίστηκε ως επίσημος αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.[102] Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων[103] και ήταν ήδη γνωστός στις αρχές για άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ο Καμμένος διέταξε έκτακτη ΕΔΕ για να εντοπίσει τη προέλευση της διαρροής απορρήτων εγγράφων και έδωσε στη δημοσιότητα επίσημο έγγραφο της συναλλαγής,[104] το οποίο φέρεται να περιέχει ανακολουθίες και κενά.[105] Το ζήτημα έφτασε στη Βουλή, όπου ο Πρωθυπουργός κάλυψε τον Καμμένο.[106] Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ακύρωση της συμφωνίας τόσο για ηθικούς αλλά και για λόγους αξιοπιστίας.[107][108] Λίγες ημέρες μετά και με το θέμα να παίρνει πλέον διεθνείς διαστάσεις,[109][110] η Νέα Δημοκρατία αμφισβήτησε τη γνησιότητα των εγγράφων.[111] Από την πλευρά του ο Καμμένος απάντησε ότι η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αποτελεί μέρος ενός πολέμου εναντίον του ώστε να αποδυναμωθεί ως κυβερνητικός εταίρος ενώ αρνήθηκε πως υπάρχει θέμα μίζας.[112]

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο Άρειος Πάγος διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή για το ενδεχόμενο τέλεσης από τον Καμμένο του αδικήματος της απιστίας σχετικά με τους χειρισμούς της αγοραπωλησίας.[113]

Μήνυση Νίκου Κοτζιά
Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από τη κυβέρνηση, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατέθεσε μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου για εκβίαση, εξύβριση και απειλές προς το πρόσωπό του.[114] Μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο και για ύπαρξη απειλητικών SMS μηνυμάτων,[115] αλλά αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τον Τζωρτζ Σόρος περί χρηματικών ανταμοιβών.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner