Παραλιακή! Αρχές Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί ο ενιαίος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος
Στη Γλυφάδα μας τα ποδήλατα δεν περιμένουν! ![]()
![]()
«Το πιο “προχωρημένο” κομμάτι του πρότζεκτ είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο του τμήμα, από τη Γλυφάδα μέχρι το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό του μέχρι τις αρχές Απριλίου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας που προηγήθηκε χρονικά της πρωθυπουργικής εξαγγελίας, με σημείο εκκίνησης το 2014 και ολοκλήρωσης της βασικής υποδομής την άνοιξη του 2024. Όπως θυμάται ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, «ήρθαμε αντιμέτωποι με όλη την παθογένεια του παραλιακού μετώπου, διεκδικήσαμε και πήραμε αρμοδιότητες, αντιμετωπίσαμε αυθαιρεσίες, διώξαμε μαγαζιά και λειτουργήσαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον». Σήμερα, στο τμήμα της Γλυφάδας, μήκους 2,6 χιλιομέτρων, που διασχίζει ολόκληρη την παραλιακή οδό Διαδόχου Παύλου, αναπτύσσεται ένας πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος με όλα τα συνοδά έργα (φυτεύσεις, φωτισμός, αστικός εξοπλισμός κλπ) σε άμεση οπτική επαφή με την αμμουδιά και τη θάλασσα».
Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», την οποία ευχαριστούμε για την ανάδειξη του έργου που επιτελείται στην πόλη μας. Η χρήση ποδηλάτου στη Γλυφάδα εξελίσσεται ραγδαία σε βασικό τρόπο ζωής και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, υποστηριζόμενη από σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και την ενθάρρυνση από τη δημοτική αρχή. Η πόλη στοχεύει να καταστεί φιλική προς το περιβάλλον, μειώνοντας τη χρήση αυτοκινήτου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Σε σχετική ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου τονίζει:
«Στη Γλυφάδα μας τα ποδήλατα δεν περιμένουν!
Ο ενιαίος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος μπροστά στην παραλία της πόλης μας έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.
Ευχαριστούμε την εφημερίδα Καθημερινή για το αναλυτικό ρεπορτάζ και την ανάδειξη του έργου στη Γλυφάδα μας, για το οποίο χρειάστηκε πολύ μεγάλος κόπος και προσπάθεια για να ολοκληρωθεί.
Ήδη εξάλλου λειτουργούμε στην πόλη ένα δίκτυο με κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, με οκτώ σταθμούς σε διαφορετικές γειτονιές.
Τον προσεχή Μάιο θα συμμετέχουμε στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα της χώρας, στηρίζοντας συνολικά και ενισχύοντας με κάθε τρόπο την ποδηλασία ως μέσο μετακίνησης και τρόπο ζωής.
Στην παραλία μας, παράλληλα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι κάθετες διαδρομές και για πεζούς και ποδηλάτες, μαζί με πολλά συνοδά έργα.
Δημιουργούμε δε και νέους, μεγάλους και ανοιχτούς χώρους άθλησης και αναψυχής, για τους οποίους θα επανέλθω πολύ σύντομα αναλυτικά».

Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
