Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Το Νο1 μαγκαζίνο στο ίντερνετ

Μερικές ξένες γλώσσες η εκμάθηση των οποίων δε θα σε δυσκολέψει τόσο πολύ!

Το νέο έτος είναι επισήμως εδώ και ίσως έχεις ήδη κάνει τα new year resolutions σου. Πολλές φορές, λοιπόν, με την έλευση ενός νέου έτους βάζουμε νέους στόχους είτε μακροπρόθεσμους είτε βραχυπρόθεσμους, με στόχο να έχουμε επιτύχει αυτούς είτε εξ’ ολοκλήρου είτε ένα μέρος αυτών μέχρι το τέλος του εκάστοτε έτους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην αρχή κάθε έτους κάνουμε μία ανασκόπηση στην επαγγελματική μας ζωή και αποφασίζουμε προς τα πού θέλουμε να στραφούμε. Έτσι, πολλές φορές αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι, ώστε να αναβαθμίσουμε το βιογραφικό και τις δεξιότητές μας. Μία ενασχόληση που μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε προσωπικά και επαγγελματικά ανοίγοντάς μας νέους ορίζοντες είναι η εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας.
Δεδομένου ότι ήδη γνωρίζεις αγγλικά, που είναι η πιο must γλώσσα για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους, ακολουθούν ορισμένες γλώσσες που μπορούν να θεωρηθούν πιο εύκολες να μάθεις.
Πάμε να τις δούμε;
1. Ιταλικά

Τα Ιταλικά θεωρείται μία από τις πιο εύκολες γλώσσες λατινογενείς και μη, ενώ πολλά άτομα την θεωρούν ως μία από τις πιο όμορφες γλώσσες λόγω της μελωδικότητάς τους (αν και γούστα είναι αυτά παιδιά). Τα ιταλικά ως φιλοσοφία μοιάζουν αρκετά με τα ελληνικά με το λεξιλόγιό τους να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την δική μας γλώσσα. Μάλιστα, αν ήσουν στην θεωρητική κατεύθυνση και έμαθες κάποια λατινικά, τα ιταλικά θα σού φανούν αρκετά εύκολα. Βέβαια, αν ήδη γνωρίζεις αγγλικά ή ακόμη καλύτερα ισπανικά, τότε τα ιταλικά είναι μονόδρομος, καθώς θα σού φανούν αρκετά εύκολα.
Η προφορά τους είναι αρκετά εύκολη αφού προφέρεις ό,τι βλέπεις, ενώ το ιταλικό αλφάβητο περιλαμβάνει 21 γράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία είναι η 4η οικονομία στην Ευρώπη με κραταιά βιομηχανία και όσα συνεπάγεται αυτό. Τέλος, αν ξεκινήσεις τώρα ίσως μέχρι τον Μάιο που είναι η Eurovision να μπορέσεις να σχεδιάσεις ένα ταξιδάκι και να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έμαθες μέχρι στιγμής.
2. Ισπανικά

Τα Ισπανικά είναι μία από τις γλώσσες με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές παγκοσμίως. Παράλληλα, είναι μία γλώσσα που πολύ συχνά επιλέγουν άτομα που θέλουν να μάθουν μία ξένη γλώσσα είτε για να προσθέσουν ένα “δυνατό” χαρτί στο βιογραφικό τους είτε για να μάθουν περισσότερα για ένα νέο πολιτισμό και για διαφορετικές κουλτούρες. Τα Ισπανικά, λοιπόν, αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές ατόμων -ειδικά από χώρες της Δύσης. Μάλιστα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που επιλέγουν τα Ισπανικά δεν συναντούν μεγάλες δυσκολίες, καθώς τα Ισπανικά έχουν τους ίδιους φθόγγους με τα ελληνικά, ενώ από φωνολογικής απόψεως μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Επομένως, τα Ισπανικά είναι μία καλή επιλογή για εσένα που θέλεις φέτος να ξεκινήσει να μαθαίνεις μία δεύτερη ξένη γλώσσα.
3. Νορβηγικά

Αν γνωρίζεις καλά αγγλικά, τότε είναι αρκετά εύκολο για σένα να μάθεις νορβηγικά, αφού η σύνταξη και δομή τους μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά η γραμματική είναια αρκετά πιο απλή στα νορβηγικά σε σύγκριση με τα αγγλικά. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τα νορβηγικά δεν έχουν διαδοθεί τόσο πολύ σε σύγκριση με κάποιες από τις προαναφερθείσες γλώσσες, αλλά σε ορισμένα επαγγέλματα, ειδικά όσα σχετίζονται με την ενέργεια και τα πετρέλαιο, μπορεί να αποτελέσει το “βαρύ πυροβολικό” του βιογραφικού σας.
4. Βουλγαρικά

Εκ πρώτης όψεως τα βουλγαρικά δεν φαίνονται και μία τόσο εύκολη γλώσσα. Ωστόσο, αν συγκρίνουμε τα βουλγαρικά με άλλες σλαβικές γλώσσες, όπως είναι τα ρωσικά, τότε είναι εμφανές ότι για μία πιο εύκολη γλώσσα. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής η βουλγαρική γλώσσα δέχτηκε επιρροές που έκαναν την γλώσσα πιο απλή σε σύγκριση με άλλες σλαβικές γλώσσες. Βέβαια, έχει διατηρήσει το κυριλλικό αλφάβητο, όπως οι υπόλοιπες Σλαβικές γλώσσες, ενώ γενικά έχει διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά από τις σλαβικές ρίζες της. Επομένως, μπορεί να αποτελέσει μία γλάσσα – “μεσάζοντας” προκειμένου να μάθει κανείς άλλες παρόμοιες γλώσσες που θεωρούνται αρκετά δύσκολες
5. Εσπεράντο

Η Εσπεράντο είναι η πιο διαδεδομένη τεχνητή γλώσσα (μία γλώσσα δηλαδή που δημιουργήθηκε από το μηδέν από τους επιστήμονες). Αν και οι γλωσσολόγοι κατασκεύασαν την εσπεράντο με σκοπό να γίνει η νέα lingua franca (aka τα νέα αγγλικά), τελικά δεν υιοθετήθηκε από φυσικούς ομιλητές. Παρ’ όλα αυτά η εσπεράντο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων που απλώς ήθελαν να την “γνωρίσουν”.
Το λεξιλόγιο της εσπεράντο προέρχεται κατά κύριο λόγο από Ρομανικές γλώσσες, ενώ το Αλφάβητο είναι Λατινικό με κάποιους ιδιαίτερους φθόγγους που αντικατοπτρίζουν ήχους που δεν περιελάμβαναν τα Λατινικά. Ωστόσο, αυτό που αγαπούν περισσότερο στην Εσπεράντο όσοι και όσες αποφασίζουν να την μάθουν είναι η έλλειψη εξαιρέσεων στη γραμματική και το συντακτικό. Η Εσπεράντο καθώς είναι μία τεχνητή γλώσσα έχει μόνο κανόνες και καμία εξαίρεση.
Διαβάστε ακόμη:

Ακολούθησε το freegossip.news στο Google News

Source by https://freegossip.gr/

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :