Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του!

Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του! Μιά τραγική κατάσταση, μία θλιβερότατη ιστορία που δεν ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σου και απεναντίας θα έτρεχες να τον συμπονέσεις. Να του συμπαρασταθείς. όμως στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη η κοινωνία έδειξε το πιο υποκριτικό της πρόσωπο. Ακόμα και όταν οι κάμερες τον απαθανάτιζαν στα σκαλιά του μεγάρου δικαιοσύνης να…σέρνει κυριολεκτικά το μισό του κορμί με την βοήθεια του άλλου μισού, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Κανείς με την δικαιολογία ίσως ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν υπόδικος για βιασμούς.

Πέτρος Φιλιππίδης υγεία
Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του! 5

Όταν όμως κατέπεσαν αυτές οι κατηγορίες, τότε, αντί να τον απακαταστήσουν, αντί να του φερθούν…ανθρώπινα, οι κάμερες έκλεισαν και η ζωή των…εν ζωή συνεχίστηκε σαν να μην τρέχει “μία”.

Προφανώς, αυτό το…τέλος ήταν το μόνο που βόλευε άπαντες. Και εκείνους που τον κατηγόρησαν φυσικά και εκείνους κυρίως που τον καταδίκασαν ως πανελίστες ατάκτως και επιπόλαια σερβιρισμένων εκπομπών. Χωρίς να έχουν μυηθεί πρώτα όχι απλά στους σοιχειώδεις κανόνες του ρεπορτέζ, όχι στους κανόνες της ηθικής, ούτε σε αυτούς της λογικής. …δεν λέμε στους κανόνες τους “κοινής λογικής” διότι αυτή ακριβώς πολλές φορές ευθύνεται για όλα τα δεινά.

Κανείς δεν υπάκουσε στους νόμους που θέλουν τον κατηγορούμενο αθώο μέχρι αποδείξεως της ενοχής του. Αυτή την…πιθανότητα, σκοπίμως και με πολύ μεγάλη, τεάστια έως…τερατώδη χαρά, την αγνόησαν. Την έκρυψαν. Την κουκούλωσαν. Προσποιήθηκαν πως δεν υπάρχει. Όλοι, για να μην μείνουν πίσω στο ρεπορτάζ, αντί να πάρουν τα [πόδια τους και να ψάχνουν στοιχεία, έκανα το πιο τεμπέλικο και εγκληματικό ταυτόχρονα:

Είχαν άποψη, έβγαλαν συμπέρασμα, και μιλούσαν για τον Πέτρο Φιλιππίδη, σαν αν είναι τετελεσμένα ένοχος για βιασμό!

Πέτρος Φιλιππίδης αθώος
Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του! 6

Και όλοι αυτοί, μςετά την αθώωση του για τον βιασμό (η πιο σπουδαία από τις κατηγορίες που πρόσαψαν) δεν έβγαλαν κιχ! Κλαά, δεν θα περίμενε κανείς και “συγνώμη” πόσο μάλλον οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση! Θα ελπίζαμε όμως μια παρουσίαση της πραγματικότητας, έτσι όπως την παρουσίαζαν στο ίδιο τουλάχιστον μέγεθος και με το ίδιο πάθος, πριν ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωωθεί.

Τώρα, τόσο καιρό μετά, ο ηθοποιός έμεινε με το ταλέντο του και την απίστευτα άπονη, βάρβαρη και μάλλον ανθωποφαγική διάθεση όσων φροντίζουν για την ενημέρωση μας.

Και προσέξτε όλοι εσείς που θα τρέξετε να κρυφτείτε από τα “κατορθώματα” σας πετάγωντας λάσπη: Το πόσο πρέπει να πληρώσει ένας διάσημος την διασημότητα του, φυσικά και έχει όρια. όρια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ούτε στην σφαίρα της πιο άρρωστης φαντασίας να πληρώνει με τέτοιον τρόπο.

Πέτρος Φιλιππίδης αθώος δίκη
Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του! 7

Επίσης τι υποκρισία είναι αυτή; Όταν κάποια αποδείχτηκε με βάση το διακστήριο και όχι εμένα προσωπικά ούτε τον ίδιο, πως τον κατηγόρησε αδίκως (τι προσεκτική έκφραση που χρησιμοποιώ είδατε;) γιατί δεν κοιτιέστε στον καθρέπτη που τολμήσατε εξ αρχής να την θεωρήσετε θύμα και εκίνον θύτη; Τι υποκρισία εγκληματική είναι αυτή κατά την οποία όποιος κατηγορεί κάποιον έχει γι αυτό και μόνο δίκιο;

Τι υποκρισία είναι αυτή που όσο πιο βαριά είναι η κατηγορία, τόσο πιο πιστευτή γίνεται;

Που είναι η στοιχειώδης νοημοσύνη; Η στοιχειώδης ηθική; Το αυτονόητο, που είναι τελικά; Με όσα βλέπουμε να γίνονται με πάσα φυσικότητα, μάλλον το αυτονόητο κατικοεδρεύει στην σφαίρα ενός φανταστικού σεναρίου. Μια ανύπαρκτης βίβλου. Γραμμένη από…αλάνθαστους τέτοιου τύπου ανθρώπους.

Κάτι προτελευταίο: Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον είχα συναντήσει 2 ή 3 φορές, τον είχα δει σε συνεντεύξεις του πολλές περιισότερες. Αν με ρωτούσατε έτσι μεταξύ…τυριού και αχλαδιού καθήμενοι και κουτσομπολεύοντας δεν θα σας έλεγα ωραία συμπεράσματα με βάση την εικόνα της υπεροψίας που μου έδινε. Τι σχέση μπορεί να έχει μια τέτοια άποψη με το να πατάμε σε αυτήν για να καταδικάζουμε για ότι χειρότερο κάποιον. Τι με νοιάζει αν είναι σκληρός, αυστηρός, φωνακλάς ακόμα και αν είναι κακός, κάκιστος με τους συνεργάτες του; Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με ένα βιαστή;..κατηγορία που “κόλλησαν” στον Πέτρο Φιλιππίδη αφού σύμφωνα με την δικαιοσύνη, αποδείχτηκε πως δεν είναι!

Πέτρος Φιλιππίδης δίκη
Πέτρος Φιλιππίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η αλήθεια για την υγεία του! 8

Κάτι τελευταίο: Γιατί τα…θύματα βιασμού δεν λογοδοτούν ποτέ από την στιγμή που η δικαιοσύνη αποφασίζει πως τελικά, δεν ήταν θύματα; Είναι πιο σκληρό να τους πάρουμε πίσω την ταμπέλα, πιο σκληρό να τιμωρηθούν για την ανειλικρίνεια τους; Είναι λιγότερο σκληρό να μείνουν με την ταμπέλα των θυμάτων βιασμού, αλλά λιγότερο σκληρό για τον Πέτρο Φιλιππίδη να ζει με την ρετσινιά του βιαστή ακόμα και μετά την αθώσωη του;

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!