Hit enter after type your search item

Πέτρος Φιλιππίδης! Ξανα στην ΦΥΛΑΚΗ ή …. Για όλους και για όλα μίλησε στους δημοσιογράφους ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο ηθοποιός μίλησε για την πρόταση που δέχθηκε για τηλεπαιχνίδι μετά τις Άγριες Μέλισσες, καθώς και για το πως νιώθει για την πρόταση του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ξαφνικά με τις Μέλισσες ο κόσμος έδειξε την τεράστια αγάπη του προς εμάς και την προτίμησή του και θα πρέπει να το ανταποδώσεις κι όχι να το δεις σαν ευκαιρία για να το αρπάξεις για να ανέβεις πιο ψηλά. Είναι καλύτερο να το γυρίσεις πίσω στον κόσμο γιατί αυτά είναι αμφίδρομα. Ήταν μια πρόταση με πολλά λεφτά, αλλά πολλοί θα απογοητεύονταν» είπε αρχικά ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Γιώργος Ψάλτου ”θα είχε πάει στο νοσοκομείο απο τον ξυλοδαρμού του απο τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2015”

«Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται»
«Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε εμπιστευτεί στους δικαστές να κρίνουν πράγματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε τα στοιχεία, την εκπαίδευση και την ικανότητα να κρίνουμε τι είναι σωστό και λάθος. Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται. Τι δικαίωση να νιώσω; Μόνο στενοχώρια και θλίψη νιώθω» πρόσθεσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη! ”Είχα καρκίνο. Δεν προσπαθούσα να τον διεγείρω, του έλεγα μόνο ‘Κύριε Φιλιππίδη, σταματήστε σας παρακαλώ’

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης;
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός φυλακής μετά την ανακοίνωση των ποινών του, εφόσον το δικαστήριο υιοθετήσει αυτή την πρόταση.

Αναφορικά με το αν θα επιστρέψει στη φυλακή, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης -μιλώντας στο Star- εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

«Θεωρώ ότι είναι σχεδόν βέβαιη η αναστολή. Ήδη έχει πειστεί το δικαστήριο ότι δεν είναι επικίνδυνος και έχει απομακρυνθεί από τον φυσικό χώρο που έχουν διαπραχθεί τα καταγγελλόμενα, πρέπει να χορηγηθεί αναστολή» εξήγησε.

Περικλής Λιανός ”Να καθαρίζω σκάλες παρά να ξαναδουλέψω με τον Πέτρο Φιλιππίδη”

«Οι ποινικές δίκες είναι το βασίλειο της λογικής. Εφόσον μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτός ο άνθρωπος έχει κριθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα και δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν συμβεί σε πολύ διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και δεύτερον και κυριότερο ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απομακρυνθεί από τον χώρο του θεάτρου, νομίζω ότι θα ήταν παράλογο να μην χορηγηθεί αναστολή σε αυτό το στάδιο» κατέληξε.

Πέτρος Φιλιππίδης! Ξανα στην ΦΥΛΑΚΗ ή ....
Πέτρος Φιλιππίδης! Ξανα στην ΦΥΛΑΚΗ ή ….

Φιλιππίδης: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»…

Πώς πέρασε τη πρώτη νύχτα στο κελί των φυλακών της Τρίπολης

Σε άσχημη κατάσταση περνά τις πρώτες του ώρες στις φυλακές της Τρίπολης ο γνωστός ηθοποιός που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι πάρθηκε η απόφαση να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες έφτασε στις φυλακές και ήταν ιδιαίτερα φοβισμένος καθώς δείχνει πως δεν μπορεί να πιστέψει την προφυλάκισή του. Για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει σε απομόνωση για υγειονομικούς λόγους, ενώ υπεβλήθη σε θερμομέτρηση και σε τεστ για τον κορονοϊό.
Το καυτό μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που πέρασε το κατώφλι του φυλακών Τριπόλεως όπου κρατούνται άτομα τα οποία έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω της απαραίτητης καραντίνας για τον κορονοιό, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o ηθοποιός δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ηθοποιός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι θα γλιτώσει την προφυλάκιση. Στις πρώτες του ώρες στο κελί και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας όμως δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε κατά την απολογία του, η οποία διήρκεσε συνολικά 12 ώρες. Ο ηθοποιός, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 8 το πρωί στο κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων κάτω από άκρα μυστικότητα.

Αρνήθηκε την εμπλοκή του, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τη 15η ανακρίτρια, αλλά ούτε και την εισαγγελέα που του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή, αφού τον έκριναν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Πέτρος Φιλιππίδης: Επιβαρυντικό στοιχείο
Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, λειτούργησαν επιβαρυντικά. Μάλιστα, φαίνεται πως οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης διατύπωσαν την κρίση ότι αν επιστρέψει στην επαγγελματική του ζωή, θα επαναλάβει τέτοιου είδους αδικήματα.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων του ηθοποιού περιέγραφαν μια ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεών του, καθώς, παρά τις παρακλήσεις των τριών γυναικών, εκείνος φέρεται να μην κάμφθηκε προχωρώντας κανονικά στην επίθεση σε βάρος τους. Το γεγονός αυτό φέρεται να διαπίστωσαν και διασταύρωσαν οι δικαστικές λειτουργοί και από τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν για τις δύο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού. Πρόκειται για ανθρώπους που συνάντησαν τις δύο γυναίκες αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον ηθοποιό και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα θύματα μετά την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και όσα τους εξομολογήθηκαν τότε.

Το βράδυ της Τρίτης, ο προσωρινά κρατούμενος ηθοποιός παρέμεινε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ προκειμένου το επόμενο πρωί να πάρει την άγουσα για τις φυλακές της Τρίπολης, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος και ο συνάδελφός του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Τρεις υποθέσεις
Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις. Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να τη δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά τη συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, που της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Απλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να τη βιάσει.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :