Ποια ειανι η Τραϊάνα Ανανία; Βιογραφικό και ηλικία

Ποια ειανι η Τραϊάνα Ανανία; Βιογραφικό και ηλικία Γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Φοίτησε στο “Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ”. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό. Στα 18 της, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έξι μήνες μετά ξεκίνησε σπουδές υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εκτός από τις θεατρικές της σπουδές έκανε επίσης μαθήματα φωνητικής και χορού. Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται ως χορεύτρια σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ έχει δουλέψει και ως τραγουδίστρια σε διάφορα μουσικά σχήματα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές υποκριτικής, έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στη παράσταση «Amadeus» στο Θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2011-2012 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθησε η παράσταση «Οθέλλος»’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη- Κωσταντίνου Μαρκουλάκη κι άλλες θεατρικές δουλειές ενώ το 2013 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη ταινία «Ελεύθερη Βούληση».

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με το ρόλο της Ίρις Σαράφη στο δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς «Οι Συμμαθητές». Το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από διάφορα casting, κέρδισε μία θέση στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς με σκηνοθέτη τον Βασίλη Θωμόπουλο, παίζοντας μεταξύ άλλων μαζί με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερό Κατσούλη, Μάριο Αθανασίου και Δημήτρη Μαυρόπουλο. Η παρουσία της στη σειρά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016, στις αρχές του τρίτου κύκλου.[

Έπειτα, έπαιξε στη παράσταση «Νύφη Κουράγιο» (2016-17, Θέατρο Αθηναΐς) και ξεκίνησε live εμφανίσεις ως τραγουδίστρια σε διάφορα μαγαζιά και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Το 2018, κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα δικά της κομμάτια μέσω του καναλιού της στο YouTube.[4] Το καλοκαίρι του 2018 έγινε γνωστή η συμμετοχή της στο δεύτερο κύκλο του reality επιβίωσης «Nomads». Γι’ αυτό το λόγο τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ταξίδεψε στη Μαδαγασκάρη για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Αποχώρησε μετά από 14 μέρες παίρνοντας την 27η θέση στη τελική κατάταξη.[5] Το 2019 έκανε live εμφανίσεις στο North Stage μαζί με τους Αντύπα, Αγγελική Ηλιάδη και Χριστίνα Κολέτσα. Τον Μάιο του ίδιου έτους έγινε γνωστό πως θα πρωταγωνιστήσει στη κωμική σειρά του ALPHA, «Κρατάς Μυστικό;». Εκεί τη σεζόν 2019-2020, υποδύθηκε την αεροσυνοδό Λίζα Ντάνου, παίζοντας μεταξύ άλλων μαζί με τους Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μελέτη Ηλία και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.[6][7] Παράλληλα, έκανε live εμφανίσεις στο Club Vogue στη Θεσσαλονίκη με τους Πάολα και Νίκο Κουρκούλη.

Το 2020 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Τρελή», «Λέω Να Σ’ Ερωτευτώ» και «Αυτή» μαζί με videoclips. Το 2021 έπαιξε σε εννέα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, «Παρουσιάστε!» και πρωταγωνίστησε στη σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Επίσης, συμμετείχε στη καλοκαιρινή περιοδεία της Πάολα.

Το 2022 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Λαμόγιο» και έκανε live εμφανίσεις στο εστιατόριο Pico. Τη σεζόν 2022-2023 συμμετέχει στη σειρά του ALPHA, «Ο Παράδεισος των κυριών» (σκην. Γιάννη Βασιλειάδη – Σταμάτη Πατρώνη), υποδυόμενη τη Ντέπυ Βλαστού.[8]

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2015-2016 Οι Συμμαθητές ANT1 Ίρις Σαράφη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Nomads ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη | 27η Θέση
2019-2020 Κρατάς Μυστικό; ALPHA Λίζα Ντάνου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2021 Παρουσιάστε! ANT1 Ζαχαρούλα 9 επεισόδια
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: ΕΡΤ1 Φένια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022-2023 Ο Παράδεισος των κυριών ALPHA Ντέπυ Βλαστού


Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
2013 Ελεύθερη Βούληση Στεφανία Δημητρίου
2017 Ρίτα Ρίτα


Videoclips
Έτος Τίτλος
2018 “Όταν Θα Φύγω”
“Αρκεί Να Θες”
2020 “Τρελή”
“Λέω Να Σ’ Ερωτευτώ”
“Αυτή”
2022 “Λαμόγιο”


Θεατρογραφία
Έτος Τίτλος θεατρικής παράστασης Χώρος
2011 Πράματα και θάματα Θέατρο Μικρό Παλλάς
2011-2012 Amadeus Θέατρο Βρετάνια
2012 Οθέλλος περιοδεία
2015-2016 Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας Θέατρο Φαργκάνη
2016-2017 Νύφη Κουράγιο Θέατρο Αθηναΐς

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκαναν η Αποστολία Ζώη και η Τραϊάνα Ανανία στη νέα τους βραδινή εμφάνιση.

Η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στα πιο ακραία που έχουν γραφτεί για την ίδια στο παρελθόν, ενώ στη συνέχεια η ηθοποιός απάντησε για το εάν συνεργάζονταν στο μέλλον με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη μετά τις καταγγελίες και το #metoo.


Μια ερώτηση η οποία έκανε την Τραϊάνα Ανανία να αντιδράσει στις κάμερες: «Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ψυχολογικό. Πρέπει να κοιταχτεί πολύς κόσμος για αυτά που προτείνει και για αυτά που θέλει και ζητάει πίσω», είπε η γνωστή ηθοποιός.

Όσο για το τραγούδι «Zari» της Μαρίνας Σάττι το οποίο χαρακτηρίστηκε και ως «αχταρμάς»: «Μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει και ο αχταρμάς», απάντησε η Τραϊάνα Ανανία.

75594552 1163312310723963 2691247467114004480 n
Ποια ειανι η Τραϊάνα Ανανία; Βιογραφικό και ηλικία 4
68893286 1098021377253057 3424043560113012736 n
Ποια ειανι η Τραϊάνα Ανανία; Βιογραφικό και ηλικία 5
Τραϊάνα Ανανία
Ποια ειανι η Τραϊάνα Ανανία; Βιογραφικό και ηλικία 6

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!