Ποια ειναι η Ήρα Κατσαντώνη; Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και παιδιά
Ποια ειναι η Ήρα Κατσαντώνη; Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και παιδιά Η Ήρα Κατσαντώνη, η 43χρονη κόρη της Ελπίδας η οποία τον περασμένο απώλεια βίωσε μια πολύ σημαντική απώλεια καθώς απέβαλε στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, πλέον απολαμβάνει την καθημερινότητά της με τον 2,5 μηνών γιο της.
Ελπίδα (τραγουδίστρια)
Γέννηση 1 Οκτωβρίου 1949 (75 ετών)
Σπερχειάδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα τραγουδιστής
Εν ενεργεία 1970–σήμερα
Σύζυγος Στάθης Κατσαντώνης (1979–2020)
Τέκνα 2
Αδέλφια Κώστας Καράλης
Όργανα φωνή
Σημαντικά έργα Η Γη της Ελιάς
Η Ελπίδα Καραγιαννοπούλου (Σπερχειάδα, 1 Οκτωβρίου 1949[1]) καλλιτεχνικά γνωστή ως Ελπίδα, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Βιογραφία
Η Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας την 1η Οκτωβρίου του 1949. Στα δεκαπέντε της χρόνια η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα[2], όπου τελείωσε το 5ο Γυμνάσιο Θηλέων. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτονας και αργότερα, σπούδασε σχέδιο στη Σχολή Δοξιάδη.
Έχει δύο μεγαλύτερους αδελφούς, τον Κώστα Καράλη[3], τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη και τον Νίκο.
Πριν τελειώσει τις σπουδές της, μέσω του αδελφού της Κώστα, γνώρισε τον Γεράσιμο Λαβράνο, γνωστό μουσικοσυνθέτη κι έτσι το 1970 άρχισε να ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι. Σπούδασε μουσική και φωνητική κοντά στον σπουδαίο δάσκαλο Αλέξανδρο Αινιάν. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 1970 άρχισε να εργάζεται τα βράδια, ξεκινώντας με τον Νίκο Ιγνατιάδη στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Συνέχισε σε δημοφιλή νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Συνεργάστηκε με τους Γιάννη Πάριο, Γιώργο Νταλάρα, Στράτο Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλο, Χάρις Αλεξίου, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Πουλόπουλο, Μανώλη Μητσιά, Χάρρυ Κλυνν και με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές.
Έχει συνεργασθεί και με δημιουργούς, όπως τον Κώστα Χατζή, Σώτια Τσώτου, Λάκη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Κυριάκο Ντούμο, Δημήτρη Ιατρόπουλο, Πάνο Φαλάρα, Κώστα Τουρνά, Χρήστο Νικολόπουλο κ.α.
Στη δισκογραφία μπήκε το 1970, με το τραγούδι “ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”. Ακολούθησε το “ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΗ” και το 1972 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι “ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ”. Ακολούθησε και ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο.
Το 1975 συμμετείχε στο XVI Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Viña del Mar της Χιλής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κερδίζοντας τον Αργυρό Γλάρο και την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό με το τραγούδι Pos, pes mou pos (Love Song)[4][5].
Σταθμός στη δισκογραφία της ήταν η συνεργασία της το 1977, με τον Κώστα Χατζή και την ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ-ΔΑΚΗΣ στου ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ”. Από αυτήν την συνεργασία προέκυψε η μεγάλη διαχρονική επιτυχία “ΑΝΤΙΟ”, σε στίχους Σώτιας Τσώτου.
Στη διάρκεια των χρόνων, από το 1972 έως το 1986, συμμετείχε τέσσερις φορές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έξι φορές εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ τραγουδιού, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στη Χιλή, το δεύτερο βραβείο στο Τόκιο της Ιαπωνίας και άλλα πολλά βραβεία, όπως βραβεία ερμηνείας, ξεχωριστής προσωπικότητας και βραβεία από τα ΜΜΕ ξένων χωρών. Η Ελπίδα υπήρξε πρότυπο για τους νέους της δεκαετίας του ’70.
Το 1979 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι “ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΣΥ SUPER STAR” του Δώρου Γεωργιάδη και της Σώτιας Τσώτου, κερδίζοντας την 8η θέση. Ο “ΣΩΚΡΑΤΗΣ” κυκλοφόρησε και στις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία καθώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Τη δεύτερη εκπροσώπησε την Κύπρο το 1986 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας με το τραγούδι “Τώρα ζω”.
Τον Ιούνιο του 1979 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία και μηχανολόγο μηχανικό Στάθη Κατσαντώνη. Το 1980 απέκτησε την κόρη της Ήρα και το 1985 τον γιο της Στέφανο. Το 2010 συμμετείχε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Just the 2 Of Us”. Το 2012 συμμετείχε στο CD του Γιάννη Ζουγανέλη “ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ”, με το τραγούδι του Αντώνη Ανδρικάκη “ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ”. Το 2013 συμμετέχει στο CD των Onirama και στο τραγούδι “ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ”.
Τη σεζόν 2022 πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Η Γη της Ελιάς, στο Mega.
Συμμετοχές σε φεστιβάλ
Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
1972: «Δεν τον είδα», 436 βαθμοί, 7η θέση
1973: «Στάξε μέλι», 272 βαθμοί, 7η θέση στον Α’ ημιτελικό (δεν προκρίθηκε στον τελικό)
1975: «Σε παρακαλώ», 222 βαθμοί, 5η θέση και βραβείο ερμηνείας
1976: «Άναψέ μου το φως», 164 βαθμοί, 9η θέση
Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision
1979 (για την Ελλάδα): «Σωκράτης», 69 βαθμοί, 8η θέση
1986 (για την Κύπρο): «Τώρα ζω», 4 βαθμοί, 20η θέση
Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Εξωτερικό
1972 ΤΟΚΥΟ
1973 ΧΙΛΗ – στην 4η θέση
1973 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – με βραβείο από τα ΜΜΕ
1974 ΠΟΛΩΝΙΑ
1974 ΤΟΚΥΟ – 2ο βραβείο
1975 ΧΙΛΗ – 1ο βραβείο
1979 EUROVISION στην 8η θέση
Η Ήρα Κατσαντώνη άνοιξε το σπίτι της στην εκπομπή Happy Day και στη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την απώλεια του πρώτου της μωρού, αλλά και για την ευτυχία που βιώνει μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της αποκαλύπτοντας παράλληλα το όνομα που θα του δώσουν.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, πάρα πολύ ευγνώμων που τα κατάφερα και έχει έρθει στον κόσμο αυτή η ψυχή. Τιμώ και τις δυο ψυχές. Όταν με ρωτάνε στο δρόμο αν είναι το πρώτο μου παιδάκι λέω όχι, λέω ότι είναι το δεύτερο γιατί, και το προηγούμενο παιδί ήταν μια ψυχή, μια διαφορετική ψυχή. Είχα φθάσει 8 μηνών. Είναι ξεκάθαρα το δεύτερο παιδάκι μου.
Πάντα υπάρχουν μέσα μου εκείνα τα συναισθήματα που με πόνεσαν. Πάντα θυμάμαι αυτή την εμπειρία. Αισθάνομαι ότι είναι και μια εμπειρία που με έκανε πιο πλούσια. Έχουν ξεθωριάσει με την έννοια ότι πάντα θα υπάρχουν και θα τα θυμάμαι αλλά, τώρα υπάρχει ένα άλλο παιδάκι και νιώθω άλλα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Νιώθω ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη» εξομολογήθηκε αρχικά η Ήρα Κατσαντώνη.
«Μετά την απώλεια το ήθελα πολύ να μείνω πάλι έγκυος και το πίστευα ότι θα συμβεί. Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος δεν το πίστευα, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα γιατί ήταν πολύ σύντομο. Έγινε 7 μήνες μετά. Δεν απογοητεύτηκα καθόλου και νομίζω αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μείνω έγκυος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δε το έβαλα κάτω. Μου έδωσαν κουράγιο και τα μηνύματα που μου έστειλαν πολλά κορίτσια… Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη το βάζουμε κάτω» είπε σε άλλο σημείο,
«Η μαμά μου έρχεται κάθε μέρα. Έχει τρελαθεί. Δε το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα… Είναι κάθε μέρα εδώ. Μένει στο Ψυχικό, εγώ στο κέντρο, θέλει μια ώρα για να έρθει» πρόσθεσε η Ήρα Κατσαντώνη.
Τέλος αποκάλυψε: «Οδυσσέας είναι το όνομα που θα πάρει. Είναι ένα όνομα που το επέλεξε ο άντρας μου και το επέλεξε γιατί πέρασε διάφορα για να έρθει στον κόσμο. Πέρασε από διάφορες μάχες και ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να έρθει αλλά τα κατάφερε τελικά».



Ήρα Κατσαντώνη: Η κούκλα κόρη της Ελπίδας κάνει surf στην άμμο και ξέγνοιαστες διακοπές!
Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
