freegossip.gr
freegossip.gr

News, Lifestyle

Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Ποιος ειναι ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων «Πλούσιο» φάκελο, γεμάτο με πειθαρχικές ποινές και με ιδιαίτερη έφεση στις υπεξαιρέσεις φέρεται να έχει ο τύποις εν ενεργεία, ουσιαστικά όμως εν αποστρατεία, 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς κατηγορούμενος για ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη, με εμπλοκή, όπως προέκυψε στη συνέχεια, σε τρεις ακόμη ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης.

Φωτογραφίες από τους εντυπωσιακούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια στον θρόνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμφανίζονταν εδώ και χρόνια να απασχολεί τις πειθαρχικές αρχές του Στρατού Ξηράς, ενώ εκκρεμούσε έρευνα στο Ταμείο Αρωγής Ανάπηρων Θυμάτων Πολέμου για εξαργύρωση επιταγής ύψους 12.000 ευρώ σε τράπεζα, τα οποία χρήματα φέρεται να μην αποδόθηκαν στην υπηρεσία.

Ο Συνταγματάρχης ήταν δέσμιος του τζόγου ενώ χρωστούσε αρκετά χρήματα και σε κυκλώματα τοκογλυφίας, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την απολογία του στους αστυνομικούς. Φέρεται επίσης να είχε απλήρωτους λογαριασμούς στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ), όπως ενοίκια, φως, νερό κτλ.

Ποιος ειναι ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr στρατιωτικές πηγές, «ο συγκεκριμένος αξιωματικός αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν περαιτέρω λόγω της εμπλοκής του με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να χρωστάει παντού.

Ρωσία επιστράτευση: Ο «χασάπης της Μαριούπολης» αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας

Όπου υπηρετούσε, έρχονταν διάφοροι στους οποίους χρωστούσε, είτε από ενοίκια κατοικιών, είτε από αυτοκίνητα που επίσης εμφανιζόταν να νοίκιαζε και ζητούσαν τα χρήματά τους. Πολλά ήταν δε και τα τηλέφωνα που έπαιρναν πολίτες, στις μονάδες όπου υπηρετούσε κατά καιρούς και ζητούσαν να τον βρουν και να του μιλήσουν για τα χρήματα που τους χρωστούσε. Το ΓΕΣ ωστόσο, με κατάλληλες ενέργειες εξασφάλισε να μην ζημιωθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Άμυνας, ο συγκεκριμένος αξιωματικός ενώ θα έπρεπε να είχε φύγει αρκετά νωρίτερα από τις τάξεις των Ε.Δ, εντούτοις το νομικό κενό που υπήρχε ως προς τις αποστρατείες των ανώτερων αξιωματικών στο βαθμό του Συνταγματάρχη, οι οποίοι κρίνονταν όταν ήταν να προαχθούν στο βαθμό του Ταξιάρχου, δεν επέτρεψαν την αποπομπή του κατά τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων.

Jin Xing: H trans super star από την Κίνα είναι το νέο πρόσωπο του αρώματος J’adore

Αυτό έγινε εφικτό μόλις το περασμένο καλοκαίρι, όταν, έχοντας αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε έκτακτο συμβούλιο κρίσεων το οποίο και αποφάσισε την αποστρατεία του.

Ο Συνταγματάρχης πάντως επιχείρησε να αναβάλει τη διαδικασία αποστρατείας του, ζητώντας την παραμονή του στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, αλλά και την παραμονή του στη θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Επρόκειτο για θέση την οποία κατείχε μέχρι την αποστρατεία του, χωρίς ωστόσο να του έχουν ανατεθεί συγκεκριμένες αρμοδιότητες ή καθήκοντα, λόγω του βεβαρημένου φακέλου του, αλλά και της προγενέστερης υπηρεσιακή συμπεριφοράς του.

Ποιος ειναι ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων
Ποιος ειναι ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Οικονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΦΕΚ ωστόσο που αφορούσε την αποστρατεία του παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμο από το καλοκαίρι δεν έχει πάρει ακόμη την τυπική υπογραφή της προεδρίας της Δημοκρατίας λόγω… χακαρίσματος που έχει υποστεί το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα. Το εν λόγω σύστημα μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει μπορέσει να επανέλθει, με αποτέλεσμα ανάλογη αργοπορία να υπάρχει εκτός από τις αποστρατείες και στις προαγωγές των αξιωματικών των Ε.Δ.

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Φωτογραφία με τον 53χρονο συνταγματάρχη να ληστεύει τράπεζα

Το προφίλ του 53χρονου εν ενεργεία συνταγματάρχη, που συνελήφθη σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη, έρχεται στο φως το δημοσιότητας. Όπως είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, τις τρεις ληστείες τις έκανε επειδή χρωστούσε χρήματα σε τοκογλύφους λόγω του τζόγου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

Πάντως όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.

Νωρίτερα, ο δράστης υπενθυμίζεται ότι απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα. Μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι ο ίδιος έχει προβεί σε τουλάχιστον δύο ακόμη ληστείες σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Το MEGA έφερε στο φως μία φωτογραφία ληστή, ο οποίος εισβάλλει σε τραπεζικά υποκαταστήματα και πραγματοποιεί ληστείες υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Capture-379-600×256-1-600×256

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο δράστης φοράει γάντια για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Με το ένα χέρι του κρατά την χειροβομβίδα, ενώ φορά μάσκα προστασίας για τον Covid.

Το χρονικό της ληστείας

Ο 53χρονος, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη.

Ο υπάλληλος, μην μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.

Ο ληστής, χτυπά με περιοδικότητα κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, ενώ αφού κάνει τις ληστείες, φεύγει με τα πόδια.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :