Ποιος ειναι ο Χάρης Δούκας; Βιογραφικό, ηλικία, σπουδές, καταγωγή
Ποιος ειναι ο Χάρης Δούκας; Βιογραφικό, ηλικία, σπουδές, καταγωγή Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.
Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).
Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τί θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τί μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους.
Με αυτό τον τρόπο, τα μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που έχει αναπτύξει «ανοίγουν το μαύρο κουτί» των αποφάσεων πολιτικής, εισάγοντας με άμεσο και διαφανή τρόπο την ανθρώπινη αντίληψη, συνθέτοντας «από κάτω προς τα πάνω», για την ανάπτυξη σύγχρονων πράσινων πολιτικών. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα (πχ, ειδικό αφιέρωμα του Research Features), και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Διδακτικό έργο
Διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων». Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ. Είναι συνδιδάσκων σε πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Υποψηφίων Διδακτόρων της ΣΗΜΜΥ αλλά και «Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων» του ΔΠΜΣ «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας», «Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων» και «Πολυκριτηριακά Συστήματα Αποφάσεων», του ΔΠΜΣ «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» καθώς και «Συστήματα Λήψης Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ «Περιβάλλον & Ανάπτυξη» του ΕΜΠ.
Βραβεύσεις – Διακρίσεις
Ο Χάρης Δούκας έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ ), το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.
Είναι επίσης Διευθυντής Γραφείου της εξαμελούς εθνικής επιτροπής Ελλάδας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) από το 2020 και τακτικό της μέλος από το 2016, ενώ είναι μέλος προγράμματος του WEC από το 2022.
,

Χάρης Δούκας: Παντρεύεται τη σύντροφό του Γεωργία Πολυτάνου
Ο Χάρης Δούκας και η σύντροφός του, Γεωργία Πολυτάνου παντρεύονται! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη στην On Time, ο Δήμαρχος Αθηνών αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του με την εκλεκτή της καρδιάς του μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και οι δεύτερες την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ο Χάρης Δούκας, ο οποίος είναι επίσης και υποψήφιος για την προεδρία αυτή την περίοδο, εκτός από τις υποχρεώσεις του στον Δήμο της Αθήνας κάνει και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.
Η Γεωργία Πολυτάνου είναι διεθνολόγος και «ήρεμη δύναμη» όπως την αποκαλούν, αφού στηρίζει δυναμικά τον σύντροφό της αλλά πάντα διακριτικά.
Το ζευγάρι θα πραγματοποιήσει θρησκευτικό γάμο, πιθανότατα στην Θήβα, απ’ όπου κατάγεται και η νύφη, χωρίς να έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο το μυστήριο να γίνει σε κάποια εκκλησία της Αθήνας. Σε καμιά περίπτωση ο γάμος δεν θα είναι πολιτικός με κουμπάρους 11 αντιδημάρχους όπως είχε γραφτεί.
Ο Χάρης Δούκας και η Γεωργία Πολυτάνου συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Γκάζι και όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα υπάρχει η επιθυμία να μετακομίσουν ακόμη πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο αυτό θα συμβεί μετά τον γάμο, ο οποίος αναμένεται να λάβει χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ποια ειναι η Γεωργία Πολυτάνου; Βιογραφικό, ηλικία, σπουδές, καταγωγή
Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
