Πώς να αυξήσετε τις ενδορφίνες και να βελτιώστε τη διάθεσή σας

Πώς να αυξήσετε τις ενδορφίνες και να βελτιώστε τη διάθεσή σας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, 18:00

 

Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που παράγονται στον οργανισμό και λίγο-πολύ είναι εκείνες που μάς προσφέρουν το ωραίο αίσθημα που έχουμε μετά από μια καλή προπόνηση, ή αφού έχουμε περάσει λίγη ώρα διασκεδάζοντας με φίλους.

Η λειτουργία τους είναι να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Οι ενδορφίνες είναι χρήσιμες και προσαρμοστικές, αποτελώντας τον τρόπο της φύσης να μας «απομακρύνει» από αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα, όπως το αίσθημα του πόνου, οδηγώντας σε πιο ευχάριστες στιγμές.

Μάλιστα η τακτική άσκηση όπως η άσκηση σε μέτρια ένταση για 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι μια καλή πρώτη επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν ήπια κατάθλιψη.

Πώς θα τις αυξήσετε;

Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, δεν χρειάζεται να τρέξετε μαραθώνιο ή να καταβάλετε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αυξήσετε φυσικά τις ενδορφίνες σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις ενισχύσετε.

Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

    Ένα κομματάκι είναι αρκετό: Ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας είναι αρκετό για να ενισχύσετε τις ενδορφίνες σας.
    Γυμναστείτε: Η γυμναστική ήπιας άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις ενδορφίνες σας. Αρκεί να γυμνάζεστε για περίπου 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.    Ακούστε ή δημιουργήστε μουσική: Η μουσική δεν είναι μόνο για διασκέδαση, μιας και μπορεί να βελτιώσει την ευημερία σας, ενισχύοντας τις «καλές» ορμόνες.
    Χορέψτε: Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε ένα κλασικό πρόγραμμα γυμναστικής, τότε μπορεί να χορέψετε..
    Μασάζ: Δεν είναι απαραίτητο να σας κάνει μασάζ ένας επαγγελματίας. Απλά ζητήστε από τον σύντροφό σας ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να σας χαρίσει ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστεμας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

 

freegossip.gr

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Κόσμος