Πώς να φροντίσετε το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, 15:30

 

Η υγεία του δέρματος και του τριχώματος των σκύλων απασχολεί ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων. Υπάρχουν ωστόσο, μερικοί απλοί τρόποι για να φροντίσετε το δέρμα του σκύλου σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις και να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατό πιο υγιής.

Αν πλένετε τον σκύλο σας τακτικά με ειδικό σαμπουάν, αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να παραμένει καθαρός και να του καταπραΰνει το δέρμα, για άμεση ανακούφιση.

Για την ιατρική του φροντίδα υπάρχουν επίσης τοπικές θεραπείες, όπως η χρήση τζελ και αλοιφών.

Μπορείτε επίσης να στηρίξετε τον σκύλο με μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν την υγεία του δέρματος.

Σε αυτά τα συστατικά περιλαμβάνονται τα απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού, αντιοξειδωτικά και αλόη που θεωρείται χρήσιμη προσθήκη για τη διαχείριση ορισμένων δερματικών παθήσεων.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο αν ο σκύλος σας έχει κνησμό ή φαγούρα για αρκετές ημέρες. Μιλήστε στον κτηνίατρό σας ανά πάσα στιγμή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα του δέρματος του σκύλου σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

 

https://freegossip.gr/