freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Πως ΠΕΘΑΝΑΝ τα κορίτσια στην Πάτρα! Πως περιέγραψαν το θάνατο τους οι γονείς στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ τους! Η είδηση του θανάτου της Τζωρτζίνας στις αρχές του μήνα, σόκαρε την κοινή γνώμη, όχι μόνο λόγω της ηλικίας της -έφυγε μόλις στα 9 της χρόνια-, αλλά γιατί αποτέλεσε την τελευταία απώλεια της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, η οποία είδε σε λίγα μόλις χρόνια τα τρία τους κοριτσάκια να πεθαίνουν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όλο το περασμένο διάστημα, γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά περισσότερα, ενώ οι γονείς απείλησαν μέχρι και με μηνύσεις κάνοντας λόγο για ανακρίβειες αναφορικά με ορισμένους οι οποίοι τους «έδειχναν» πως ίσως κρύβονται οι ίδιοι πίσω από τους θανάτους των παιδιών τους.

Πως ΠΕΘΑΝΑΝ τα κορίτσια στην Πάτρα! Πως περιέγραψαν το θάνατο τους οι γονείς στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ τους!
Πως ΠΕΘΑΝΑΝ τα κορίτσια στην Πάτρα! Πως περιέγραψαν το θάνατο τους οι γονείς στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ τους!

Την Πέμπτη το μεσημέρι, το ζευγάρι, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, έλυσε επισήμως τη σιωπή του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», για όλα όσα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια. Μίλησαν για τις συνθήκες υπό τις οποίες είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν από τη ζωή ενώ περιέγραψαν και το εχθρικό κλίμα που αντιμετωπίζουν από ορισμένους, λέγοντας «δεν είμαστε εγκληματίες».

Στα όσα είπαν οι γονείς περιέγραψαν διεξοδικά το πώς έφυγαν από τη ζωή τα παιδιά τους, ενώ απαντούν ακόμα και σε όσους τους επικρίνουν για το ότι χαμογελούσαν ενώ είχαν χάσει και τα δύο τους παιδιά. Την ίδια ώρα η μάνα απαντά στο γιατί έκανε μαθήματα εγκληματολογίας και περιγράφει όσα βιώνει όταν την λένε «φόνισσα».

«Έτσι πέθαναν τα τρία παιδιά μας»

Ο θάνατος της Μαλένας

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 όταν ήταν 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία. «Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε. Ξύπνησε, μας κοίταξε και πριν προλάβω να μιλήσω στους γιατρούς, ξαφνικά έφυγε». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Μαλένας, του πρώτου παιδιού τους που πέθανε. Η μητέρα ανέφερε ότι ο θάνατος επήλθε μετά την πρώτη χημειοθεραπεία.

«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια» είπε η μητέρα.

«Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Τις τελευταίες στιγμές των παιδιών τους περιέγραψαν οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που χάθηκαν μέσα μόλις τρία χρόνια. Και στις τρεις περιγραφές, ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης και η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου επανέλαβαν πολλές φορές τη λέξη “ξαφνικά” για να τονίσουν ότι τα παιδιά τους έφυγαν από τη ζωή με τρόπο αιφνιδιαστικό, ανεξήγητο και ενώ τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι κακό θα συμβεί.

“Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε” είπε η μητέρα για τη Μαλένα, “οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα” είπε για την Ίριδα και “ο γιατρός είπε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν είχε πρόβλημα” ανέφερε για το επίσης ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Τζωρτζίνας.

Οι γονείς της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζορτζίνας έλυσαν τη σιωπή τους μιλώντας στο Star και την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, θέλοντας να απαντήσουν και σε όσους στρέφονται εναντίον τους, και κυρίως εναντίον της μητέρας, για τον θάνατο των παιδιών. Περιέγραψαν τα γεγονότα όπως εκείνοι τα έζησαν με λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Έτσι πέθαναν τα τρία παιδιά μας – Οι γονείς περιγράφουν τα τελευταία λεπτά τους και απαντούν στις επικρίσεις
Πάτρα: Δριμύ κατηγορώ των γονέων για τους δημοσιογράφους- Μας κατηγορούν άδικα χωρίς να ξέρουν τίποτα
Θάνατος Μαλένας: Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου
Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 όταν ήταν 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία.”Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε. Ξύπνησε, μας κοίταξε και πριν προλάβω να μιλήσω στους γιατρούς, ξαφνικά έφυγε”. Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Μαλένας, του πρώτου παιδιού τους που πέθανε. Η μητέρα ανέφερε ότι ο θάνατος επήλθε μετά την πρώτη χημειοθεραπεία.

“Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια” είπε η μητέρα.

“Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;” αναρωτιέται ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Θάνατος Ίριδας: “Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει”
Ο θάνατος της μικρής Ίριδας το 2021 σε ηλικία 6 μηνών οφείλεται σε σπανιότατα παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Και σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνουν οι γονείς, δεν βρέθηκε καμία ύποπτη ουσία στο βρέφος.

Η μητέρα είπε για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους: “Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναπήγα και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια… Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Δυστυχώς τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα”.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: “Μαμά μην κοιμηθείς”
Για το τρίτο κορίτσι, την Τζωρτζίνα, που πέθανε το 2021, είπε ότι είχε δει τις δύο αδελφές της να πεθαίνουν και ότι ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που καταλάβαινε τα πάντα. “Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο φόβος της. Μας είπε: ”νιώθω σαν να έχω μια βόμβα στην κοιλιά μου έτοιμη να σκάσει”. Η ίδια ζητούσε να πάει στον γιατρό. Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ψυχολογικό και μας έδωσαν εξιτήριο”.

“Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο” τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι γονείς είπαν ότι πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα είχε γίνει εγκεφαλογράφημα, όπως και όλες οι εξετάσεις. “Τι τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μού ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα” είπε η μητέρα.

Ο πατέρας θυμάται για τη Τζωρτζίνα: “Το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε με όρεξη για ζωή”.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα
Ο απινιδωτής και το βίντεο των 6 λεπτών
Η μητέρα και ο πατέρας αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα του απινιδωτή και του βηματοδότη και σε όσα έγιναν όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο. Η μητέρα είπε ότι το παιδί παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο βραδυκαρδίας. Είπε ότι ξαφνικά το παιδί έκανε ένα μεγάλο επεισόδιο με πολύ χαμηλό οξυγόνο. “Μέχρι τώρα, δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε”, είπε χαρακτηριστικά.

Κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ. “Το πρώτο 24ωρο στη Μονάδα η Τζωρτζίνα ήταν ήρεμη” είπε η μητέρα. Όμως το επεισόδιο επαναλήφθηκε και επειδή το ίδιο το παιδί είχε παρακαλέσει για λόγους ψυχολογικούς να βρίσκεται και ο πατέρας δίπλα της, την ώρα εκείνη ήταν παρόντες και οι δύο γονείς. “Ήμασταν και οι δύο μαζί δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν. Όταν έγινε η πρώτη βραδυκαρδία ήταν μπροστά και οι γιατροί. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης”.

Ο πατέρας των τριών παιδιών δεν έκρυψε την οργή του για τα όσα έχουν ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες, σημειώνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να πειράξει κανείς τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας.

Η μητέρα της θυμάται τις τελευταίες στιγμές: “μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσαι; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν”.

“Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη”.

https://www.youtube.com/watch?v=0IuwOaZR5QY

“Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου”.

“Οταν πέθανε η Τζωρτζίνα από ανακοπή άρχισε ένας γονιδιακός καρδιολογικός έλεγχος. Πήραν δείγματα από εμάς και από την Ίριδα που είχε πρόσφατα πεθάνει” είπε ο πατέρας. “Ψάχνουν και για κάποια σπάνια γονίδια που μπορεί τότε να μην είχαν βρεθεί” συμπλήρωσε η μητέρα.

“Δεν είμαστε ένοχοι – Πώς μπορεί να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου;”
Οι γονείς μίλησαν και για τις επικρίσεις που δέχονται από μερίδα του Τύπου:

“Αυτό που γίνεται έχει καταντήσει από πολλούς δημοσιογράφους να γυρίσει καταπέλτης για τη μάνα, η οποία έχει φτάσει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι όταν βλέπει τι γράφονται…”, είπε ο πατέρας σχολιάζοντας τα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα, τα οποία στοχοποιούν τους γονείς και κυρίως τη μητέρα για τον θάνατο των παιδιών.

“Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας”.

“Κανείς δεν με έχει ρωτήσει πώς ζω με τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου;” είπε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.

“Οι δημοσιογράφοι για ένα κομμάτι ψωμί έχουν πέσει πολύ χαμηλά” είπε ο πατέρας σημειώνοντας ότι η επίθεση που έχουν δεχθεί οι γονείς και κυρίως η μητέρα είναι κάτι που δεν μπορεί να το αφήσει πίσω: “αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να το ξεχάσω”. Και συμπλήρωσε: “Έφθασα άνθρωπος 30 ετών να ανεβάσω πίεση με το να ασχολούμαι με τον κάθε ανίδεο τι θα πει σε κάθε εκπομπή.

https://www.youtube.com/watch?v=wZB2uMBlnk8

Τι να κάνω; Να προσποιούμαι στην μάνα των παιδιών μου; Να θρηνήσω τα παιδιά μου; Να φτιάξω το μνήμα των παιδιών μου;” είπε με συναισθηματική φόρτιση.

Η μητέρα αναφέρθηκε στου υπαινιγμούς που έχουν ακουστεί από ΜΜΕ εις βάρος της με αφορμή το γεγονός ότι σπουδάζει Εγκληματολογία στο Πάντειο. “Δεν σου διδάσκουν πώς θα σκοτώσεις, αλλά πώς θα εξιχνιάσεις ένα έγκλημα” είπε.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner