Hit enter after type your search item

Πώς θα έχω θετική ενέργεια; Τα 6 βήματα που -αν ακολουθήσεις όντως- υπόσχονται επιτυχία

/
/
img

Πώς θα έχω θετική ενέργεια; Αλήθεια, γίνεται να κρατάς μία θετική στάση ζωής όταν γύρω σου συμβαίνουν τόσα άλλα που σε προκαλούν για το αντίθετο; Και όμως, ο Shawn Achor, συγγραφέας του βιβλίου Before Happiness μας δείχνει τον τρόπο για να «εκπαιδεύσουμε» τον εγκέφαλο μας, ώστε να βλέπει τη φωτεινή πλευρά της ζωής!

Πώς θα έχω θετική ενέργεια, λοιπόν; Aκολούθησε τις εξής τακτικές:

1/ Πες στον εαυτό σου ότι μπορείς να αλλάξεις

«Ευτυχία δεν είναι να πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις, είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις», λέει ο Achor. Αφιέρωσε μια στιγμή για να παρατηρήσεις τη σχέση ανάμεσα στην αλλαγή και την προσωπική ανάπτυξη. Δοκίμασε αυτό: «Γράψε τις τρεις σημαντικότερες στιγμές αλλαγής στη ζωή σου που έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά σου», συμβουλεύει ο Achor. Μπορεί να είναι οφθαλμοφανή ορόσημα, όπως η μετακόμιση σε μια καινούργια πόλη ή πιο διακριτικά και προσωπικά, όπως η γνωριμία με την καλύτερη φίλη σου. Κρέμασε τον κατάλογο στo μπάνιο σου ή πάνω από το γραφείο σου, ώστε να σε ενθαρρύνει να προσαρμόσεις τη στάση της ζωής σου και να παραμένεις θετική.

Διάβασε επίσης: «5 πραγματικά πρωτότυποι τρόποι να διώξεις το άγχος»

2/ Πήγαινε κάπου αλλού

Όταν είσαι πιεσμένη, είναι εύκολο να μεγαλοποιήσεις μικρά προβλήματα. Έρευνα όμως δείχνει πως ένα καινούργιο περιβάλλον μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Ο Achor περιγράφει ένα πείραμα όπου φοιτητές ιατρικής στο Γέιλ βγήκαν από την αίθουσα για να μελετήσουν αρχαία αγάλματα σε ένα τοπικό μουσείο τέχνης. Μετά το ταξίδι τους, έδειξαν ως ομάδα 10% βελτίωση στην ικανότητά τους να αναγνωρίζουν σημαντικές ιατρικές λεπτομέρειες, συγκριτικά με φοιτητές που δεν έκαναν το ίδιο διάλειμμα. «Εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό τους να δουν περισσότερα θετικά στοιχεία, εκείνοι οι φοιτητές έμαθαν να προσεγγίζουν προβλήματα με μια διευρυμένη και βαθύτερη οπτική» γράφει ο Achor.

Δοκίμασε αυτό: Αν έχεις κολλήσει, έκθεσε τον εγκέφαλό σου σε ένα διαφορετικό περιβάλλον –πήγαινε κάπου αλλού ή διάβασε ή κοίταξε κάτι άλλο – για να κερδίσεις μια θετική αλλαγή διάθεσης.

thetiki-energeia (1)

Διάβασε επίσης: «Φέρε την αισιοδοξία στη ζωή σου με 3 βήματα!»

3/ Γέμισε μπαταρίες και ενέργεια

Όλοι ξέρουν πως κούραση συν πείνα ισούται με δυστυχία, αυτός ο συνδυασμός όμως μπορεί να είναι πιο βλαβερός απ’ όσο νομίζεις. Ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται την έλλειψη ύπνου ως μια απειλή προς το κεντρικό νευρικό σύστημα, γράφει ο Achor, κάτι που μπορεί να θολώσει την κρίση σου. Μια νύχτα αϋπνίας μπορεί να σε κάνει να θυμάσαι 59% λιγότερες θετικές λέξεις, κάτι που θα μπορούσε να σε κάνει υπερβολικά εστιασμένη στο αρνητικό. «Όταν έχεις ξεκουραστεί καλά και έχεις μόλις φάει, θα είναι πιο εύκολο να δεις το ευρύτερο φάσμα των πολύτιμων λεπτομερειών, πληροφοριών και πιθανοτήτων», γράφει ο Achor. Σε μία πολύ γνωστή μελέτη της Σχολής Διοίκησης του Κολούμπια, οι δικαστές έδωσαν αναστολή μόνο στο 20% των αιτούντων πριν το μεσημεριανό, αλλά έδωσαν αναστολή στο 60% των περιπτώσεων που εξέτασαν μετά το φαγητό.

Δοκίμασε αυτό: Αν νιώθεις πως γίνεσαι συχνά γκρινιάρα, εξέτασε τις συνήθειες φαγητού και ύπνου σου. Ένα δεκατιανό σνακ (όπως ένα μήλο με φιστικοβούτυρο που συνδυάζει πρωτεΐνες και λιπαρά) θα μπορούσε να σταθεροποιήσει το σάκχαρο του αίματός σου.

Διάβασε κι άλλες στρατηγικές για μία θετική στάση ζωής στη σελίδα 2.

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :