Καλοκαίρι. Το μικρό σου τρέχει ανέμελο πάνω στην άμμο, δίπλα από τη θάλασσα, στην παιδική χαρά που τόσο στερήθηκε τον χειμώνα που πέρασε. Περνάει καλά, χαμογελάει, όσο τα καλοκαιρινά του ρούχα φοράει. Pause. Αυτά πόσο καλά περνάνε; Με τι κ" />

Hit enter after type your search item

Πως θα πλύνεις και θα φροντίσεις σωστά τα ρουχαλάκια του!

/
/
img

Καλοκαίρι. Το μικρό σου τρέχει ανέμελο πάνω στην άμμο, δίπλα από τη θάλασσα, στην παιδική χαρά που τόσο στερήθηκε τον χειμώνα που πέρασε. Περνάει καλά, χαμογελάει, όσο τα καλοκαιρινά του ρούχα φοράει. Pause. Αυτά πόσο καλά περνάνε; Με τι κριτήριο τα επιλέγεις; Πώς μπορείς να τα καθαρίσεις σωστά, αλλά και ενδελεχώς, έτσι ώστε να μην «ενοχλήσουν» το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σου; Ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό!

 

 

Πρώτο βήμα: Αν είσαι φανατική της στήλης αυτής, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι η καλύτερη λύση βρίσκεται πάντα στην πρόληψη ενός προβλήματος. Τι εννοώ με αυτό; Αν σκέφτεσαι να επωφεληθείς από τις θερινές εκπτώσεις και να κάνεις στο παιδί σου μερικά δωράκια, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξεις βαμβακερά ρούχα, τα οποία, όχι μόνο είναι απαλά και δροσερά, αλλά προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του από δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς που καθόλου δεν θέλεις, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία δεν είναι απλά στα «πάνω» της.

Δεύτερο βήμα: Και τώρα που τα αγόρασες; Πριν τα δοκιμάσεις στο παιδί σου, διάβασε τις ετικέτες και τοποθέτησε τα στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα. Έτσι, θα είσαι βέβαιη ότι θα τα πλύνεις και θα το απαλλάξεις από μερικά μικρόβια (που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχουν πάνω σε ένα t-shirt, όταν πριν από το δικό σου, το έχουν δοκιμάσει εκατοντάδες ακόμη παιδάκια), τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με το δέρμα του μωρού σου.

Τρίτο βήμα: Ποιο απορρυπαντικό έχεις επιλέξει; Σίγουρα κάποιο που να μην είναι ιδιαίτερα ισχυρό και «βαρύ», καθώς, λόγω των (όχι και τόσο λίγων) χημικών ουσιών που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο παιδικό δέρμα και μία αίσθηση συνεχόμενης φαγούρας. Αν πάλι διαλέξεις μερικά απορρυπαντικά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδικά ρούχα, τότε μην παραλείψεις να ελέγξεις αν είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Τέταρτο βήμα: Και τώρα που επέλεξες τα σύνεργα καθαρισμού, τι θα έλεγες να μιλήσουμε ένα λεπτό για την ποσότητα του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσεις; Μήπως, εν προκειμένω, δεν ισχύει και τόσο ο κανόνας του όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τοποθετήσεις στον κάδο του πλυντηρίου σου μία σχετικά μεγάλη δόση, είναι πιθανόν τα ρούχα να μην ξεβγαλθούν καλά και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του παιδιού.

Πέμπτο βήμα: Όσο χρονοβόρο και να ακουστεί στα αυτιά σου, αυτό που μόλις θα σου πω, μην παραλείψεις να το πραγματοποιήσεις. Αν το παιδάκι σου δεν έχει σβήσει ακόμα επτά κεράκια στην τούρτα του, προτίμησε να πλύνεις τα ρουχαλάκια του σε ξεχωριστό πρόγραμμα από τα δικά σου.

Έκτο βήμα: Πλησιάζεις το πλυντήριο σου, το κοιτάς και ελέγχεις αν έχει ειδικό πρόγραμμα για τα παιδικά ρούχα. Αν το πλυντήριο σου δεν διαθέτει αντίστοιχο πρόγραμμα, επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 40 βαθμούς Κελσίου και ξέπλυνε τα ρούχα 3 – 4 φορές για να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού στα καλοκαιρινά του μπλουζάκια και παντελονάκια.

Έβδομο βήμα: Τώρα που τα μάζεψες από τα σχοινιά, ήρθε η στιγμή να τα σιδερώσεις. Μην το παραλείψεις, ακόμα και αν έξω έχει 40 βαθμούς C. Η δύναμη του ατμού συμβάλλει στην αποστείρωση των ρούχων από τα μικρόβια. Άρα, είναι σύμμαχος σου, όσο και αν σε κουράζει.

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :