<

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021; Aναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας στους Δασκάλους Comments Off on Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021; Aναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας στους Δασκάλους

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021; Aναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας στους Δασκάλους Comments Off on Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021; Aναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας στους Δασκάλους

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021; Aναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας στους Δασκάλους Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και την Τρίτη (24/08) ορίστηκαν οι κανονισμοί για την επιστροφή καθηγητών και μαθητών στις αίθουσες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Νέα δεδομένα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που θα αρχίσει και η νέα σχολική χρονιά, καθώς την Τρίτη (24/08) ανακοινώθηκαν μέτρα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανεμβολίαστων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021

Επισημαίνεται ότι ήδη σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας έχει τονίσει: «Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει πως τα σχολεία θα ανοίξουν, σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου».

Τι ισχύει για μαθητές, φοιτητές και καθηγητές
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώθηκε το νέο πλέγμα μέτρων στην κοινωνικοοικονομική ζωή των πολιτών, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Μαρτίου 2022.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα χρειάζεται να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού για να επιστρέψουν στα θρανία από τη νέα σχολική χρονιά.
Πάντως, για τους ανεμβολίαστους φοιτητές υπάρχει η υποχρέωση δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα και θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή «COVID FREE GR» από τις Αρχές των πανεπιστημίων.

Αναφορικά, με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και τους ακαδημαϊκούς ισχύει η διενέργεια δύο rapid tests την εβδομάδα.
Τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με την τιμή στα 10 ευρώ για καθένα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, με σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ την Τρίτη (24/08), ανέφερε: «Σε περίπτωση που εργαζόμενοι στα σχολεία δεν φέρνουν κάποιο από τα απαιτούμενα χαρτιά, τότε θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας μέχρι να φέρουν ένα από τα ζητούμενα έγγραφα. Είναι έτοιμο το σύστημα αναπλήρωσής τους».

Previous ArticleNext Article

Ντόρα Μπακογιάννη: ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ για την ΖΩΗ της!!! Comments Off on Ντόρα Μπακογιάννη: ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ για την ΖΩΗ της!!!

Ντόρα Μπακογιάννη: ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ για την ΖΩΗ της!!!

Ντόρα Μπακογιάννη: ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ για την ΖΩΗ της!!! Τι ξαφνικό – όπως δυστυχώς συμβαίνει τόσο συχνά πια – προέκυψε για την Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την περιπέτεια της με τον μεγάλο εχθρό!!! Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​

 

Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​
Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

 

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

 

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​

Νικολέττα Ράλλη βιογραφικό: Η ηλικία, το ύψος, τα κιλά, η καταγωγή και οι σπουδές

Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.

​Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​

 

Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​

 

Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​
Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​

 

Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​

Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​

Βίκυ Καγιά βιογραφικό: Το ύψος, τα κιλά, η ηλικία, η καταγωγή και οι σπουδές