Hit enter after type your search item

Ποτε , απο τι, και πως Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ «Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα Σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ απόψε και θα επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο», ανέφερε η ανακοίνωση για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.Σε ηλικία 96 ετών πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από κρίσιμη περίοδο για την υγεία της.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου τα διεθνή Μέσα μετέφεραν όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υγεία της Βασίλισσας με το Παλάτι να περνά σε ανακοίνωση πως η κατάστασή της βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ποτε , απο τι, και πως Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Ποτε , απο τι, και πως Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται. Τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ ενώ αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται και με μπαστούνι.

Μετά τον Φεβρουάριο του 2022 οπότε νόσησε με κορονοϊό, η επιβάρυνση της υγείας της Ελισάβετ φαινόταν σε κάθε εμφάνισή της

Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία Στα 96 της χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία, ωστόσο -όπως είναι λογικό- η δεύτερη Ελισαβετιανή εποχή πλησιάζει στο τέλος της.

Η πρόσφατη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της Ελισάβετ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο κάστρο Balmoral, όπως αποκάλυψε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ανάκτορα του Μπάκινγκαμ, έχει προκαλέσει την αναταραχή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, που προκαλεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Φυσικά, η μοναρχία και οι παραδόσεις της αποτελούν ζωτικό κομμάτι της βρετανικής κουλτούρας, με το παλάτι να είναι απολύτως προετοιμασμένο εδώ και χρόνια για τις επόμενες

Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό Η προσωπική ζωή η ηλικία ο θάνατος η καταγωγή οι σπουδές και η κηδεία 5

Τι θα γίνει αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας και αυτό θα ακούσει και ο/η πρωθυπουργός που θα βρίσκεται στην εξουσία όταν λάβει το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που θα τον/την ειδοποιήσει για τα νέα.

Επικό τρολάρισμα με ευχές από την βασίλισσα Ελισάβετ

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται να μοιραστεί την είδηση του θανάτου της βασίλισσας με 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, καθώς και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.

 

Παρόλα αυτά, θα τηρηθεί διακριτικότητα, ενώ ο κόσμος θα μάθει τα νέα όταν δημοσιοποιηθεί επίσημη ανακοίνωση, από τον βασιλικό οίκο.

Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο
Επίσης, σύμφωνα με την Επιχείρηση London Bridge, την ημέρα που θα πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον/την πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Τρολάρει» την βασίλισσα Ελισάβετ

Παράλληλα, τα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «retweets» από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι σελίδες κοινωνικών δικτύων όλων των τμημάτων θα αλλάξουν την εικόνα του προφίλ τους με μαύρο πανό.

Η κηδεία της βασίλισσας θα λάβει χώρα στο Westminster Abbey 10 μέρες μετά το θάνατό της, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός.

Ανήμερα της κηδείας, η οποία θα ανακηρυχθεί σε εθνική αργία, τόσο το χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και οι περισσότερες βρετανικές τράπεζες, θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δύο λεπτών σιγή θα τηρηθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε «Royal Lady» την Καμίλα

Η οικονομία της χώρας θα επηρεαστεί σημαντικά για ένα χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα χαρτονομίσματα τα οποία δεν θα απεικονίζουν πια την Ελισάβετ, αλλά το διάδοχό της, Κάρολο.

Πάνω από όλα, όμως, η ιστορική συνέχεια της Βρετανίας θα διακοπεί για πάντα, καθώς ο τελευταίος σύνδεσμος της χώρας με την εποχή της βρετανικής αυτοκρατορίας, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμβληματικό Τσώρτσιλ, θα πάψει να υπάρχει.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση – Ανησυχία για την υγεία της

Την απόφαση να τεθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ υπό ιατρική παρακολούθηση ανακοίνωσε το Παλάτι. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό έχουν ενημερωθεί τα μέλη της οικογένειάς της και οι γιατροί της είναι σε επιφυλακή.

Στο πλευρό της 96χρονης Βασίλισσας βρίσκονται και τα 4 παιδιά της. Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο Πρίγκιπας Έντουαρντ.

Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία
Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Στο Μπαλμόραλ βρίσκεται και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ενώ σύμφωνα με το BBC στο Κάστρο του Μπαλμόραλ μεταβαίνουν ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ έχουν ενταθεί μετά και την εμφάνισή της στην πρόσφατη επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού στο Ανάκτορο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία.

Βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Κόσμος έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται έξω από το Μπαλμόραλ.

Η ανακοίνωση για την υγεία της Βασίλισσας
Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: Μετά από νέες εξετάσεις σήμερα το πρωί οι γιατροί της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας ανησύχησαν και αποφάσισαν να είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση.

Πηγές από το περιβάλλον της Βασίλισσας διαβεβαιώνουν ότι η 96χρονη Μονάρχης είναι σε άνετο και προστατευμένο περιβάλλον. Επίσης, προειδοποιούν ότι είναι λανθασμένα τα όσα ακούγονται ότι η Βασίλισσα είχε ατύχημα με πτώση.

Παρόλα αυτά, από την ακύρωση της τελευταίας στιγμής σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε προγραμματισθεί εικάζεται ότι η υγεία της είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε: Όλη η χώρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα νέα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με την Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτές τις ώρες.

Ευχές για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας της Βασίλισσας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Ελισάβετ Β΄ (αγγλικά: Elizabeth II, 21 Απριλίου 1926) είναι η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων Βασιλείων της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της οποίας είναι και επικεφαλής, ενώ είναι επίσης Υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία είναι το πρώτο παιδί του Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα Γεωργίου ΣΤ΄), και της συζύγου του Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης (μετέπειτα Βασίλισσας Ελισάβετ). Ο πατέρας της ήταν ο δεύτερος γιος του Γεωργίου Ε΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μαρίας του Τεκ. Η μητέρα της ήταν η νεότερη κόρη του Σκωτσέζου αριστοκράτη Κλωντ Μπόους-Λάιον, 14ου Κόμη του Στράθμορ και Κίνγκχορν, και της Σεσίλια Κάβεντις-Μπέντινκ. Η Ελισάβετ γεννήθηκε, με καισαρική τομή, την Τετάρτη 21 Απριλίου 1926, στις 2.40 π.μ., στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε στις 29 Μαΐου από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, Κόσμο Γκόρντον Λανγκ, στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει και δεύτερη φορά, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία.[1]

Πήρε τα ονόματα Ελισάβετ, προς τιμήν της μητέρας της, Αλεξάνδρα προς τιμήν της μητέρας του παππού της Γεωργίου Ε΄ και Μαρία προς τιμήν της μητέρας του πατέρα της. Κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, η στενή της οικογένεια συνήθιζε να την φωνάζει Λίλιμπετ.

Η Μαργαρίτα, η μοναδική αδερφή της Ελισάβετ, γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη. Οι δύο πριγκίπισσες έλαβαν εκπαίδευση κατ’ οίκον, υπό την επίβλεψη της μητέρας τους και της γκουβερνάντας τους Μάριον Κρώφορντ, η οποία ήταν γνωστή ως Κρόουφι. Τα μαθήματα εστιάζονταν στην ιστορία, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Το 1950 η Κρώφορντ δημοσίευσε μια βιογραφία της παιδικής ηλικίας της Ελισάβετ και της Μαργαρίτας, με τίτλο Οι Μικρές Πριγκίπισσες. Το βιβλίο περιγράφει την αγάπη της Ελισάβετ για τα άλογα και τα σκυλιά, την μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα του χαρακτήρα της. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ σημείωσε ότι η Ελισάβετ στην ηλικία των δύο ετών είχε ένα αέρα κύρους και αντανακλαστικότητας που προκαλούν έκπληξη σε ένα νήπιο. Η ξαδέρφη της Μάργκαρετ Ρόουντς την περιέγραψε ως ένα κεφάτο μικρό κορίτσι, αλλά ιδιαίτερα λογικό και καλότροπο.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :