ΚοινωνικάΚόσμος

Πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iPhone και τώρα έμεινε κατάκοιτος με νεφρική ανεπάρκεια

Ένας νεαρός άνδρας που πούλησε το ένα του νεφρό στη μαύρη αγορά για να αγοράσει iPhone και iPad είναι τώρα ανάπηρος, κατάκοιτος και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, σύμφωνα με τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2011, ο 25χρονος Wang, είχε αφαιρέσει παράνομα το νεφρό του και το πούλησε στη μαύρη αγορά για 2.770€, όταν ήταν μόλις 17 χρονών.

Ο έφηβος ήθελε απεγνωσμένα ένα iPhone κι ένα iPad, προκειμένου να αποδείξει στους συμμαθητές του ότι ήταν μοντέρνος, αλλά οι γονείς του δεν είχαν τα χρήματα να του τα αγοράσουν.

Η ιστορία του συγκλόνισε την κοινή γνώμη, κάνοντας τους χρήστες του διαδικτύου να χαρακτηρίζουν τα iPhones ως «μηχανές νεφρών».

Προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα, ο μαθητής βρήκε τρεις μεσάζοντες στο διαδίκτυο, οι οποίοι του υποσχέθηκαν να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό του – αλλά με το κόστος ενός νεφρού.

Για να ολοκληρώσει την αγορά του, τον Απρίλιο του 2011, ο Wang ταξίδεψε από την πατρίδα του, την επαρχία Anhui – μία από τις φτωχότερες επαρχίες της Κίνας – στη επαρχία Hunan.

Ο νεαρός οργάνωσε το ταξίδι του μυστικά και οι γονείς του δεν γνώριζαν τα σχέδιά του.

Κατά την άφιξή του, οι μεσάζοντες σύστησαν το αγόρι σε δύο χειρουργούς, έναν βοηθό χειρούργου και έναν νοσηλευτή, οι οποίοι εργάζονταν παράνομα.

Μετά την επέμβαση, οι χειρουργοί αφαίρεσαν με επιτυχία το ένα νεφρό του Wang, σύμφωνα με το CCTV.com.

Στη συνέχεια, το νεφρό πωλήθηκε παράνομα στον ασθενή από τους μεσάζοντες, ο οποίος πλήρωσε σχεδόν 25.000€ για να τ’ αποκτήσει.

Ο Wang πήρε το 10% του συνολικού κέρδους – ενώ οι μεσάζοντες κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Το αγόρι αγόρασε αμέσως ένα iPhone 4 και ένα iPad 2 με τα χρήματα πριν επιστρέψει στην επαρχία Anhui.

Η μητέρα του ανακάλυψε τι είχε κάνει όταν τον είδε με τα νέα ψηφιακά του προϊόντα. Αφού τον πίεσε να της πει πού βρήκε τα λεφτά, ο Wang της είπε ότι είχε πουλήσει το νεφρό του.

Τότε, η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία.

Μετά την επέμβαση, η υγεία του Wang επιδεινώθηκε γρήγορα κι ο νεαρός διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με το CCTV.com.

Τον Απρίλιο του 2012, εννέα άτομα που συμμετείχαν στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεσαζόντων και των δύο γιατρών, συνελήφθησαν στην πόλη Chenzhou, όπου πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση.

Οι τρεις μεσάζοντες και οι δυο γιατροί φυλακίστηκαν για πέντε χρόνια ο καθένας.

Το Νοέμβριο του 2012, η οικογένεια του Wang έλαβε 170.000€ ως αποζημίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την Xiaoxiang Morning Post.

Επτά χρόνια μετά την πώληση του νεφρού του, η ζωή του Wang έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Ο άνδρας, από ένας δραστήριος νεαρός έμεινε κατάκοιτος και τώρα η φροντίδα του βασίζεται στην οικογένειά του, σύμφωνα με την Κινεζική ιστοσελίδα iFeng.

Ο νεαρός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και ζει πλέον με κοινωνικά επιδόματα ενώ οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και χρειάζεται να κάνει συχνά αιμοκάθαρση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hello there,

  My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at freegossip.gr promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

  We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well
  .
  If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

  Thanks,
  Aly

 2. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσετε το λογαριασμό, επικοινωνήστε μαζί μας, δίνουμε δάνειο μόλις 2%, προσφέρουμε επίσης μια σύντομη και σύντομη δάνειο μορφή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου andmoris38@gmail.com μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο αριθμό μας whatsapp: +393924698291

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button