Hit enter after type your search item

Πρεμιέρα για τις «Δάφνες και πικροδάφνες» του Πέτρου Φιλιππίδη -Ποιοι έκλεψαν την παράσταση [εικόνες] | life

/
/
img

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Οπως ήταν αναμενόμενο η πρεμιέρα της παράστασης προσέλκυσε πρόσωπα από το χώρο της τέχνης, της τηλεόρασης, αλλά και της πολιτικής.

Ανάμεσά τους ο υπουργός Μετανάστευσης Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά και η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια. Τα φλας όμως των φωτογράφων κατάφεραν να τα κλέψουν η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, ο ηθοποιός που ξεχώρισε στις Αγριες Μέλισσες Ιωάννης Αθανασόπουλος, αλλά και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης.

Η αντιδήμαρχος Πειραιά Ανδριάννα Ζαρακέλη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέλεξε για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες κρατούν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, και ένας ακόμη ηθοποιός με μακρά πορεία, ο Τάσος Χαλκιάς, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και ο Θανάσης Πατριαρχέας, ο οποίος διαγράφει μια πολλά υποσχόμενη πορεία στο χώρο.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη

Η παράσταση αντιμετωπίζεται από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα από μια νέα οπτική, που παραμένει μεν πιστή στην αρχική σκηνοθετική του προσέγγιση, αλλά δίνει νέες προεκτάσεις καθώς απευθύνεται σε μια Ελλάδα όπου πλέον ο πολιτισμός προβάλλει ως προτεραιότητα. Κοινωνικά και πολιτικά ανήσυχο, πρόκειται για ένα θεατρικό δείγμα γραφής που προσεγγίζει τη νέα πραγματικότητα με ευαισθησία, κριτικό πνεύμα αλλά και καμία διάθεση συμβιβασμού με τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας και όσων επιθυμούν να την περιβληθούν.

Στην Αθήνα του 2020 και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει επίκαιρο, 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης –για το οποίο και γράφτηκε–, τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης

Το έργο

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους.

Η βουλευτής της ΝΔ Ν¨ονη ΔΟύνια

Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των υπόλοιπων. Κεντρικό αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σε αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι σαν να παίζουν μια παρτίδα πόκας με πονηριά και καπατσοσύνη, με μπλόφες και κόντρα ρελάνς. Με υψηλό ηθικό, θεωρούν πως τους ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και μεθούν από ενθουσιασμό για τη σίγουρη επιτυχία των επιδιώξεών τους.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, η Μαρία Αντουλινάκη, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
  • Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
  • Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
  • Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
  • Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
  • Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καπλανίδης (Studio Kaplanidis)
  • Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Τάσος Χαλκιάς (Κώστας), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αλέκος), Θανάσης Πατριαρχέας (Τάσος)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Viva.gr
bit.ly/Dafnes_kai_Pikrodafnes

Υπεύθυνη επικοινωνίας & προβολής:
Μαρένα Καδιγιαννοπούλου (6972 303 800)

Υπεύθυνη επικοινωνίας εκτός Αττικής:
Μαργαρίτα Σίσιου (6979 222 214)

Γραφείο παραγωγής:
210 82 21 250

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :