Hit enter after type your search item

Προκαλεί δηλητηρίαση CO2 η παρατεταμένη χρήση μάσκας; Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

/
/
img


Οι τελευταίες εξελίξεις στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, απαιτούν από όλους μας να φοράμε μάσκες προσώπου τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είμαστε στο σπίτι μας.
Όσο και αν η μάσκα είναι ενοχλητική μετά από κάποια ώρα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προστατεύει από τη διασπορά του ιού SARS-CoV-2 (νέος κορονοϊός) που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
Εντούτοις, υπάρχει και μια άλλη επικίνδυνη “διασπορά”, που απειλεί τις ζωές όλων μας: η διάδοση ψευδών ισχυρισμών γύρω από την COVID-19, κυρίως στο διαδίκτυο.
Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι ότι η παρατεταμένη χρήση μάσκας, όπως αυτή που καλούμαστε τώρα όλοι να εφαρμόσουμε, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή ανεπάρκεια οξυγόνου.
Τι απαντάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
Ο Π.Ο.Υ. προσπαθεί να παρακολουθεί όλες τις ανεδαφικές θεωρίες, τα fake news και τους ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς γύρω από τον κορονοϊό και την COVID-19, ώστε να βάζει εγκαίρως τα πράγματα στην θέση τους και να ενημερώνει σωστά και υπεύθυνα το παγκόσμιο κοινό.
Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει δώσει την ακόλουθη επίσημη απάντηση
Η παρατεταμένη χρήση μάσκας, εφόσον αυτή εφαρμόζεται σωστά, ΔΕΝ προκαλεί δηλητηρίαση CO2 ούτε και ανεπάρκεια οξυγόνου.
Η παρατεταμένη χρήση ιατρικών μασκών μπορεί να είναι δυσάρεστη, ή ενοχλητική. Ωστόσο, δεν οδηγεί σε δηλητηρίαση CO2 ή έλλειψη οξυγόνου. Ενώ φοράτε ιατρική μάσκα, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σωστά στο πρόσωπό σας, είναι αρκετά σφιχτή και σας επιτρέπει να αναπνέετε κανονικά. Μην επαναχρησιμοποιείτε μάσκα μίας χρήσης και να την αλλάζετε πάντα μόλις διαπιστώσετε ότι έχει υγρανθεί από τους υδρατμούς της αναπνοής σας.
 
 
Πηγή: https://www.who.int

 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Pinterest

14 Comments

 1. Αν και διάβασες το άρθρο, το τελευταίο σου σχόλιο περιλαμβάνει λέξεις όπως “πρόβατα”, “στραβα” “τηλεχέστρες” που δεν τεκμηριώνονται ουτε στο ελάχιστο. Απλώς κάνεις επιλεκτική αποδοχή πληροφόρησης γιατί έχεις προαποφασίσει τι θέλεις να πιστέψεις. Σκέψου πάντως οτι οταν πέφτεις σε χαρακτηρισμους και κάποιος άλλος μπορεί να πει εσενα “πρόβατο”. Με τετοιο λεξιλογιο δε νομιζω οτι είσαι και λέκτορας άλλωστε…

    • Όλοι καταλάβαμε. Το ζήτημα είναι να ξυπνήσουν μερικά προβατα. Χεσε το άρθρο εγώ σλλου το πάω. Ανοίξτε τα στραβά σας. Κλείστε τις τηλεχεστρες ενημερωθειτε ψαξτε.

  • Μια χειρουργική κοστίζει μισό ευρώ. Εγκλωβίζεται το διοξείδιο του άνθρακα και του εισπνέουμε πάλι ,αυτός είναι ο κυνδινος?Μιας χρήσης μάσκα κι ο Θεος βοηθός…

 2. Εσύ ευκαιρία ήθελες να πουλήσεις εξυπνάδα. Διάβασε καλά βρε ηλιθια. Να την χρησιμοποιείς σωστά λέει και όχι να μην βάζεις. Εσύ αν δεν θες αρρωστησε αλλά να μην σε βάλουν σε νοσοκομεια

  • Αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού θα προκαλέσει ώστε να αρρωστήσουμε και να μας επιβάλουν το θανατηφόρο εμβόλιο.

   • Αχ δεν μπορω να ακουω αλλες τετοιες σαχλαμαρες, Τωρα γιατι εσυ νομιζει οτι εχει τοσο καλο ανοσποιητικο? Βρε αυτο το κολησανε αθλητες και παθανε ζημιες μεγαλες. Εσυ μη το κανει στο κατω κατω.Εδω τις βαουμε μικρα παιδια με προβληματα μεγαλα υγιας, οχι τωρα απο πριν.

    • Δεν ξερω για το εμβόλιο αλλα η μάσκα δημιουργεί παμπολα προβληματα ειδικα στα παιδια που αναπτύσσονται ακόμα οι πνεύμονες τους

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :