Hit enter after type your search item
img

«Ψαλιδίζονται» οι προσδοκίες για τον τουρισμό

/
/

Για το αυριανό άνοιγμα των συνόρων, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και για το νομοσχέδιο σχετικά με τις πορείες και τις διαδηλώσεις μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο συνέντευξής του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως με βάση τη λίστα των χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες, «ψαλιδίζονται οι προσδοκίες», λίγες ώρες πριν από το επίσημο «άνοιγμα» του τουρισμού.Ο ίδιος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης, πως η λίστα θα επικαιροποιείται ωστόσο ανά 15 ημέρες, ύστερα και από σχετική απόφαση των χωρών-μελών της Ε.Ε..Παράλληλα αναφέρθηκε και σε βελτιώσεις που αναμένεται να γίνουν στο «Συν-εργασία» αλλά και στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που προκαλεί αντιδράσεις.
Για τον τουρισμό
Αναλυτικότερα, ο κ. Πέτσας είπε πως «μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία κοινή συμφωνία η οποία περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν κάποιες ημέρες πριν».«Έχουμε μία λίστα χωρών από τις οποίες θα υποδεχόμαστε επισκέπτες στην οποία υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, τόσο για τα χερσαία σύνορα, όσο και για τις πτήσεις από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Και αυτό γιατί δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι ακόμη τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε. Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε -με ένα σαφές οικονομικό αντίκτυπο- αλλά ταυτόχρονα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας από εισαγόμενα κρούσματα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επικαιροποιούμε τη λίστα κάθε δεκαπέντε ημέρες», πρόσθεσε.Επειδή, όμως, «πράγματι φαίνεται να ψαλιδίζονται λίγο οι προσδοκίες, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε -όπως είπε ο πρωθυπουργός και σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο- περισσότερο την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας».Μάλιστα «η κάμψη στον τουρισμό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εισοδημάτων», σύμφωνα με τον ίδιο. «Γι’ αυτό θα στηρίξουμε με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον κοινοτικό προϋπολογισμό εισοδήματα που θα χαθούν για να μειώσουμε το βάθος και την έκταση της ύφεσης», σημείωσε.
Για το πρόγραμμα «Συν-εργασία»
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «πα υπάρξουν βελτιώσεις», κάτι που «είναι άμεση προτεραιότητα του πρωθυπουργού».Τις βελτιώσεις αυτές τις επεξεργάζονται το οικονομικό Επιτελείο και το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να έχουμε δυο αποτελέσματα, όπως είπε: «Πρώτον, μείωση της γραφειοκρατίας, άρα ευκολότερη είσοδο στο πρόγραμμα. Και δεύτερον, πιο ελκυστικό πρόγραμμα, είτε με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε μεγαλύτερο ύψος, είτε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια του προγράμματος για να υπάρχει ορατότητα στον επιχειρηματία ώστε να εντάξει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα».
Για τις διαδηλώσεις
Μιλώντας, τέλος, για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «το βασικό διακύβευμα είναι ένα: Το νομοσχέδιο αυτό διασφαλίζει όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, ότι μπορούν να το κάνουν, χωρίς να ταλαιπωρούν όμως τους πολλούς».Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει πενήντα τρεις πορείες που είχαν ως αποτέλεσμα μερικό ή ολικό κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας. Ξέρει κανείς ποιο ήταν το αντικείμενο της διαμαρτυρίας σε κάποια από αυτές; Δεν θέλω να πιστεύουμε, ότι είναι η ταλαιπωρία το αντικείμενο της διαμαρτυρίας. Έχει κάποιο αίτημα αυτός που διοργανώνει μια πορεία, μια διαδήλωση, μια συγκέντρωση. Θέλουμε να ακουστεί το αίτημα, να ακουστεί η διαμαρτυρία και όχι να ταλαιπωρείται ο κόσμος».«Επίσης, δεν θίγονται σε καμία περίπτωση οι μεγάλες πορείες. Αυτές που εκκινούν από τριτοβάθμια σωματεία ή οι εμβληματικές πορείες, όπως αυτή του Πολυτεχνείου ή της Πρωτομαγιάς», υποστήριξε.«Μιλάμε για τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες μικροπορείες με σαράντα, πενήντα άτομα που, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο και να καταλαμβάνουν πολύ μικρό χώρο του οδοστρώματος, τελικά κλείνουν ολόκληρες λεωφόρους προκαλώντας έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας, ταλαιπωρώντας επισκέπτες και επιχειρηματίες», κατέληξε ο Στ. Πέτσας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :