Κόσμος

Ρενέ Στυλιαρά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ρενέ Στυλιαρά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
H Ρενέ Στυλιαρά γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1994 στην Αθήνα. Κατά τα εφηβικά της χρόνια καταπιάνεται επαγγελματικά με την καλαθοσφαίριση. Φθάνει να παίζει στην κατηγορία Α1 και να αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας. Εντούτοις, η λογοτεχνία την «κερδίζει» με διαφορά και εγκαταλείπει τα του αθλητισμού.

Την εμφάνισή της στα Γράμματα την κάνει στην ηλικία των 18, με την ποιητική συλλογή «Διακριτικά». Ακολουθούν τα έργα: «Μια φορά κι ένα μπορώ…», «Αροθυμώ σε», «…ήσουν ο άνθρωπός μου» και «Το χρυσό εισιτήριο». Όλα τα βιβλία της είναι best seller.

Τον Οκτώβριο του 2022 επιστρέφει στα λογοτεχνικά δρώμενα με δύο ακόμη βιβλία: α) «Έρωτας εξ αμελείας», ένα ποιητικό λεύκωμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και β) ένα ημερολόγιο για το 2023, με χειρόγραφους στίχους της.

Παράλληλα με το συγγραφικό της έργο υπηρετεί και τη στιχουργική, με τους στίχους της να έχουν ήδη δισκογραφηθεί από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και μεγάλες εταιρείες παραγωγής.

Για το έτος 2021, η Ρενέ Στυλιαρά συνδημιουργεί μαζί με τον διεθνούς φήμης street artist «Insane51», δώδεκα γιγαντογραφίες με σχέδιά του, σε επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες περιέχουν στίχους της και έχουν προβληθεί σε δώδεκα αυτοτελή επεισόδια από την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ). Τη θεματολογία αυτών των τοιχογραφιών την έχει επιμεληθεί προσωπικά, κάνοντας ρητές αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία της.

Είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εισάγει τη χειρόγραφη αποτύπωση στίχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας κάτι εύθραυστο και ρομαντικό μέσα σε έναν κόσμο ψυχρό και ηλεκτρονικό, που ταυτίζεται με την εικόνα. Ασφαλώς, η καινοτομία αυτή έχει πλέον βρει πολλούς οπαδούς αλλά και ανθρώπους που έχουν εμπνευστεί, κάνοντας κάτι αντίστοιχο.

Η μεγάλη της επιτυχία –και, μάλιστα, σε ένα δύσκολο κοινό, το οποίο πρωτύτερα δεν διάβαζε– έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει να αποτυπώνει βαθυστόχαστα νοήματα με λέξεις απλές και κατανοητές. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της: δεν χρειάζεται να δυσκολεύεις τα πράγματα για να πείθεις τους άλλους για την αξία τους.

Έχει αποκτήσει πλέον φανατικούς αναγνώστες, οι οποίοι δεν την ακολουθούν τυπικά ως μια δημοφιλή περσόνα, αλλά στην πραγματικότητα την εμπιστεύονται, γιατί εκφράζει –κατά δική τους πάντοτε ομολογία– όλα αυτά που εκείνοι δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα σε λέξεις.

Εδώ και χρόνια καταθέτει ατόφια κομμάτια τής ψυχής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram). Μοιράζεται άφοβα μαζί μας σκέψεις, συναισθήματα, στιγμιότυπα ζωής… «Γράφω για να σας δίνω δύναμη μέσα από τη δική μου αδυναμία. Κι εσείς είστε πάντοτε εκεί, για ν’ αγκαλιάσετε γενναιόδωρα τις λέξεις μου και να τους προσφέρετε καταφύγιο», δηλώνει η ίδια χαρακτηριστικά.

Και η ζωή συνεχίζεται επί των στιγμών και των λέξεων… Tο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18.30, η γνωστή συγγραφέας Ρενέ Στυλιαρά παρουσιάζει τα δέκα (10) πιο ερωτευμένα χρόνια της μέχρι τώρα συγγραφικής της πορείας, στην αίθουσα 10 στο εμπορικό κέντρο Village Shopping and more…στο Ρέντη.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ένα μεγάλο party, στον υπαίθριο χώρο του εμπορικού, με τους δημοφιλείς τραγουδιστές Marseaux & Solmeister, που θα συναντηθούν επί σκηνής μαζί με τη Ρενέ σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την συγγραφέα, ώστε να δημιουργήσουν το δικό σας… «για πάντα και λίγο ακόμα».

Λίγα Λόγια για τη νέα σειρά βιβλίων:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΔΩΡΑ

Η σοφία του χθες καθοδηγεί το σήμερα. Και το ταξίδι αυτό φαίνεται να τονίζει την ανάγκη της επιστροφής μας στις ρίζες, για να κατακτήσουμε το παρόν μας. Αποφθέγματα, μύθοι, δοξασίες, γνωμικά, κείμενα… όλα αυτά δοσμένα με τρόπο κατανοητό και δεμένα αρμονικά σε ένα συλλεκτικό βιβλίο, ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

🖤Έρωτας:

Πώς συνδέεται ο Έρωτας με την Ψυχή; Πώς μπλέκει μία ζωή με μία άλλη; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον πλατωνικό και τον ανεκπλήρωτο Έρωτα;

«Εκείνος ο ευμετάβλητος χρόνος ανάμεσα στη στιγμή και την αιωνιότητα μετράει τον Έρωτα», γράφει μεταξύ άλλων σε αυτό το βιβλίο η Ρενέ. Τι ήταν και τι είναι ο Έρωτας; Με αφετηρία την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, καταλήγει στη σύγχρονη εφαρμογή του.

🖤Φιλία:

Είμαστε, τελικά, άξιοι όλοι; Τι πρέπει να παίρνεις και τι πρέπει να δίνεις, για να διατηρείς την ισορροπία σε μία φιλική σχέση;

Ο ιερός θεσμός της Φιλίας γίνεται αντικείμενο έρευνας και ανάλυσης από τη Ρενέ. Ποια θέση έχει όμως στην εποχή μας η Φιλία; Είμαστε, τελικά, άξιοι φίλοι; Τι πρέπει να παίρνεις και τι πρέπει να δίνεις, για να διατηρείς την ισορροπία σε μία φιλική σχέση;

🖤Αυτογνωσία:

Πόσο δύσκολο είναι το μονοπάτι προς την Αυτογνωσία και πόσο λυτρωτικό; Σχετίζεται με την ευτυχία, ή είναι απλώς ένας μύθος της εποχής;

Η Ρενέ μάς προσκαλεί σε μία αποκαλυπτική πορεία προς τη βελτίωση του εαυτού μας και την κατάκτηση της αληθινής ευτυχίας, αξιοποιώντας τη δύναμη των 147 δελφικών παραγγελμάτων. Ένας εναλλακτικός οδηγός αυτογνωσίας σε εποχές που τον χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

🖤Ελπίδα:

Γιατί μας είναι απαραίτητο να ελπίζουμε; Σε τι μπορεί να ελπίζει κάποιος, όταν όλα πια έχουν χαθεί;

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου η Ρενέ επιχειρεί να εμβαθύνει στην έννοια της Ελπίδας και να αγγίξει κάτι από τη γοητεία την οποία ασκεί στην ανθρωπότητα από την αρχή της ιστορίας. Κόντρα στην απαισιοδοξία της εποχής, η Ελπίδα εξακολουθεί να προπορεύεται μαζί μας.

Λίγα Λόγια για το Ημερολόγιο:

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2024 |365 + 1 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

«Δεν μπορείς να εξελιχθείς, αν φοβάσαι να αλλάξεις…»

Και για την κατάλληλη απόφαση η κατάλληλη στιγμή είναι αυτή που συμβαίνει τώρα αυτή που ζει αθόρυβα μέσα μας και διεκδικεί τη δική της θέση σε ό,τι έχουμε περισσότερο δικό μας: το παρόν.

Το ημερολόγιο αυτό, με τις χειρόγραφες λέξεις της Ρενέ, επιχειρεί με τρόπο τρυφερό να μας κρατήσει συντροφιά σε ένα ακόμη ταξίδι μας στον χρόνο. Στις σελίδες του καταγράφονται χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ημέρα του έτους (σημαντικές γιορτές, αστρικά και πλανητικά φαινόμενα, ώρες ανατολής και δύσης του Ήλιου), καθιστώντας το έναν εύχρηστο και πρακτικό οδηγό για την καθημερινότητά μας.

Ρενέ Στυλιαρά: Η “ποιήτρια του instagram” ανέλαβε να γράψει το βιβλίο της Super Kικής

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, “Τhe 2night show” βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Ρενέ Στυλιαρά ή αλλιώς η “ποιήτρια του instagram”.

“Πρώτα εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο στα 18 και μετά ασχολήθηκα με το instagram γιατί ανακάλυψα την ανάγκη του κόσμου να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του” είπε αρχικά η 26χρονη σήμερα Ρενέ και στη συνέχεια αποκάλυψη πως έμπνευσή της για να ασχοληθεί με τη συγγραφή υπήρξε μια καθηγήτρια που είχε στην πρώτη Γυμνασίου την οποία έλεγαν, Ακτίνα.

Στη συνέχεια, η Ρενέ Στυλιαρά αποκάλυψε πως έχει γράψει και κάποιους στίχους σε δυο πολύ γνωστά τραγούδια, ένα του Αναστάσιου Ράμμου και ένα της Έλενας Παπαρίζου.

“Έχω γράψει τη φράση, “σε δυο μόνο μάτια πως τη χωράς τόση θάλασσα” στο τραγούδι του Αναστάσιου Ράμμου. Εγώ έγραψα μόνο αυτό, όλο το υπόλοιπο είναι των παιδιών, των Arcade και στο τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου τον στίχο, “Σε ξένο σώμα δε κουμπώνει η αγάπη, αγάπη μου, πως θέλεις το σώμα μου να μάθει σε άλλη αγκαλιά”… Αυτός είναι ένας στίχος που είχε γράψει στα 13. Ήθελα να γίνω στιχουργός. Πήγαινα από στούντιο σε στούντιο και δε μου έδινε κανείς σημασία… Δε ξέρω οι δικοί μου σε πόσες εκδοχές το έχουν ακούσει αυτό… Είχα απογοητευτεί… Όταν μου είπαν ότι θα το πει η Έλενα, τρελάθηκα, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα” είπε.

Στη συνέχεια. η Ρενέ αναφέρθηκε και στα μηνύματα που λαμβάνει στο Instagram περιγράφοντας και μια ιστορία μιας κοπέλας που της εξομολογήθηκε ότι είχε κάνει τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

“Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει. Νιώθουν ότι είμαι η φίλη. Μου είχε στείλει μια κοπέλα ένα μήνυμα που έμενε σε ένα χωριό… μου εξομολογήθηκε ότι έχει κάνει τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας γιατί είναι ομοφυλόφιλη και δεν το δέχονταν οι γονείς της. Μπήκα στη διαδικασία, επειδή ήταν πολύ λεπτή η θέση μου, της είπα ότι αν θέλει να επικοινωνήσει είμαι εδώ, της έδωσα το τηλέφωνό μου, με κάλεσε, μιλήσαμε στο τηλέφωνο 1,5 ώρα. Ήταν μικρή 16 ετών…. Της στέλνω εγώ ενίοτε μηνύματα”.

Η “ποιήτρια του Instagram” αποκάλυψε δε, πως έχει αρχίσει να γράφει και το βιβλίο για τη ζωή της Super Κικής.

“Γράφω το βιβλίο της Super Κικής. Δεν το ήξερε κανείς…. Πήγα στη Χίο και όταν γύρισα, πήγα στη μητέρα μου, φίλησα σταυρωτά τους γονείς μου και τους είπα “τελικά τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ καλά…. Γνωριζόμασταν με την Κική… Μου είχε στείλει ένα μήνυμα στο instagram και μου είπε ότι είναι κωμικός και θέλει να κάνει πλάκα με αυτά που γράφω… Μιλούσαμε ανά διαστήματα. Είδα τη συνέντευξή σας, βαλάντωσα στο κλάμα. Με γονάτισε. Έκλαψα πάρα πολύ. Δεν της έστειλα τότε μήνυμα. Μετά αντέδρασε σε κάτι που έβαλε με τον σκύλο της και αρχίσαμε να μιλάμε… Και πάνω στην κουβέντα, μου λέει “μήπως να γράψουμε την ιστορία μου”;…. Moυ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι το ροζ που γίνεται μπλε και το μπλε που γίνεται ροζ… Σίγουρα δεν θα είναι βιογραφία με την κλασική έννοια γιατί είναι και 28 χρονών η κοπέλα” είπε.

Έλενα Παπαρίζου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά.

Οδυσσέας Σταμούλης η χαριστική βολή: ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Για μένα, ΤΕΛΕΙΩΣΕ!…βίντεο

 

Related Articles

Back to top button