Σαουδική Αραβία: Επέτρεψαν στις γυναίκες να…οδηγούν – απαγοτεύονταν μέχρι σήμερα

2

Με απόφαση του βασιλιά Σαλμάν, πλέον, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα (!) να οδηγούν. Ναι, δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα.

Πολλοί κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση. Είναι μάλλον μια θλιβερή υπενθύμιση πως μέχρι τώρα, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν μπορούσαν να οδηγούν. Όχι γιατί δεν ήξεραν αλλά γιατί δεν τους το επέτρεπαν.

Η απόφαση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ανακοινώθηκε χθες (26.09.2017). Έτσι, η αραβική χώρα δεν είναι πια η μοναδική στον κόσμο που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν. Με την απόφαση του βασιλιά Σαλμάν, θα μπορούν να πιάσουν τιμόνι από τα τέλη του 2018. Αυτό ορίζει το βασιλικό διάταγμα.

Γυναίκες στο τιμόνι

Ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες, κατά το κείμενο που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018.

Ήταν πολλές εκείνες είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν γιατί αψήφησαν την απαγόρευση.

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ, νιώθω τόσο μεγάλη χαρά», δήλωσε η 30χρονη τραπεζοϋπάλληλος Χάγια Ρακιάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ριάντ. «Δεν θα περίμενα ποτέ μια τέτοια απόφαση πριν (περάσουν ακόμη) δέκα ή είκοσι χρόνια», πρόσθεσε.

Ορισμένες από κάποιες που ανήκουν στην ελίτ στη Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν κάλλιστα να οδηγούν στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, αλλά όχι στο Ριάντ, όπου αν παραβίαζαν την απαγόρευση συλλαμβάνονταν.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

2 Σχόλια

  1. ΖΙΖΕΛ στο άρθρο

    Τις γυναίκες τις αντιμετωπίζουν χειρότερα από ζώα. Όλοι εσείς οι προοδευτικοί έχετε τα αρχίδια να πάτε εξω από πρεσβείες τους να διαμαρτυρηθείτε ή μόνο τις μαγκιές σας τις έχετε για τους Έλληνες για να αγκαλιάσουμε όλους τους μουσουλμάνους που στόχο έχουν να σκοτώσουν όλους τους αλλόθρησκους;

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com