Σάσα Μπάρον Κοέν: Πληρώνει το πρόστιμο που «έφαγαν« οι Τσέχοι «Μπόρατ» στο Καζακστάν

1

Οι έξι τουρίστες έβαλαν το μαγιό του ήρωα της ομώνυμης ταινίας που καλύπτει μόνο τα επίμαχα και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 22.500 τένγκε (55 ευρώ) για προσβολή της δημοσίας αιδούς

Την επιθυμία να πληρώσει το πρόστιμο στους έξι Τσέχους τουρίστες που συνελήφθησαν στο Καζακστάν φορώντας το φωσφοριζέ μαγιό που φορούσε ο ηθοποιός στο ρόλο του ως «Μπόρατ», στην ομώνυμη ταινία.

Οι έξι Τσέχοι, μάλιστα, στήθηκαν για φωτογραφία παρά το γεγονός ότι στην πρωτεύουσαν Αστάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το θάρρος τους αυτό δεν ενθουσίασε την αστυνομία άνδρες της οποίας τους επέβαλαν πρόστιμο 22.500 τένγκε (55 ευρώ) για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Επειδη, όμως, ο Μπόρατ αποτελεί κάτι σαν εθνικός ήρωας για το Καζακστάν, στη χώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε οι αστυνομικοί να επιβάλουν το πρόστιμο.

«Στους Τσέχους συντρόφους μου που συνελήφθησαν: στείλτε μου λεπτομέρειες ότι ήσασταν εσείς και θα πληρώσω το πρόστιμό σας», έγραψε στο Facebook o Βρετανός κωμικός.

Η πρωτοβουλία αυτή του Κοέν προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις στα social media.

«Αυτοί (σσ. οι Τσέχοι) θα έπρεπε να φυλακιστούν για ένα χρόνο. Έτσι οι άλλοι θα πρέπει να παίρνουν μαθήματα», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook.

Οι Τσέχοι τουρίστες στην Αστάνα ως άλλοι «Μπόρατ»

«Πού είναι οι άνδρας της Αστάνα; Αυτός ο άνδρας (ο Μπάρον Κοέν) θα πρέπει να συλληφθεί, να τον δέσουν χειροπόδαρα και να τον σέρνουν στους δρόμους», έγραψε ένας άλλος

«Καλή κίνηση Σάσα Μπάρον Κοέν! Είναι μόνος και κάνει ότι θα έπρεπε να κάνει ολόκληρη η ομάδα μας για να προωθήσει το Καζακστάν», έγραψε ένας Καζάκος μπλόγκερ.

Για την ιστορία, η ταινία αναφέρεται στον Μπόρατ, έναν δημοσιογράφο σε τηλεοπτικό κανάλι, ταξιδεύει από την πατρίδα του, το Καζακστάν, στις ΗΠΑ προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μπλέκει σε τραγελαφικές καταστάσεις προσπαθώντας να κατανοήσει την αμερικανική κουλτούρα.

Η ταινία χάρισε Χρυσή Σφαίρα στον Κοέν, ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις. Το Καζακστάν είχε απαγορεύσει τόσο την προβολή της ταινίας, όσο και την πώληση DVD, ενώ είχε απειλήσει με μηνύσεις το 2006.

Ωστόσο, το 2012 ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είχε συγχαρεί τον Κοέν για την προσέλκυση τουριστών στο Καζακστάν με αφορμή την ταινία.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

1 σχόλιο