Σερβία κορωνοϊός: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο – Αντιδρούν στην απαγόρευση συναθροίσεων | Ειδησεις

Σερβία κορωνοϊός: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο - Αντιδρούν στην απαγόρευση συναθροίσεων | Ειδησεις

Αντιδράσεις στην Σερβία μετά την επιβολή νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μπροστά από το κτήριο της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ανακοίνωση Βούτσιτς. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση για το γενικό lockdown το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από σήμερα, των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων.

«Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού», επισήμανε ο Βούτσιτς στη συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

https://www.youtube.com/watch?v=EqOezKMhiEY

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σερβικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου. Σύμφωνα με το Flash.gr, oμάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κτήριο, τους απώθησαν σπρώχνοντας τους προς την έξοδο. Την ίδια στιγμή από τις φοιτητικές εστίες στο Βελιγράδι ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Την Τρίτη στην Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα νόσησαν, συνολικά, 16.719 άτομα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σέρβρος πρόεδρος, θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο, για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας