Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, 13:00

Hit enter after type your search item

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας

/
/
imgΤετάρτη 12 Αυγούστου 2020, 13:00

Αν διαπιστώσεις ότι κάνεις κάποιο από τα παρακάτω τότε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τα πράγματα και να τα αλλάξεις.

Δεν προσέχεις την εμφάνισή σου.

Όλο λες θα αρχίσεις γυμναστική και τελικά βρίσκεις μια δικαιολογία. Το ίδιο γίνεται και με τη διατροφή σου που συνεχώς μένει πίσω. Συνεχίζεις να ξενυχτάς χωρίς λόγο τα βράδια ενώ έχεις πολύ φορτωμένο πρόγραμμα μέσα στη βδομάδα. Επιπλέον, επιμένεις να μην δίνεις σημασία στα ρούχα που βάζεις κι αυτό καμιά φορά σημαίνει ότι θα βγεις έξω χωρίς να είσαι ντυμένη ζεστά παρόλο που κάνει κρύο.

Δεν έχεις προσωπικό χρόνο.

Είσαι γεμάτη υποχρεώσεις με πράγματα που αφορούν τη δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους. Ακόμα κι αν υπάρχει κενός χρόνος τον χρησιμοποιείς για να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις μετά. Το να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με κάτι που σε ευχαριστεί είναι τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων σου.

Ασκείς έντονη κριτική.

Αρχίζοντας από τον εαυτό σου και μετά και στους άλλους. Κατακρίνεις τη συμπεριφορά σου και συνεχώς ανεβάζεις τον πήχη και στους άλλους. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι σκληρή με σένα και να μην συγχωρείς συμπεριφορές ενώ ταυτόχρονα βάζεις ταμπέλες όπως “δεν είμαι καλή σε τίποτα” αλλά και ρισκάρεις τις σχέσεις σου με τους άλλους.

Δεν ζητάς ποτέ βοήθεια.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με παντοδυναμία αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια των άλλων σε κάποιες φάσεις της ζωής μας. Δείχνεις μάλιστα ότι ξέρεις τις δυνάμεις σου και ότι μπορείς να αξιολογήσεις καταστάσεις. Στην αντίθετη περίπτωση απλά υπονομεύεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς όλα να τα κάνεις μόνη σου και όταν το καταλάβεις θα είσαι ήδη πολύ κουρασμένη.

Υποτιμάς καταστάσεις και πλευρές σου.

Την ώρα που δεν ζητάς βοήθεια για τίποτα βάζεις τον εαυτό σου και στην πιο επίπονη διαδικασία. Πιστεύεις πως δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις επιθυμίες σου και βρίσκεις συνεχώς κάτι αρνητικό σε όλα. Δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά καλός στη δουλειά ή στις σχέσεις σου και ότι κατάφερες να είσαι εκεί για αυτό. Επίσης, συγκρίνεσαι διαρκώς με άλλους και βρίσκεις τον εαυτό σου υποδεέστερο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :