Hit enter after type your search item

Σκάει επίδομα 200 ευρώ σε νέα ημερομηνία: Οι δικαιούχοι χωρίς αίτηση! Όλες οι πληροφορίες Το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, διαβεβαίωσε εκ νέου το Σαββατοκύριακο, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο πληθωρισμός έσπασε νέο ρεκόρ με 12,1% τον Ιούνιο (υψηλό σχεδόν 30 ετών) και το οικονομικό επιτελείο ήδη εξετάζει τα μέτρα στήριξης ενόψει του δύσκολου χειμώνα λόγω ακρίβειας.

Σκάει επίδομα 200 ευρώ σε νέα ημερομηνία: Οι δικαιούχοι χωρίς αίτηση! Όλες οι πληροφορίες
Σκάει επίδομα 200 ευρώ σε νέα ημερομηνία: Οι δικαιούχοι χωρίς αίτηση! Όλες οι πληροφορίες
Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι τώρα!..με 2 κινήσεις!
Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι τώρα!..με 2 κινήσεις!

Ένα από αυτά, το νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ που αντί για το καλοκαίρι, θα δοθεί τελικά το φθινόπωρο.

Στον πρώτο γύρο είχε μοιραστεί σε 5 κατηγορίες πολιτών, ωστόσο, πλέον, από τα πιο επίσημα χείλη προεξοφλείται ότι θα δοθεί σε περισσότερους.

Μάλιστα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ χθες, η νέα επιταγή ακρίβειας θα έρθει με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται.

Και όπως είπε ο πρωθυπουργός όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Εφόσον τελικά απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος, θα ανακοινωθούν και επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών, όπως:

επίδομα 1.000 ευρώ
Νέος, τρίτος γύρος του Fuel Pass μέχρι το τέλος του έτους.
Αύξηση επιδόματος θέρμανσης ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

Fuel Pass

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Επίδομα 200 ευρώ: Οι δικαιούχοι σε νέα ημερομηνία
Επιταγή ακρίβειας για να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι είναι έτοιμη να χορηγήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, το έκτακτο επίδομα θα έχει τους ίδιους δικαιούχους με πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Βασικό προαπαιτούμενο για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι να παρουσιαστούν αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό. Αυτή την εξέλιξη περιμένει η κυβέρνηση, καθώς εκφράζεται μεγάλη αισιοδοξία ότι ο αριθμός των τουριστών θα ξεπεράσει και εκείνων του 2019.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Η στήριξη των πιο ευάλωτων από την κυβέρνηση είναι δεδομένη και έχει αποτυπωθεί με συνεχείς δηλώσεις τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από κορυφαίους υπουργούς.

Εφόσον λοιπόν η θετική πορεία του τουρισμού αποτυπωθεί και στα κρατικά έσοδα, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να χορηγήσει το νέο έκτακτο επίδομα τον Σεπτέμβριο, χωρίς αιτήσεις, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η στήριξη θα είναι ύψους 200 ευρώ, όπως αυτή του Πάσχα και οι δικαιούχοι θα είναι ακριβώς οι ίδιοι.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!
Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!

Επίδομα 200 ευρώ: Οικονόμου: Άφησε ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε το Σάββατο (09/07) για το ενδεχόμενο νέας επιταγής ακρίβειας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για διευρυμένα κριτήρια.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε για την επιταγή ακρίβειας: «Κάθε μέτρο που παίρνουμε, στην επόμενη διάστασή του πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο.

επίδομα 360 ευρώ

Για παράδειγμα, η παροχή για τα καύσιμα ξεκίνησε με μια περίμετρο για όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά ανθρώπους με εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Κάθε φορά, λοιπόν, η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική, είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους».

Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε ότι η ακρίβεια στην ενέργεια και τα καύσιμα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραμέτρους δυσκολίας της καθημερινότητας των πολιτών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εν συνεχεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε:
«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται.

επίδομα 360
επίδομα 360

Και όπως είπε ο πρωθυπουργός, όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».

Πάντως, όσον αφορά στις συντάξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι αυξήσεις, οι οποίες θα δοθούν από τον Ιανουάριο του 2023, θα κινούνται κοντά στο επίπεδο του 5%.

Απλησίαστο το σουβλάκι: Πού εκτινάχθηκε ακόμα και στα 4 ευρώ
Έδεσμα πολυτελείας έγινε το αγαπημένο street food των Ελλήνων, το σουβλάκι, η τιμή του οποίου έχει φτάσει στα ύψη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει περιοχή της Αθήνας, όπου η τιμή στο σουβλάκι έχει φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ.

επίδομα

Ο λόγος για τα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, την περιοχή που «βουλιάζει» από τουρίστες αυτήν την περίοδο, οι οποίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για απολαύσουν το ελληνικό πιτόγυρο.

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων υποστηρίζουν πως οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι είναι αναπόφευκτες, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές στο λάδι, το γιαούρτι, το κρέας, το ρεύμα και γενικά σε ό,τι χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :