Σοφία Παθέκα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Σοφία Παθέκα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Σοφία Παθέκα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Σοφία Παθέκα είναι μια ευτυχισμένη μαμά και σύζυγος, αλλά δε θέλει να ακούει για τρίτο παιδί

Η Σοφία Παθέκα είναι μια ευτυχισμένη μαμά και σύζυγος, αλλά δε θέλει να ακούει για τρίτο παιδί: «Όχι άλλο! Που να με πληρώνουν, όχι άλλο παιδί. Ούτε δεύτερο ήθελα. Να είναι καλά το παιδάκι μου το δεύτερο, αλλά οι μαμάδες, που δουλεύουν πολύ και δεν έχουν ιδιαίτερη βοήθεια, όπως εγώ κι εξαρτώνται από γυναίκες, δεν είναι εύκολο.

Σοφία Παθέκα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Θάνος είναι 11 και ο Αλέξανδρος 6,5 χρονών. Ναι μεν δεν ήθελα δεύτερο παιδί, αλλά και το δεύτερο δεν ήρθε τυχαία. Έγινε κατόπιν συζήτησης. Το τρίτο ούτε καν το σκέφτομαι, δυο παιδιά είναι αρκετά και νιώθω πολύ τυχερή, που έχω δυο γερά αγοράκια, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία. Δεν υπάρχει περίπτωση για τρίτο. Θα ασχοληθώ ξανά με μωρά, όταν γίνω γιαγιά! Ο επόμενός μου ρόλος θα είναι αυτός!».

Η personal trainer μεγαλώνει δυο αγόρια με τη βοήθεια γυναίκας, κάτι που, ιδανικά, δε θα επέλεγε: «Έχουμε την υποστήριξη μιας γυναίκας, που την έχουμε στο σπίτι μέρα – νύχτα και την προσκυνάμε για να φέρεται καλά στα παιδιά». Από την άλλη, και η ίδια, «πολεμάει», προκειμένου να είναι παρούσα: «Δεν έχω και μεγάλη επιτυχία στο κομμάτι αυτό.

Σοφία Παθέκα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 2

Για να παρηγορούμαι, έχω πει στον εαυτό μου ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα του χρόνου, αλλά η ποιότητα, που περνάς με τα παιδιά σου». Εκείνο ωστόσο που ο κόσμος να χαλούσε, δε θα άλλαζε είναι η παρουσία της στο μεσημεριανό τραπέζι: «Φροντίζω πάντα το μεσημέρι να τρώμε μαζί. Θέλω, όταν επιστρέφουν από το σχολείο, να βρίσκουν κάποιον.

Το πρωί, πηγαίνουν στο σχολείο κι εγώ στη δουλειά, ενώ τα απογεύματα, εργάζομαι κοντά στο σπίτι».

Η Σοφία Παθέκα είναι μια εργαζόμενη μητέρα κάνοντας ό,τι μπορεί για να προσφέρει στα παιδιά της: «Δε νιώθω τύψεις γιατί κι αυτά, μέσα από την προσπάθεια των γονιών τους, ζουν μια καλή ζωή και δεν είναι ότι δε μας βλέπουν καθόλου. Είμαι χαρούμενη για αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας». Το πιο αστείο που περιγράφει στο Newpost.gr είναι το πώς συνδυάζει τα… εργαλεία της δουλειάς της στο να βάζει τάξη στο σπίτι: «Όταν είμαι στο σπίτι, έχω τον ρόλο του διαιτητή! Ευτυχώς, που λόγω δουλειάς, έχω και χρονόμετρο και σφυρίχτρα. Χρονόμετρο για τις τιμωρίες και σφυρίχτρα για να τους χωρίζω».

Ο σύζυγος και ο γάμος

Η γυμνάστρια είναι παντρεμένη με τον καρδιοχειρουργό, Λεωνίδα Παπασταύρου κι ενώ θα μπορούσε άνετα να μείνει στο σπίτι επαναπαυόμενη στο εισόδημα του συζύγου της, η ίδια προτιμά να μην εφησυχάζει: «Αυτή τη δουλειά την κάνω 20 χρόνια ανελλιπώς. Και Σάββατα και Κυριακές και αργίες και γιορτές!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στη δουλειά του συζύγου μου, αλλά δεν το θέλω καθόλου. Θα μπορούσα να κάνω μια συνεργασία με τον άντρα μου και να μου δίνει χειρουργημένους από καρδιά και να ασχολούμαι με την αποκατάσταση, που «το έχω» κιόλας. Γενικότερα όμως δεν είμαι αυτού του στιλ. «Φοράω παντελόνια»! Θέλω τη δουλειά να την κάνω μόνη μου».

Κρίση στον γάμο

«Η πολλή κούραση και οι πολλές ώρες δουλειάς φέρνουν νεύρα» εξομολογείται η Σοφία Παθέκα στο Newpost.gr και συνεχίζει: «Εμείς και οι δυο κάνουμε δουλειές κουραστικές. Του άντρα μου είναι κυρίως στρεσογόνα – θα ζήσει δε θα ζήσει ο ασθενής. Άγχος πριν χειρουργήσει, άγχος και μετά. Είναι δύσκολες οι δουλειές μας». Εκείνο ωστόσο, που έχει «σώσει» τον γάμο τους είναι η διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους: «Ο γάμος έγινε σε μια ώριμη ηλικία, δεν παντρεύτηκα μικρή. Είχα ζήσει τη ζωή μου, είχα περάσει καλά. Αλλαγή δεν έφερε ο γάμος, αλλά τα παιδιά. Το ότι όμως είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, μας έχει σώσει.

Ο ένας είναι πιο εκρηκτικός, ο άλλος πιο ήπιος. Ο ένας σκέφτεται περισσότερο, ο άλλος είναι πιο παρορμητικός. Οι ίδιοι χαρακτήρες είναι που συγκρούονται περισσότερο. Όταν το ζευγάρι διαφέρει, ο ένας καλύπτει τον άλλον και με αυτή τη διαφορετικότητα κρατιέται μια ισορροπία. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας είμαι εγώ. Είμαι πιο ζωηρή. Άλλωστε χειρουργός και εκρηκτικός δεν πάει. Είναι ψύχραιμος, πράγμα που βγάζει και στην προσωπική του ζωή.

Αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό ενός υγιούς γάμου». Λίγος χρόνος μεν και για τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, όταν όμως βρίσκονται όλοι μαζί, δεν κάθονται στο σπίτι: «Μπορεί να κάνουμε μαζί, όταν βρεθεί χρόνος το σούπερ μάρκετ, το οποίο διασκεδάζουμε αφάνταστα, με το καρότσι, με τα παιδιά. Κάτι πολύ απλό. Μετά από αυτό, τα ταξίδια, όταν έχουμε χρόνο. Πάμε παντού όλοι μαζί! Μαζί με τα παιδιά».

“Στο πρώτο παιδί είχα πάρει 35 κιλά”

Όσο και να μην το πιστεύει κανείς και στις δυο εγκυμοσύνες της, η personal trainer είχε πάρει πάνω από 30 κιλά: «Οι γυναίκες που παίρνουν πολλά, όπως εγώ, πρέπει να ξέρουν ότι όλα τα κιλά μπορούν να χαθούν. Και όχι μόνο να χαθούν, αλλά να γίνεις και καλύτερη από ότι πριν μείνεις έγκυος! . Εγώ ζορίστηκα περισσότερο με την πρώτη εγκυμοσύνη σε αυτό το κομμάτι. Μου πήρε πολύ. Στο πρώτο παιδί είχα πάρει 35 και στο δεύτερο 30 κιλά.

Θέλει προσπάθεια και από το στόμα και με την άσκηση! Τώρα εγώ ήμουν τυχερή, γιατί ήταν η δουλειά μου αυτή». Από την άλλη, εκείνο μπορεί να μην της αρέσουν τα γλυκά, εκείνο που δεν μπορεί να αποφύγει όμως είναι το ψωμί και το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής: «Δεν αγαπώ καθόλου τα γλυκά. Προτιμώ να φάω ένα ακτινίδιο ή μια πιπεριά. Αυτό που ζορίζει είναι το ψωμί. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ψωμί. Μπορεί να φάω μακαρόνια με ψωμί. Επίσης εγώ δεν είμαι πολύ του προγράμματος. Μπορεί για δυο μέρες, να βγω από τις γραμμές μου και να φάω τα πάντα και τις άλλες τρεις, να πίνω νερό και να τρώω γαλοπούλα, για να το φέρω στα ίσια».

https://www.instagram.com/p/CXyrYCEMIYQ/

Επαγγελματικά

Η Σοφία είναι… εφευρέτρια ενός καινούργιου προγράμματος, το οποίο έχει ονομάσει “Metablosion” και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στις 10, 11 και 12 Ιουνίου. «Πρόκειται για ένα είδος, το οποίο προκαλεί έκρηξη του μεταβολισμού». Ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνη πιστοποίησης της ευρωπαϊκής εταιρείας personal training και ειδικεύεται στο foot work (δουλειά των ποδιών): «Γυμνάζω αθλητές της Εθνικής Ομάδας Τένις, Ξιφασκίας και μπάσκετ. Προπονώ για να βελτιώσουν τις ειδικές δεξιότητες, που χρειάζονται για το άθλημά τους».

Σοφία Παθέκα: Η γυμνάστρια που ρίχνει το instagram με τις πόζες της!

Κορμί που προκαλεί εγκεφαλικά!
Όμορφη, έξυπνη, εργατική και μανούλα. Η Σοφία Παθέκα, η γυμνάστρια που αγαπήσαμε μέσα από την τηλεόραση αλλά συνεχίζουμε να έχουμε στην καρδιά μας, είναι η τρανή απόδειξη πως όταν κάτι θέλεις πολύ μπορείς αν το καταφέρεις. Η ίδια αν και μητέρα δυο αγοριών, συνεχίζει να εργάζεται ως personal trainer και φυσικά να ασκείται και εκείνη. Σύζυγος του γνωστού καρδιοχειρουργού Λεωνίδα Παπασταύρου, η Σοφία όλα αυτά τα χρόνια έχει ένα εξαιρετικό προφίλ, δεν δίνει αφορμές για σχόλια και είναι υπόδειγμα συζύγου και μητέρας. Ωστόσο δεν παύει να αναστατώνει το Instagram όταν ποζάρει με μαγιό καθώς το κορμί της ανάβει φωτιές!3cd7d0b8 fd35 45ff bf65 0d855009fd0e

3d096fde 4cf2 40f1 82b2 28085c20d757

44f1b43f 8aa4 464d 9116 f6ddfe86d935

744ec568 d9c0 49b5 8421 b4264567a5d7

240870e2 708e 499a 8c50 c16a642ef6b6

Που χάθηκε η Σοφία Παθέκα;

Το διαφορετικό lifestyle που επέλεξε κοντά στους άντρες της ζωής της…

Μας συστήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια (το 1998) μέσα από το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Mega «Πολύ καλημέρα σας», που παρουσίαζαν ο Γιώργος Πολυχρονίου και η Πόπη Χατζηδημητρίου. Η όμορφη Σοφία Παθέκα είχε αναλάβει να μας γυμνάζει καθημερινά και γρήγορα έγινε πολύ αγαπητή στο κοινό. Και αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν η νεαρή γυμνάστρια κατηγορήθηκε -τότε- ότι υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Γιώργου Πολυχρονίου με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, φήμη που έφερε τριγμό στην επαγγελματική σχέση τους, αλλά και έντονη λογομαχία μεταξύ τους, οδηγώντας αυτή τη συνεργασία στο πρόωρο τέλος.

ΠΟΝΟΣ για την Σοφία Παθέκα! Το χειρουργείο, τα κλάματα, ατύχημα…

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δημοσίευσε ένα βίντεο από το νοσοκομείο και έγραψε στη λεζάντα:

«Αγαπημένοι μου φίλοι, ένα ατύχημα στο σπίτι προκάλεσε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο μου…

Σοφία Παθέκα: Βουτιές σε παραλία της Μυκόνου παρέα με τον 14χρονο γιο της, Θάνο!

Την Καθαρά Δευτέρα, χειρουργήθηκα από τα «μαγικά» χέρια του γιατρού μου, Dr Βασίλειου Σακελλαρίου, διευθυντού Ορθοπεδικής Κλινικής – γόνατος ισχίου.

Η ομάδα του είναι απολύτως εξειδικευμένη και με απίστευτο επαγγελματισμό με αντιμετώπισαν με επιτυχία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Στην Ύδρα ο Ζαν Πολ Γκοτιέ!

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατρέ μου είναι λίγο … τα πόδια μου είναι ΠΟΛΥΤΙΜΑ.

Λίγες μέρες ακόμα για να πετάξω τις πατερίτσες και να επανέλθω δριμύτερη με ασκήσεις που μου ζητάτε και σε αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν μπορώ να σας δείξω !!!!

Όπως λέει και το τραγούδι, YOU’ VE GOTTA GET UP AND TRY AND TRY AND TRY.

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο αφανή ήρωα το σύζυγό μου, γιατρό @leonidaspapastavrou για τις αποφάσεις και τη στήριξη του».Δύσκολες ώρες περνά η Σοφία Παθέκα.

Η γνωστή γυμνάστρια είχε ένα ατύχημα και τραυματίστηκε στο γόνατο. Έτσι, χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου ενώ για την ώρα να κινείται με πατερίτσες.ΠΟΝΟΣ για την Σοφία Παθέκα! Το χειρουργείο, τα κλάματα, ατύχημα...

Σήμερα, η Σοφία ασχολείται με το personal training, αλλά και με αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων σε άτομα που πάσχουν. «Γυμνάζω κόσμο, ενώ παράλληλα είμαι fitness editor σε γνωστό περιοδικό υγείας, παρουσιάζοντας πρωτότυπα θέματα και ασκήσεις. Ακόμη, είμαι εξετάστρια στο European Certification of personal training και αντιπρόεδρος της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής), μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας Ασκησης και Μεταβολισμού, και τώρα που μιλάμε βρίσκομαι στην Ιταλία, στην Ιταλική Ομοσπονδία Fitness, όπου είμαι εισηγήτρια σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτό το ταξίδι κρατάει 10 μέρες και τις τελευταίες δύο έχω δουλειά στη Ρώμη» λέει μιλώντας στην «Espresso».

Σοφία Παθέκα: Μα τι κορμί είναι αυτό!

Ο σύζυγός της
Τα τελευταία χρόνια η γυμνάστρια έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, με πολλή δουλειά μεν, αλλά κοντά στους άντρες της, που λατρεύει! Για τη Σοφία, η πραγματική ευτυχία είναι αυτή που ζει δίπλα στον σύζυγό της, τον θωρακοχειρουργό Λεωνίδα Παπασταύρου, και τους δύο γιους της, καρπούς του έρωτά τους. Ο Θάνος τους είναι ήδη 12 χρόνων και ο Αλέξανδρος 8.

https://www.instagram.com/p/CXlqzgUj7LT/

«Είμαι full time μαμά» μας λέει με υπερηφάνεια, αφού, όταν δεν τρέχει για τις δικές της επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάνει αγώνα δρόμου για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των αγοριών της. Ο μεγάλος αγωνίζεται σε ομάδα μπάσκετ, οπότε ακόμη και τα Σαββατοκύριακα η μαμά Σοφία τα περνάει στις κερκίδες των γηπέδων. Αλλά και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της η γυμνάστρια φροντίζει να απολαμβάνει τις οικογενειακές στιγμές.

Στο εξωτερικό
«Θα προτιμήσω να βγω με τον άντρα μου για φαγητό ή με φίλους μας, ενώ τις γιορτές τις περνάμε στο εξωτερικό οικογενειακώς» μας λέει, αποκαλύπτοντας έτσι το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της. Και θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να έχει επαναπαυτεί στο εισόδημα του συζύγου της και να ξεκουράζεται, όμως η ίδια προτιμά να μην εφησυχάζει. «Αυτήν τη δουλειά την κάνω 20 χρόνια ανελλιπώς. Και Σάββατα και Κυριακές, και αργίες, και γιορτές! Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στη δουλειά του συζύγου μου, αλλά δεν το θέλω καθόλου» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Η συνάντηση του Ντάνου με την Παθέκα στη Σκιάθο

Τα χρόνια περνούν, όμως, το κορμί της Σοφίας Παθέκα παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και σε αυτό συμφωνούν και οι followers της στα social media, που την αποθεώνουν με τα σχόλιά τους κάθε φορά που ανεβάζει φωτογραφία της με μαγιό. Ωστόσο, και η γυμνάστρια έχει τις διατροφικές αδυναμίες της. Δεν μπορεί να αντισταθεί στο ψωμί, που συντροφεύει κάθε της γεύμα, ακόμη και με τα μακαρόνια. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ πειθαρχημένη όταν διαπιστώσει ότι ξεφεύγει, την επομένη φροντίζει ώστε τα περιττά κιλά να γίνουν… καπνός.

Τέλος, αναφερόμενη στην τηλεόραση, χάρη στην οποία και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει, ύστερα από τόσα χρόνια απουσίας, αναφέρει: «Η τηλεόραση είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι της ζωής μου, που μου έδωσε το push να εξελιχτώ. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει. Ωστόσο, αν υπήρχε μια πρόταση που εγώ δεν θα έκανα γυμναστική, αλλά θα έδινα συμβουλές υγείας και διατροφής, θα το σκεφτόμουν να επιστρέψω».

Η Σοφία Παθέκα συντετριμμένη περιγράφει το χαμό του πατέρα της: “Με περίμενε.

“Την Παρασκευή το πρωί, με ειδοποίησε η μητέρα μου ότι ο μπαμπάς παρά την ειδική μάσκα που φορούσε, δεν είχε οξυγόνο. Οπότε καταλάβαμε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Πήγα στο νοσοκομείο και ανήμποροι καθίσαμε κοντά του όλοι και παρακολουθούσαμε το οξυγόνο να κατεβαίνει… να κατεβαίνει… Ήταν θέμα ωρών. Τα “όπλα” των γιατρών είχαν τελειώσει… Δεν σου κρύβω ότι ο σύζυγος μου, τον βοήθησε αρκετές φορές να πάρει μια μικρή παράταση ζωής, πάντα σε συνεργασία με το επιτελείο των γιατρών των “Αγίων Αναργύρων” που τον παρακολουθούσαν και τους ευχαριστώ πολύ, γιατί μας χάρισαν 13μηνες ενώ όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος,  είχε λίγο καιρό ζωής” συνέχισε η Σοφία Παθέκα.

Σοφία Παθέκα: «Δεν έχω καμία σχέση με τη μητέρα μου»;

“Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, χρειάστηκε να λείψω για μια ώρα. Του έδωσα ένα φιλάκι στο μέτωπο και του ψιθύρισα στο αυτί να με περιμένει.  Όταν επέστρεψα, μπήκα χαρούμενη στο θάλαμο και του είπα “μπαμπάκα ήρθα”. Και μόλις τον αγκάλιασα, πήρε τέσσερις αναπνοές και κατέληξε. Στη αγκαλιά μου… και του άντρα μου. Ο πόνος ενός κοριτσιού για τον μπαμπά είναι μεγάλος πόνος.. Και το πιο συγκλονιστικό: δύο ώρες μετά πέθανε και ο καλύτερος του φίλος, ο τελευταίος του φίλος ο κ. Χάρης που νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι…”.

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!