Hit enter after type your search item

SOS Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καύσωνα: Γιατί θυμίζει το 1987! Βίντεο με λεπτομέρειες Σαν πιο δύσκολες ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η Κυριακή και η Δευτέρα όπου στη συνέχεια φαίνεται μια μικρή κάμψη του υδραργύρου η οποία ενδέχεται να γίνει περισσότερο αισθητή προς το τέλος της άλλης εβδομάδας με το μελτέμι να αναλαμβάνει και πάλι δράση. Νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα μας από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι τουλάχιστον και τη Δευτέρα. Την ανάλυση του καιρικού φαινομένου έκανε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος

SOS Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καύσωνα: Γιατί θυμίζει το 1987! Βίντεο με λεπτομέρειες

Κλέαρχος Μαρουσάκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Κλέαρχος Μαρουσάκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μαρουσάκης, ενώ ανάρτησε και πληροφορίες στο Facebook σχετικά με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης! Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιογραφικό, το Facebook, η ημερομηνία γέννησης και οι προβλέψεις του μετεωρολόγου

Ο κ. Μαρουσάκης, στο κείμενό του με τίτλο «Ιούλιος 1987 – Ιούλιος 2022… Ένας καύσωνας δρόμος», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «κατά σατανική σύμπτωση το ισχυρό κύμα ζέστης που αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται και στην περιοχή μας, συμπίπτει χρονικά με τον φονικό καύσωνα του 1987, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η τωρινή κατάσταση με την τότε» και τονίζει το γεγονός ότι «μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι δεν έχουμε βιώσει ισχυρή ζέστη με εξαίρεση κάποια τμήματα της επικράτειας όπου είδαμε πιο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«ΙΟΥΛΙΟΣ 1987 ΙΟΥΛΙΟΣ 2022…ΕΝΑΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ

Έπρεπε να δείξει το ημερολόγιο μέσα Ιουλίου για να μιλήσουμε για το πρώτο πραγματικά έντονο κύμα ζέστης του φετινού Καλοκαιριού, αν και πολλές φορές μέχρι τώρα έχει γίνει λόγος για καύσωνα, καύσωνα όμως που ποτέ δεν είδαμε.  Ίσως η “σκιά” του (πραγματικού) καύσωνα της δυτικής Ευρώπης έχει απλώσει τόσο πολύ τα πλοκάμια της που έναν φόβο τον προκαλεί και σε εμάς παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγα τα καλοκαίρια στο παρελθόν όπου βιώσαμε ισχυρούς καύσωνες όπου και με την τεχνολογία να μας βοηθάει (ανάπτυξη κλιματιστικών κτλ), μάλλον θα έπρεπε να είμαστε πιο εξοικειωμένοι με την όλη αυτή κατάσταση.

Κλέαρχος Μαρουσάκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Κλέαρχος Μαρουσάκης! Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιογραφικό, το Facebook, η ημερομηνία γέννησης και οι προβλέψεις του μετεωρολόγου
Κλέαρχος Μαρουσάκης! Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιογραφικό, το Facebook, η ημερομηνία γέννησης και οι προβλέψεις του μετεωρολόγου

Κατά σατανική σύμπτωση το ισχυρό κύμα ζέστης που αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται και στην περιοχή μας, συμπίπτει χρονικά με τον φονικό καύσωνα του 1987, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η τωρινή κατάσταση με την τότε.

Προχωρώντας στην ανάλυση του όλο φαινομένου που αναμένεται να εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα αξίζει αρχικά να τονίσουμε ορισμένα πράγματα.

1. Πράγματι έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό κύμα ζέστης, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα βιώσουμε το ακραίο κύμα καύσωνα της δυτικής Ευρώπης όπου είδαμε πολλές περιοχές να καταγράφουν θερμοκρασίες ρεκόρ, όπου αν οι 43 ή 45 βαθμοί προς την Ιβηρική χερσόνησο “χωνεύονται” με κάποιον τρόπο μιας και θα πει κάποιος είναι κοντά στην Αφρική, οπότε είναι πιθανό να δούμε κάποια στιγμή και την ακραία ζέστη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους κοντά 40 βαθμούς προς τα βόρεια τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Άρα λοιπόν αν σκεφτούμε τα παραπάνω, οι 39 ή 41 βαθμοί στη γειτονιά μας είναι μια φυσιολογική εξέλιξη τη στιγμή μάλιστα που μερικές δεκαετίες πίσω βιώναμε 43 και 45 βαθμούς για αρκετές ημέρες.

2. Μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι δεν έχουμε βιώσει ισχυρή ζέστη με εξαίρεση κάποια τμήματα της επικράτειας όπου είδαμε πιο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια. Απεναντίας μάλιστα αυτό που θα θυμούνται οι περισσότεροι από το μέχρι στιγμής καλοκαίρι, είναι οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι κεραυνοί.
Άρα λοιπόν αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν θερμανθεί για τα καλά τα κτήρια αλλά και γενικότερα η επιφάνεια του εδάφους, γεγονός που θα βοηθήσει να περάσουμε σχετικά πιο ανώδυνα την πρώτη σοβαρή ζέστη της σεζόν με την βοήθεια πάντα και της τεχνολογίας (ανεμιστήρες, κλιματιστικά κτλ).

3. Το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σοβαρά κύματα ζέστης στην επικράτεια, κρατάει τις θάλασσές μας πιο δροσερές. Αυτό σημαίνει ότι και με την ανάπτυξη θαλάσσιας αύρας θα δροσίζονται θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Άρα τα πιο δύσκολα θα αφορούν εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές.

Αφού λοιπόν τονίστηκαν κάποια αισιόδοξα σημεία, πάμε να δούμε το αίτιο αυτής της καιρικής μεταβολής.

Στον χάρτη μας όπου αποτυπώνονται οι αέριες μάζες και με το βαθύ πορτοκαλί χρώμα μπορούμε να παρατηρήσουμε την πολύ θερμή αέρια μάζα που θα φτάσει και στη γειτονιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγιστο της ζέστης θα μας έρθει από τα βορειοδυτικά και αυτό οφείλεται ως έναν βαθμό στο μελτέμι που θα επιμείνει στο Αιγαίο αν και με μικρότερες εντάσεις.

Έτσι λοιπόν την περισσότερη ζέστη θα την συναντήσουμε σε εσωτερικές δυτικές και κεντροβόρειες ηπειρωτικές περιοχές όπου ίσως δούμε τον υδράργυρο τοπικά και για λίγο να σπάει το φράγμα των 40°. Πολλή ζέστη και στα νότια τμήματα της Κρήτης αλλά και προς τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και τα μελτέμια θα υποχωρήσουν αρκετά, ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι αρκετά υψηλός λόγω της πολύ θερμής και ξηρής ατμόσφαιρας κάτι που το ζήσαμε και πέρυσι με τις φωτιές στην Βαρυμπόμπη.

Σαν πιο δύσκολες ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η Κυριακή και η Δευτέρα όπου στη συνέχεια φαίνεται μια μικρή κάμψη του υδραργύρου η οποία ενδέχεται να γίνει περισσότερο αισθητή προς το τέλος της άλλης εβδομάδας με το μελτέμι να αναλαμβάνει και πάλι δράση.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι την Κυριακή περνάει μια διαταραχή από τα βόρεια της χώρας μας που θα δώσει μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες και αυτό ίσως μετριάσει περισσότερο τα επίπεδα ζέστης για εκείνες εκεί τις περιοχές.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :