Ροή ειδήσεων

Σπάνε με εκρήξεις τα αναχώματα στον Έβρο για να σωθούν από τα νερά!

Ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι του Έβρου, ενώ οι Αρχές αποφάσισαν να σπάσουν τα αναχώματα με ελεγχόμενη έκρηξη από το στρατό, προκειμένου  να σωθεί ο οικισμός του Πόρου!
Όπως τόνισε ο αντιπεριφεριάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς, μετά από έκτακτη σύσκεψη, η απόφαση ελήφθη μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Πόρος από τον μεγάλο υδάτινο όγκο που κατευθύνεται προς την περιοχήστα νότια του Έβρου.
«Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που πρωτεύει είναι η διάσωση των κατοικιών και, βέβαια, να μη θέσουμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Πέτροβιτς, ενώ εκτιμάται πως με τη ρήξη των αναχωμάτων τα νερά θα κατευθυνθούν προς τον κάμπο των Φερρών και θα πλημμυρίσουν 80.000 στερέματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι η μόνη πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.
Την Παρασκευή, όπως σας ενημερώσαμε, οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του οικισμού Λαγυνά, καθώς τα αναχώματα στην κοίτη του Έβρου έσπασαν και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό. Οι κάτοικοι των Λαγυνών βρήκαν προσωρινή στέγη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Σουφλίου, στην έδρα του Δήμου και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Back to top button